Skocz do zawartości
Wojtello93

Proc+mobo+ram(ocena)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Temat był poruszany pewnie setki jak tysiące razy. Chciałem wymienić w moim leciwym już sprzęcie następujące podzespoły :proc, mobo i ram. Zestaw bedzie co jakiś czas rozbudowywany. I bardzo zależy mi na "integrze"(w oczekiwaniu na DX11)

Złożyłem coś takiego:

Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G/ 335zł

AMD Athlon 64 X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 215zł

GoodRam 2GB 1333MHz CL9 125zł

I teraz dwa pytania:

1.Czy to bedzie jakoś ze sobą współżylo?

2.I czy ewentualnie można coś w tym zmienić(jeżeli tak to co).

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lepiej kupic normalne mobo i karte za 5zl na pci? mobo z integrami sa do biura i ja osobiscie skreslam je z tego powodu na starcie

Zintegrowana grafika w niczym nie przeszkadza, tak samo jak dzwiękówka gdy ktoż używa X-Fi. Karta na pci nie za 5zł nie pociśnie FullHD a taka integra tak. Za dwa lata np taki komp będzie za słaby do gier ale rewelacyjny (no może przesadzam ale napewno wystarczający) na HTPC.

Jak mobo jest dobre to mu grafika zintegrowana nie przeszkadza, gdy jest marne to najlepsza grafa pci-e x32 :lol2: nie ratuje sytuacji.

Nie zapomnij tego nowego kompa zasilić czymś ludzkim, nie pochwalileś się zasilaczem...

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilator na razie spokojnie toto uciągnie.

A płytę bierz Gigabyte,a nie Asrock (osobiście nic do Asrocka nie mam bo sam używałem i teraz ktoś dalej używa :D ,ale Gigabyte ma większe możliwości).

Płyty Asrock mają różne "bicia" i potrafią się dziwnie zachowywać w (nie)typowych konfigach.

Ew. jeśli Cię stać aby dorzucić trochę pieni,to mógłbyś zapodać sobie Phenom II X2.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.Troszkę naciągnąłem budżet.

Czyli zestaw wygląda następująco:

AMD Phenom II X2 545 /3.0GHz, L3 6MB, 80W, BOX, AM3/ 315zł

Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G/ 335zł

GoodRam 2GB 1333MHz CL9 125zł

Można zamawiać:?:

Edytowane przez Wojtello93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi