MojLoginUzytkownika Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam, :razz: Nie wiem co jest przyczyną mojego problemu (jakieś zwarcie?) ale kupiłem na allegro mysz bezprzewodową (medion) któa bardzo szybko "zużywa" baterie (ok. tygodnia bez wyciągania z niej baterii). Kupiłem sobie akumulatorki (jakieś najtańsze) i wkłądam je do myszki tylko w trakcie używania (trzymają ok 4 dni) Mysz (chyba) sama się wyłącza (po kilku minutach nieużywania czerwony laser mruga, potem coraz szybciej, aż w koncu się wyłącza). Nie wiem co jest przyczyną mojego problemu, a męczy mnie już trchę ta myszka :lol: Próbowałem rozkręcić, ale sie "nie dało" :lol2: :lol2: :lol2: (mocno przykrecone śrubki) Jakieś propozycje?? Z góy dzienx, narka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Problemem jest tu tania mysz bezprzewodowa, bo takich się z reguły nie kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MojLoginUzytkownika Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Problemem jest tu tania mysz bezprzewodowa, bo takich się z reguły nie kupuje. Kolega kupił mysz+klawiature za 30 ZL i baterie trzymaja mu juz ze 2 miesiace (zestaw firmy chyba a4tech [lub jakiejs innej popularnej firmy]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Problemem jest tu tania mysz bezprzewodowa, bo takich się z reguły nie kupuje.Do tego tanie akumulatorki... Kupiliśmy kiedyś zestaw aparat foto + jakieś badziewne akumulatory to aparat nawet się nie włączył na nich. Miałem kiedyś mysz A4tech optyczną bezprzewodową, model z 2003 roku. Używałem dobrych aku 2000 - 2300mAh. Działała na jednym ładowaniu ok 2 tygodni. Skutecznie mnie to wyleczyło z myszki bez ogonka. Nowsze myszki zapewne działają dłużej na bateriach. Trzeba by jednak popytać użytkowników o opinie na temat danego modelu w tej kwestii. Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Kolega kupił mysz+klawiature za 30 ZL i baterie trzymaja mu juz ze 2 miesiace (zestaw firmy chyba a4tech [lub jakiejs innej popularnej firmy]) To trzeba było kupić taki sam zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MojLoginUzytkownika Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To trzeba było kupić taki sam zestaw. Mysz kupiłem wcześniej od niego B-) A akumulatorki mam 2600 mAh... :lol2: :lol2: :lol2: B-) ...co jest niemożliwe przy tak niskiej cenie :D Ps. Może naprawde to jakieś zwarcie (znajomy znajomego :) miał taki sam problem z myszą, coś w niej pogrzebał i baterie trzymają mu długo :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Kupiłeś tanie aku, baterie też kupowałeś tanie? Kup jakieś alkaiczne Duracell i sprawdź. Akumulatorki czasami mają przypadłość w postaci samorozładowania. Mam zestaw aku 4x 2500mAh Sanyo. Nie mam pewności czy to nie podróby jakieś. Działają w taki sposób: naładuję, włoże do aparatu i mogę pstrykać fotki do znudzenia. Jeśli jednak naładuję, odłożę na półkę na tydzień, to aparat się nawet nie włączy. Inne aku - po miesiącu od ładowania można pstrykać fotki spokojnie. Spróbuj więc włożyć do myszki dobre baterie alkaiczne i sprawdź jak długo podziała. Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Dobre myszki bezprzewodowe długo trzymają baterie , mam logitecha mx600 (z zestawu z klawiaturą mx3200) , działają już blisko 4 miesiące na jednej parze baterii (duracele) i nie mają zamiaru się wyładować. Kumpel ma zestaw a4techa tam baterie trzymają 1-3 miesiące w zależności od intensywności użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MojLoginUzytkownika Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Używałem baterii Greencell'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...