Skocz do zawartości
Slayer

Cichy i wydajny cooler dla Athalona i Pentium IV

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym produkcie dla AMD?

Vantec Aeroflow VA4-C7040

Sugeruję się testem na tomshardware.com Tylko jaka jest jego cena?! MOze jakieś alternatywy dla niego? Konkurent ma być równie/ bardziej wydajny przy tej samej głośności ( praca przy 70 dB nie wchodzi w grę ;)) Głośność do 45 dB i temperatura w stresie do 39 stopni- który AC go przebija? Jest o 1 dB cichszy niż pudełkowy cooler XP 2700, a przy tym znacznie wydajniejszy.

Dla PIV niestety nie znalazłem zadnych rzeczowych testów :( Zapodajcie linki czy coś chocby orientacyjnie. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Holly shit- ale pokręcone- na każdym serwisie co innego :| Wynalazłem ten test

http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part4.html

i zdębiałem - 27 dB!!!!!!!!!!! To ciszej niż Baracuda 7200.7 :D Ja p...... i tylko 87 zł!!!! Mowa o Igloo Silent Breeze -GlacialTech dla mnie bajer. Szukam dalej.......

A jak coś wiecie na temat coolerów dla P IV to napiszcie coś...

Update- się już pogubiłem- co innego pokazuje specyfikacja, co innego testy tych samych coolerów na różnych serwisach grrrr.......pomóżcie coś wybrać, bo mi się już powoli wszystko p...

Z założenia ma to chłodzić procesor o wskaźniku wydajności ok. 2700 możliwie cicho, ale takze skutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEST LIPA (przynajmniej dla Overclockerow) - a to z powodu uzyca proca ktory wydziala tylko 51W ciepla czyli to test coolerow dla najslabszych obenie prockow

zreszta cos w nim jest nie tak - zbyt male roznice w temeraturkach - ale to sie pewniw wiaze ztymco pisalem przed chwila - zbyt "chlodny" procek zeby mierzyc roznice - powinni dac zrodlo ciepla np 75W lub 100W to byloby cos

...

A jak coś wiecie na temat coolerów dla P IV to napiszcie coś...

wejdz na Frostytech'a http://www.frostytech.com/ (lub PCStats http://www.pcstats.com/ ) i tam poogladaj testy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe jest problem- nie będe przecież czytał wszystkiego po kolejii- przydałby się jakiś ogólny test jak na Tomshardware- kilkadziesiąt coolerów zestawionych pod względem wydajności jak i głośności- na tych serwisach co podałeś benek tego nie ma :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe jest problem- nie będe przecież czytał wszystkiego po kolejii- przydałby się  jakiś ogólny test jak na Tomshardware- kilkadziesiąt coolerów zestawionych pod względem wydajności jak i głośności- na tych serwisach co podałeś benek tego nie ma :?

LUDZIE TRZYMAJCIE MNIE BO ZROBIE KRZYWDE

- wejdz na jakis najnowszy test np http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...?articleID=1376

- przejdz na 4 strone - masz tabelke z glosnoscia przetestowanych do tej pory coolerkow :!:

- przejdz na 5 strone - masz tabelke z temperaturami jakie osiagaly "bloczki" 50 watowy i 100 watowy na przetestowanych do tej pory coolerkach

sobie wybieraj z tabelek

PS

w wiekszosci recenzji sa pliki dzwiekowe z nagranym halsem - mozesz posciagac i porownywac organoleptycznie - czego chcec wiecej

juz wiem z lenistwa pewnie chcesz zeby ktos za Ciebie sie naszukal i podal wszystko na tacy - nie ma tak dobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojojoj.....benek- mój mistrzu :D Sorki- siedziałem na wykładzie i sobie przeglądałem tweak-a- nie zdążyłem zauważyłyć tych odnośniów- spoko- sobie znajdę to, co potrzeba :) Mam półtoramiesiaca na to ;)

PS- blok 50 i 100W- to "emulator" procka? To znaczy symulują wydzielanie ciepła przez procesor, tak?

8)

PS2- jaki brać pod uwagę blok- większy czy mniejszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi