Wojtello93 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam! Temat był poruszany pewnie setki jak tysiące razy. Chciałem wymienić w moim leciwym już sprzęcie następujące podzespoły :proc, mobo i ram. Zestaw bedzie co jakiś czas rozbudowywany. I bardzo zależy mi na "integrze"(w oczekiwaniu na DX11) Złożyłem coś takiego: Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G/ 335zł AMD Athlon 64 X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 215zł GoodRam 2GB 1333MHz CL9 125zł I teraz dwa pytania: 1.Czy to bedzie jakoś ze sobą współżylo? 2.I czy ewentualnie można coś w tym zmienić(jeżeli tak to co). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 nie lepiej kupic normalne mobo i karte za 5zl na pci? mobo z integrami sa do biura i ja osobiscie skreslam je z tego powodu na starcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) nie lepiej kupic normalne mobo i karte za 5zl na pci? mobo z integrami sa do biura i ja osobiscie skreslam je z tego powodu na starcieZintegrowana grafika w niczym nie przeszkadza, tak samo jak dzwiękówka gdy ktoż używa X-Fi. Karta na pci nie za 5zł nie pociśnie FullHD a taka integra tak. Za dwa lata np taki komp będzie za słaby do gier ale rewelacyjny (no może przesadzam ale napewno wystarczający) na HTPC. Jak mobo jest dobre to mu grafika zintegrowana nie przeszkadza, gdy jest marne to najlepsza grafa pci-e x32 :lol2: nie ratuje sytuacji. Nie zapomnij tego nowego kompa zasilić czymś ludzkim, nie pochwalileś się zasilaczem... Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtello93 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Czyli mogę zamawiać?! A co do zasiłki to Chieftec 350W(chyba wystarczy?narazie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Mobo zmień na Asrocka M3A785GXH/128M, bardzo dobra płytka, ten GB jeszcze nie sprawdzony, pewnie nie gorszy, ale asrock jest bardzo ok. I jest tańszy 15zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Czyli mogę zamawiać?! A co do zasiłki to Chieftec 350W(chyba wystarczy?narazie)Masz tego chiefteca czy chcesz go kupić? Wystarczy, kupować się go jednak nie opłaca. Podaj dokladny model jeszcze na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtello93 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Mam tego chiefteca Model: GPS-350EB-101 A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Zasilator na razie spokojnie toto uciągnie. A płytę bierz Gigabyte,a nie Asrock (osobiście nic do Asrocka nie mam bo sam używałem i teraz ktoś dalej używa :D ,ale Gigabyte ma większe możliwości). Płyty Asrock mają różne "bicia" i potrafią się dziwnie zachowywać w (nie)typowych konfigach. Ew. jeśli Cię stać aby dorzucić trochę pieni,to mógłbyś zapodać sobie Phenom II X2. Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtello93 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) OK.Troszkę naciągnąłem budżet. Czyli zestaw wygląda następująco: AMD Phenom II X2 545 /3.0GHz, L3 6MB, 80W, BOX, AM3/ 315zł Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G/ 335zł GoodRam 2GB 1333MHz CL9 125zł Można zamawiać:?: Edytowane 1 Września 2009 przez Wojtello93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Jest ok , procek z dużą ilością pamięci , dobra płyta z mocna integrą , znośne ramy , ja bym zamawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtello93 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 OK.Zamawiam. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKIwszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...