reaktiv Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Wybór jest dość spory. Przykładowe modele (wybór silnika wedle uznania): - C70 To moze C70 Cabrio? C70 Cabrio #1 C70 Cabrio #2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 O istnieniu Volvo w wersji coupe (czytaj C70) dowiedziałem się nie dawno. A tutaj nagle cabrio. IMO bardzo ładne i ciekawe autko. Spalanie z normalnym silnikiem powinno się mieścić. Awaryjne specjalnie też zapewne nie jest. Kwestia tylko cen i dostępności części eksploatacyjnych (drążki, końcówki, klocki, filtry itd), ale myślę że większość podchodzi od innych modeli, więc warto to przemyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) C70=S40 Znajomy z pracy ma C70 2.3turbo z normalnym dachem i poza narzekaniem ze codziennie musi jezdzic tankować, to nic mu sie w tym nie psuje. Edytowane 5 Września 2009 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) autko zakupione, wrzuce fotki jak auto wroci od mechanika :D wybor padl na bmw z3 :D Edytowane 7 Września 2009 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Brzydal... Ale co kto lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 a moim zdaniem fajne :) jaki silnik? wypas etc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (...) Zaczelo sie w sumie niewinnie od barchetty, ale jak zaczynalem prace to zawsze marzylem o bmw z3 (...) Moze ktos mial z3 i podzielilby sie opinia? autko zakupione, wrzuce fotki jak auto wroci od mechanika :D wybor padl na bmw z3 :D Chyba juz w chwili tworzenia topicu zdecydowales.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Moim zdaniem tez fajne, chetnie przeczytałbym opinie i zobaczył zdjecia ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Dobry wybór- auto ładne i z jajami. Na pewno jest fajniejsze niż kanapowe volvo, lekko gejowska mazda,czy jakieś tam barchetty. ;-) Jak tylko będzie w dobrym stanie, to będziesz je kochał. Podziel się szczegółami. Edytowane 21 Września 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 aktualnie stoi sobie u mechanika rozrzad, filtry, plyny, klocki, tarcze, po znajomosci nowa instalacja elektryczna, calutkie zawieszenie i cos tam jescze chyba robi :D niech sobie grzebie ja zamierzam wsiasc i jezdzic. Tylko mam teraz problem z ubezpieczeniem AC autko na ojca wszystkie znizki sa ale Hestia sie wypiela i na roadstera musi zgodzic sie centrala, w MTU (ojciec ma mega znizki za swoje OC AC NW placi 400zl zamiast 800zl) ale wszystko bez dachu nie przechodzi. Macie jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 aktualnie stoi sobie u mechanika rozrzad, filtry, plyny, klocki, tarcze, po znajomosci nowa instalacja elektryczna, calutkie zawieszenie i cos tam jescze chyba robi :D niech sobie grzebie ja zamierzam wsiasc i jezdzic. Tylko mam teraz problem z ubezpieczeniem AC autko na ojca wszystkie znizki sa ale Hestia sie wypiela i na roadstera musi zgodzic sie centrala, w MTU (ojciec ma mega znizki za swoje OC AC NW placi 400zl zamiast 800zl) ale wszystko bez dachu nie przechodzi. Macie jakies propozycje? A co to mało firm ? Allianz, Liberty, Link4, AXA. Ojca zniżki będą wszędzie respektowane, nie peniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 chodzi mi o to ze roadstera nie kazdy chce ubezpieczac, ojciec ma 60% znizek ustawowo alew MTU dodtatkowo jeszcze znizke 50% czyli jak normalnie placi 800zl przy 60% to dodatkowo po znizkach zaplaci 400zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Dzwoń i się dowiaduj. Możesz się zdziwić jakie potrafią być rozbieżności w cenach u poszczególnych ubezpieczycieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 bryken a jaki motor? ;) ale bym taką pozakindżał hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 motor