fumfel20 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam, znajomy aktualizował bios w w/w toshibie programem pobranym ze strony toshiby. Oczywiscie ekran jest ciemny po tym zabiegu. Aktualizacja była robiona pod Windows 7. Laptop startuje ale ekran sie nie podnosi. Jest jakis sposób na awaryjne wgranie biosu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zostaje serwis i wgrywanie biosu programatorem. Co znaczy ze laptop startuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Dlatego bios-u nie aktualizuje się z poziomu windowsa tylko z poziomu dos-u. Być może laptop ma zabezpieczenie, trzeba mieć nośnik z biosem programem flasciach!ącym i zrobić plik autobat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 sorki ze tak dlugo nie odpowiadałem ale oczywiscie laptop poszedł do serwisu i wymienili pł. główną. Ja wiem ze najlepiej updatowac bios z dosa. Dlaczego wiec toshiba zamieszcza na swojej stronie oprogramowanie pod windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 sorki ze tak dlugo nie odpowiadałem ale oczywiscie laptop poszedł do serwisu i wymienili pł. główną. Ja wiem ze najlepiej updatowac bios z dosa. Dlaczego wiec toshiba zamieszcza na swojej stronie oprogramowanie pod windows? ja w swojej toshibie a300 robiłem update z poziomu windowsa z 5 razy i zawsze było spoko, wątpię żeby się coś zwaliło dlatego że update był robiony z poziomu windowsa, jak już to dlatego, że był to windows 7, program do flashowania mógł nie do końca współpracować z tym OS'em i pewnie był przeznaczony dla visty jak już.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 To kolejny wątek potwierdzający, że pod Windows 7 nie robi się aktualizacji. Inny przykład tutaj: http://forum.purepc.pl/Sterowniki-and-Bios...ja-t310390.html Windows 7 to nowy system, działa w trochę inny sposób niż XP czy nawet Vista. Wszelkie próby aktualizacji biosu pod tym systemem to proszenie się o kłopoty. Z drugiej strony przykre jest, że mając XXI wiek, nadal jesteśmy skazani na archaiczny bios i w niektórych przypadkach na stację FDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...