Skocz do zawartości
iljash

Platforma I7 920/ Dobor Czesci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , to moze przedstawie swoja sytuacje w skrocie.

Skladam kompa na i7 920 czesci kupuje w usa ( compusa.com) i wszystkie chce je kupic w tym sklepie.

Mam uwazam dobracowana beta wersje konfiguracji :) ale potrzebowalbym na czyms zaoszczedzic bo niestety przekroczylem budzet, tak wiec co doradzilibyscie co mozna zmienic / zamienic / nie wiem zastapic czyms innym ale z oferty sklepu. Narazie napewno nie bede podkrecal, gdyby nadszedl taki moment to wtedy wymienie zasilacz. Komputer glownie obciazany grami. Planuje do niego dokupic jakis 22-25 hd lcd`ek.

Procek : wiadomo i7 920

procesor i7 920

Mobo: (wiadomo jak najlepsza cena/jakosc) interesuje mnie:

EVGA X58 SLIE LE

MSI x58 platinium SLI

Evga x58 sli micro

MSI X58 Pro-E

MSI X58M - bez triple chanel jak widze ?

Karta graf ( tutaj wlasnie wybor - zdecydowalem sie na gtx 275)

1st karta 209$

2nd karta 219$

3rd karta tez 219$

4th karta 229$

Chyba ze uwazacie ze mozna cos innego poza evga to tez chetnie slucham waszych propozycji , ale dalem evge gdyz pozytywnie sie o niej naczytalem.

Zasilacz: Potrzebuje czegos taniego ale nie typowego no-name

No i nie wiem czy jako z racji ze nie bede krecil wystarczy 500 czy musi byc powyzej 600.

500+ : zasilacze 500+

600+ :zasilacze 600+

Obudowa :

NZXT apollo

thermaltake vh8000bws

cooler master cm690

NZXT HUSH

XION axp

Naped: 29$

39$

Dysk HDD 59$

Pamiec ram : Nie umiem sie wypowiedziec , potrzrebuje taniej pamieci Ram , 3 x 2 mb , triple chanel , 1600 mhz (imho) / zdaje sie na was

link do pamieci ram ddr3

Jak zapewne widac nie jestem specjalista , nie orientuje sie . Przedstawilem takie szersze zestawienie i prosze o ocene zestawu i pomoc w doborze jak najlepszym i moze jakas propozycje co by czym zamienic aby zaoszczedzic.

Strasznie dlugie wiem , ale dziekuje za uwage i bardzo prosze o pomoc :)

A

Pozdrawiam i dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi