Skocz do zawartości
fumfel20

Toshiba Sat A350 - Aktualizacja Biosu = Ciemny Ekran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajomy aktualizował bios w w/w toshibie programem pobranym ze strony toshiby. Oczywiscie ekran jest ciemny po tym zabiegu. Aktualizacja była robiona pod Windows 7. Laptop startuje ale ekran sie nie podnosi. Jest jakis sposób na awaryjne wgranie biosu? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze tak dlugo nie odpowiadałem ale oczywiscie laptop poszedł do serwisu i wymienili pł. główną. Ja wiem ze najlepiej updatowac bios z dosa. Dlaczego wiec toshiba zamieszcza na swojej stronie oprogramowanie pod windows?

ja w swojej toshibie a300 robiłem update z poziomu windowsa z 5 razy i zawsze było spoko, wątpię żeby się coś zwaliło dlatego że update był robiony z poziomu windowsa, jak już to dlatego, że był to windows 7, program do flashowania mógł nie do końca współpracować z tym OS'em i pewnie był przeznaczony dla visty jak już....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kolejny wątek potwierdzający, że pod Windows 7 nie robi się aktualizacji. Inny przykład tutaj:

http://forum.purepc.pl/Sterowniki-and-Bios...ja-t310390.html

Windows 7 to nowy system, działa w trochę inny sposób niż XP czy nawet Vista. Wszelkie próby aktualizacji biosu pod tym systemem to proszenie się o kłopoty.

Z drugiej strony przykre jest, że mając XXI wiek, nadal jesteśmy skazani na archaiczny bios i w niektórych przypadkach na stację FDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi