Skocz do zawartości
ikasza

Tv/monitor Full Hd 26'

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

postanowilem sprawic sobie nowy telewizor. T260HD najbardziej przypadl mi do gustu z wielu powodow. po pierwsze, wiekszy, tj 32 calowy tv mi sie nie zmiesci. po drugie, moglbym bez problemu uzywac go jako monitora. po trzecie, szukam full hd aby w pelni cieszyc sie grami na xboxa 360.

ten tv/monitor ma jedna jedna, istotna wade. NIE da sie go powiesisc na scianie, a nie ma innej mozliwosci, musi na scianie zawisnac.

i dlatego zwracam sie do Was o pomoc. czy istnieje jakas mozliwosc, aby jednak ten tv na scianie powiesic? a moze polecicie mi jakies inne, podobne do tego telewizory, ktore powiesze bez problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, to ja nie znam telewizora FullHD o takiej przekątnej... Poza tym nie widzę sensu pakować się w FullHD przy tym rozmiarze. IMHO warto przy 40" i więcej. Przejdź się do MM i zobacz sam.

Na ścianie na pewno nie wygospodarujesz więcej miejsca? Celuj w 32" HD Ready. Choćby Funai LH7-m32bb (ewentuanie LT7 bez tunera MPEG-4). Na papierze jest znaczny postęp w stosunku do LT6, którego opisywałem na forum, szczególnie w zakresie regulacji obrazu:

- DNR (Cyfrowa Redukcja

Szumów)

- CTI (Redukcja Błędów

Kolorów)

- Karnacja skóry

- Adaptacyjna Regulacja Luminancji

No i procesor ClearPix Plus.

A jak koniecznie wyższa rozdzielczość, to kup jakiś monit, np. Samsung 2233RZ (120Hz i 3ms - do gier idealny, zresztą luknij na recenzję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FullHD ma jak najbardziej sens - chłopak powiedział, że będzie używał go jako monitor, a HDready się średnio nadaje...

Doradzasz wszystkim Funai, mimo wszystko, że Kolega wyraźnie napisał, że: fullHD i 26" oraz będzie używał go jako monitor ;-)

Z tego co widzę to 26" to przede wszystkim monitory z wbudowanym tunerem, niekoniecznie są tak fajnej jakości jak gdyby miały etykietę "telewizor"... taka to dziwna kolej rzeczy :P

Generalnie jest mały wybór i prawdopodobnie nie będzie nic ciekawszego od tego samsunga. Chyba, że znajdziesz TV 26" fullHD, jak do PC to najlepiej coś od Samsunga/Sony (mają dobre wsparcie dla trybu PC)

Edit: zawsze się znajdą metody - nie mógłbyś np. zrobić specialną półkę dla TV? :-)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje wszystkim za rady

jednak zastanawia mnie pewna kwestia. skoro samsung t260hd w specyfikacjach podane ma, ze nie ma dostepnej opcji powieszenia go na scianie, to znaczy, ze w zestawie nie ma przyrządów na to pozwalajacych. jednak byloby mozliwe powieszenie go na scianie za pomoca ktoregos z uchwytow, takiego jak np. ten. http://www.e-uchwyty.pl/product_info.php?products_id=42.

czy dobrze rozumuje, czy jest to moze myslenie bledne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

santi, to nie do końca tak. ta przejściówka pozwoli dopiero zamontować do niej uchwyt, np. taki jak w poście ikasza. sprawdziłem te dwie pozostałe pozycje z moich linków. drugi monitor z pierwszego linka nie ma opcji powieszenia, natomiast tv z drugiego linka tak. można ze skąpca wejść do sklepu, który go oferuje i zobaczyć na zdjęcie tylnej ściany. widzimy tam cztery otwory na wierzchołkach kwadratu/prostokąta które są kluczem do montażu na ścianie. :D

więc jeśli tylko jasny kolor będzie dla ciebie odpowiedni to mozeż brać ten tv i powiesisz go na ścianie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOLEGO LG WPROWADIŁO KONKRETNY MONITOREK TV NARAZIE TYLKO 22 CALOWY I MA WSZYSTKO CO POTRZEBUJESZ,A NAWET WIĘCEJ MODEL M2262D.MAJĄ BYĆ JESZCZE 19,23,27 CALOWE MAJĄ MPEG-4 I ZDECYDOWANIE NA ŚCIANIE DO POWIESISZ TU MASZ AGRES NA LG GLOBAL http://monitortv.lge.com/main.html TAM SIĘDOWIESZ JAKĄ MA DOKŁADNIE SPECYFIKACJĘ WIELKOŚĆ PLAMKI I ILE PRĄDU ZURZYW.JEŻELI MASZ JAKIEŚ PYTANIA TO WAL JA POLUJĘ NA 23 CALOWY I AKURAT TEN MODEL JEST SUPER---SZAJSUNG SIĘ UMYWA :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wg Ciebie ten tv jest dobry i moge go spokojnie kupic?

szczerze mówiąc nie mam pojęcia :) teraz jak patrze na cenę to jest ponad 2k1 za 26", gdzie wydaje mi się, że chyba dopłacamy za design co jest złe. z drugiej strony jest to chyba jedyna propozycja, która wydaje się spełniać Twoje wymagania co jest dobre.

kiedy ja decydowałem się na kupno monitora akurat kilka/kilkanaście osób wcześniej już go posiadało i polecało. podobnie było z wyborem tv do domu jakieś pół roku temu. zdecydowaliśmy się na mocno polecany model po obejrzeniu i konfrontacji live z innymi w MM.

tego, jak i innych, o których była mowa nie widziałem, więc niczego nie mogę polecić. decyzja należy do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi