Skocz do zawartości
Em3k

Jaki Zestaw Z Prockiem Q9550 Do 3000zl

Rekomendowane odpowiedzi

W nowym zestawie nie ma mowy o AMD, mile widzany Intel i NVIDIA.

Płyta główna:?

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 /2.83GHz, 1333MHz, 12MB, BOX/ [bX80569Q9550 897363] 799 zł

RAM: OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper [OCZ2RPR800C44GK] 235 zł

Dysk twardy: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII [WD5000AAKS] 210 zł

Nagrywarka: LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black) 99 zł

Obudowa: Antec Three Hundred 260 zł

Zasilacz: OCZ StealthXStream 600W [OCZ600SXS-EU] 299 zł

Karta graficzna: ?

moze jakies zmiany? propozycje?

bede zamawial w sklepie http://www.amazon.co.uk/ lub innym w WB jesli znacie lepszy, prosze o podanie linkow :D

Co sadzicie o tym monitorze?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0016CI...;pf_rd_i=468294

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez nvidie geforce 260 gtx 216 cores.

co do monitora TN to polecam LG w2254tq-pf, do samsunga osobiscie nic nie mam, ale bym go nie bral.

Nie lepiej poczekac na testy i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i5 zamiast q9550.. ? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co? Szkoda mi Ciebie... Tylko tracisz finansowo na tej nienawiści do AMD... Aż się odechciewa pomagać takim osobom.

Jest to oparte na czymś więcej niż Miałem kartę ATi i mi się spaliła/gry nie działały/sterowniki były do d*py?

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co? Szkoda mi Ciebie... Tylko tracisz finansowo na tej nienawiści do AMD... Aż się odechciewa pomagać takim osobom.

Jest to oparte na czymś więcej niż Miałem kartę ATi i mi się spaliła/gry nie działały/sterowniki były do d*py?

wcale mi nie pomogles...

mam pare dobrych powodow dla ktorych wole GF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej poczekać, też miałem kupować kompa na intelu i7 za 4000zł, ale odłożyłem i czekam na nowe karty... Powiedz mi czym Twoja nienawiść do AMD jest spowodowana? Ja widzę w Tobie tylko 14 letniego fanboya i nic więcej.

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale mi nie pomogles...

Wiem o tym.

mam pare dobrych powodow dla ktorych wole GF

Wymień je. Moją poprzednią kartą był 8800GTS 320MB, a teraz mam HD4850. Pomijając wydajność, w użytkowaniu nie widzę różnicy.

Ja widzę w Tobie tylko 14 letniego fanboya i nic więcej.

Mam podobne odczucia... Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej poczekać, też miałem kupować kompa na intelu i7 za 4000zł, ale odłożyłem i czekam na nowe karty... Powiedz mi czym Twoja nienawiść do AMD jest spowodowana? Ja widzę w Tobie tylko 14 letniego fanboya i nic więcej.

Widze ze nie potraficie sie opanowac, musicie podbudowac swoje ego i walnac jakis przyziemny tekst typu "14 letni fanboy" przestancie sobie pisac ze to lepsze, poczekac itp, nie o to w tym teamcie prosze, chce tylko zeby mi ktos do tych czesci co wybralem dobral plyte glowna i grafike ze stajni NVIDIA, jesli nie potraficie tego uszanowac to zapraszam, niech wam to Linda wyjasni http://www.youtube.com/watch?v=ZHExOhik6nQ.

Tak w nawiasie mowiac mam 19 lat, mieszkam w WB, w Polsce mam

Procesor: Core 2 Duo E8400 @ 3,4 v. 1,23 BOX

MOBO: DFI Infinity Blood Iron P35-T2

Pamiec: Kingston 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 HyperX

Grafika: Gainward Radeon HD4850 GoldenSample

Dysk: Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Zasilacz: Chieftec 450W

a tu chce MIEC GEFORCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i 4rdzeniowy procek bo najstarszy zawod na swiecie wiem czego chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, nie ma się czego bać :) AMD nie gryzie, a często bardziej się opłaca :)

Też nie chciałem karty od Ati, teraz mam HD 4890 i tez nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu do starego 7900 GS...

Te słabe stery to bujda. Ale jak tam sobie chcesz.

edit: złodzieje wolą karty Ati ?

Edytowane przez stichus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale napisz dlaczego nie AMD, to ma być komp tylko do GTA4 lub Linuksa ? bo jak tak to faktycznie lepiej brać coś z NV, bo jak nie to nie wiem czemu się upierasz przy jednej firmie.