najslabszy 1,8 bo aktualnie nie moge sobie pzwolic na cos mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Te i tak miodzio auto. Nic tylko zazdrościć. Gratki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) po znajomosci nowa instalacja elektryczna, calutkie zawieszenie i cos tam jescze chyba robiło to żeś chyba jakiegoś strucla kupił jak do roboty całe zawieszenie i instalacja elektryczna :blink: choć elektryka bmw jest dość kapryśna, miałem taką 318 e36 cabrio, na większych dziurach łapała takie błędy, że świeciło wszystko na desce, abs, asr, poduszki a samochód 100% bezwypadek... Edytowane 13 Października 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 choć elektryka bmw jest dość kapryśna, miałem taką 318 e36 cabrio, na większych dziurach łapała takie błędy, że świeciło wszystko na desce, abs, asr, poduszki a samochód 100% bezwypadek...Łał. Coś jak byle Peugeot albo Królowa Lawet Laguna. Ciekawym co na to ULLISSES. Bardzo jestem ciekawy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Ciekawym co na to ULLISSES. Bardzo jestem ciekawy :>Ale na co? ;) Na 318 w cabrio pewnie po przekładce z Anglika lub z 2 europejskich? Czy może na Z3 z 1.8 pod maską? Na 318 to jak wyżej. Anglik, składak lub jakiś partacz grzebał w elektryce. Zrobiłem jedną i drugą Betą parę ładnych tysi i podobne problemy sprawiała mi jedynie (co ważne!) nieseryjna centralka w E30. Jednak po dociśnięciu wtyczki problem się ulotnił. W obecnym modelu widzę, że czasami nie świeci kawałek deski, ale to zapewne wina naszych pięknych dróg w mojej okolicy, bo na początku wszystko było ok. Trzeba by rozebrać deskę i przeczyścić styki, ale przy obecnej pogodzie i temperaturze to nie bardzo mi się to widzi. Poza tym podświetlenie deski nie jest ważne. Co innego gdyby mi się bez powodu kontrolki zapalały - a tak na szczęście nie jest. Co do Z3 to są gusta i guściki. Osobiście nie podoba mi się ten model i tyle. Jak już miał bym kupić coś równie niepraktycznego, to brałbym starą serię 6. Jeśli zaś chodzi o sam silnik, to zależy jak kolega będzie współpracował z ekonomizerem. Jeśli się polubią, to spalanie będzie przyzwoite. Jeśli nie, to będzie na poziomie 2.0/2.5. Generalnie jednak najważniejsze jest, że koledze się podoba i że każdego ranka będzie mógł spojrzeć przez okno na własne marzenie z dzieciństwa w skali 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) Na 318 w cabrio pewnie po przekładce z Anglika lub z 2 europejskich? chyba napisałem, że bezwypadkowa-nie składana z 10 innych w 100% org, nie anglik, 98 rok. więc stosunkowo nie stara nie ma co się czarować BMW to kapryśne samochody, podejrzewam, że gdzieś był problem z masą i dlatego tak świrował ten samochód... ale do tego już nie doszliśmy, kontrolki to jeden z wielu problemów z tym samochodem, był problem z taśmą od climatronica - to zostało naprawione chyba od Polskich dziur coś się tam z tą taśmą porobiło, no i czasami pół deski świeciło pół nie. Edytowane 13 Października 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) W obecnym modelu widzę, że czasami nie świeci kawałek deski, ale to zapewne wina naszych pięknych dróg w mojej okolicy, bo na początku wszystko było ok. Shit, a w japończykach nie ma miejsca na takie rzeczy. ;) Ale cóż, BMW widać jeździ gorszymi drogami niż japońce. :D BTW, kiedyś w Top Gear Stig jeżdżąc na swoim torze doczekał się wycieku oleju z nówka sztuki 5'ki. ;) Edytowane 13 Października 2009 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Heh, miałem okazje dziś sie przejechać C klasą z mrugającą deską :lol: . 93 rok ale az 130k przebiegu ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 to będą te fotki czy nie będą ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...