Tak jak pisze kfascik poczekaj na testy Core i5, radze też poczekać na karty Radeon z serii HD5xxx.

4rdzeniowy procek

Core i5 750 to też 4 rdzeniowy procek :razz: pakowanie się w socket 775 to obecnie nie najlepszy pomysł.

Jak się tak upierasz to bierz MSI P45 Neo2-FR MOA i 260gtx.

Edytowane przez Emil90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 postów, w tym może jeden na temat.

Wybrał intel i nv? Mial takie prawo.

Jeśli zapytacie kelnera jakie wino poleci do wybranej przez was potrawy, to kelner ma powiedzieć: "polecę Ci najlepsze wino do Twojego dania, musisz mi jednak najpierw powiedzieć dlaczego nie chcesz piwa, coli czy kompotu ze sliwek"???

Czas skończyć chyba z tym OT. Jeśli ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to niech zapuści telezakupy w tv lepiej, niż pisać OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak kfascik radzi bierz tego 260gtx a mobo hmmm brałbym DFI na p45 ;) bądz MSI p45 Neo2-FR z tym,że jak będziesz gręcił tego quada to jest tylko jeden dobry BIOS na którym można uzyskać stabilny wynik . Kolega z postu 5 wie coś więcej :)

Edytowane przez sly44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z czystej ciekawości chciałem sprawdzić czy da radę zejść do trzech tysięcy z s1366.

Intel Core i7 920 - 998,00

Patriot DDR3 3x1024MB Viper Series 1600MHz CL8.0 - 252,00

Samsung SpinPoint F3 (500GB) - 198,00

Samsung SH-S223B/BEBE - 94,00

Sapphire Radeon HD 4850 Dual Slot Fansink 1GB DDR3 PCI-E - 434,00

Cooler Master Centurion 590 - 253,00

Corsair TX650 650W - 342,00

ASRock X58 Extreme - 555,00

razem: 3126

jak widać nie do końca choć jest blisko. ale zestaw i tak jest całkiem do rzeczy. przynajmniej w moich oczach. owszem 4850 to nie gtx 260 ale w dość krótkim okresie pojawią się karciochy na dx 11 i w tedy będzie można kupić albo tanie obecne generacje albo nową. bo na bank zakup w tym okresie będzie korcił wielu. najbardziej boli brak 6gb ramu, +100 zł za 1333 cl9 goodramy 3x2gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowym zestawie nie ma mowy o AMD, mile widzany Intel i NVIDIA.

Płyta główna:? 9edit) http://www.amazon.co.uk/Biostar-TP45-HP-16...458&sr=1-37

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 /2.83GHz, 1333MHz, 12MB, BOX/ [bX80569Q9550 897363] 799 zł

RAM: OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper [OCZ2RPR800C44GK] 235 zł

Dysk twardy: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII [WD5000AAKS] 210 zł

Nagrywarka: LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black) 99 zł

Obudowa: Antec Three Hundred 260 zł

Zasilacz: OCZ StealthXStream 600W [OCZ600SXS-EU] 299 zł

Karta graficzna: ? (edit) http://www.amazon.co.uk/BFG-MAXCORE-55NM-P...45&sr=1-295

lub

http://www.amazon.co.uk/Asus-90-C1CMA0-M0U...45&sr=1-305

moze jakies zmiany? propozycje?

bede zamawial w sklepie http://www.amazon.co.uk/ lub innym w WB jesli znacie lepszy, prosze o podanie linkow :D

Co sadzicie o tym monitorze?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0016CI...;pf_rd_i=468294

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się tak upierasz to bierz MSI P45 Neo2-FR MOA i 260gtx.

Podpisuję się pod tym.

Wybrał intel i nv? Mial takie prawo.

Jeśli zapytacie kelnera jakie wino poleci do wybranej przez was potrawy, to kelner ma powiedzieć: "polecę Ci najlepsze wino do Twojego dania, musisz mi jednak najpierw powiedzieć dlaczego nie chcesz piwa, coli czy kompotu ze sliwek"???

Czyli porównujesz forum do restauracji... Niezbyt trafne.

Tam masz relację klient-kelner, a tu... kolega zwraca się o pomoc, a my mu radzimy, także poprzez zmianę jego nastawienia w niektórych kwestiach, więc jest to oparte na równiejszych stosunkach. Nie ma tu żadnego OT... Choć jeśli autor tematu jest uparty (jak w tym przypadku), to faktycznie wtedy nie ma co robić śmietnika, tylko odpowiedzieć na pytania i dać spokój.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi