Skocz do zawartości
bagienny

Konkurs Be Quiet! - Wybierz Najlepszą Pracę!

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ludzie byli tylko uczciwi nie było by policji, wojska, cba, komisii antymonopolowych.. wymieniać dalej?:) To nie strach przed nieuczciwością ludzi, a realia. Tam gdzie jest jakaś luka, tam też znajdzie się osoba która ją wykorzysta.

Ciesze się że redakcja nad wszystkim panuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli top20 zostanie pokazane około godziny 18:00?? :wink:

(...) Konkurs zamknięty, wszystkie prace właśnie się ściągają i poddane zostaną pod debatę komisji. Etap III na forum planowany jest na dzień jutrzejszy po godzinie 18:00.

Widzisz w tym coś niejasnego? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Punkt 1: ankieta będzie w tym miejscu, gdzie tylko brać udział mogą userzy z min 10 postami na koncie.

Punkt 2: nie będę podawał kogo jest jaka praca tylko wasze opisy jakie przesyłaliście prac

Punkt 3: nie zdarzyły się jeszcze przekręty takiego kalibru by ich nie wyłapać a wtedy hoho wylatuje praca/blokada/ban.

Spokojnie, my tu jesteśmy i myśleć potrafimy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie Panowie [i Panie?] ale samo się w głowie urodziło, oczywiście nie chce tym nikogo obrazić (osoby na screenie losowo) ..poprostu taka szybka myśl i wykonanie dla zabawy (w imie "Make Fun ! Not War !" ) apropo 'narzekania' czy wszystko odbędzie się uczciwie..

Dołączona grafika

Jeśli jednak kogoś uraziłem to oczywiście post do kasacji...

Ps. Mam nadzieje że nie ucierpi przez to moja praca :)

Edytowane przez Fidelis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 Etap rozpoczęty. Proszę nie pisać kogo jest dana praca bo chodzi o zabawę a nie klepanie się po pupie. Takie osoby ja poklepie punktami a nawet wykluczeniem.

Do końca 21 września 2009 można wziąć udział w ankiecie.

Nie można brać w niej udział, jeśli masz mniej niż 10 postów, niestety ten wymóg nie zostanie zdjęty.

Miłej zabawy, sam jestem ciekaw co wygra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewałem się większej liczby komiksów, i większego wkładu własnego..dlatego odposcilem (brak czasu), a tu 80% prac sklada sie ze zdjęcia ktore w internecie krąży od pokoleń +logo be quite.. :wink:

Panowie nie popisaliście się:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że postawiono przede wszystkim na wklejenie loga i kilku napisów do odpowiedniego obrazka.

Zostaje głosować, z prac 1, 3, 7, 10 głos poszedł na siódemke.

Są prace nie spełniające regulaminu (rozdzielczość), ale już się nie odzywam... :)

Edytowane przez jahras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami logo+odp obrazek wystarczy, przeslanie tez potrafi byc dobitne :) Faktycznie przy 10 jest nick uzytkownika, i nie we wszystkich pracach uzytko loga/produktu be quiet! :]

Zeby tylko czasami nie okazalo sie, ze glosy pojda dla tych ktorzy "napracowali sie" :)

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami logo+odp obrazek wystarczy, przeslanie tez potrafi byc dobitne :) Faktycznie przy 10 jest nick uzytkownika, i nie we wszystkich pracach uzytko loga/produktu be quiet! :]

Zeby tylko czasami nie okazalo sie, ze glosy pojda dla tych ktorzy "napracowali sie" :)

Akurat tutaj ci co sie napracowali wypadli najbardziej oryginalnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BQ! chce zwycięskie prace wykorzystać gdzieś później? ;>

To współczuje ich prawnikom przy zabawie z właścicielami zdjęć/prac wykorzystanych w sporej ilości twórczości tutejszej ;]

Wydaje mi sie, ze Be Quiet! ma swoich ludzi od reklamy i marketingu... To jest tylko sposob promocji, zabawa taka ;>

Chociaz rzeczywiscie, gdyby mieli poscic to gdzies dalej to sprawa nie bylaby taka prosta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, 2 moje prace dalej w grze, dziękuje! :) Ide obejrzeć reszte.. :)

---

Po obejrzeniu reszty stwierdzam że ciężko się nie zgodzić z HeatheN - też spodziewałem się większego wkładu własnego ze strony biorących udział :)

Niech wygra najlepszy! Ahoooj! ;)

Ps. Jeśli chodzi o jakiekolwiek prawa autorskie [w tym wypadku do zdjęć] to myśle że w Polsce i tak strasznie to kuleje.

Edytowane przez Fidelis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy zobaczyłam finałowe prace, pomyślałam, że pomyliłam strony... niestety.

Mówicie, że podpis i odpowiedni obrazek wystarczy, i nazywacie to dobrym pomysłem? Chyba tylko, sposobem na zdobycie nagrody, bo większość wkładu własnego polegała na wpisaniu do wszelakiej maści wyszukiwarek słowa "quiet" lub innych zamienników. W tym przypadku prym wiedzie nr5, praca która najbardziej razi, warto napisać, że aktualnie zajmuje drugie miejsce. Tak trudno było wziąć aparat? Właśnie, tylko gorsza jakość zdjęcia przełożyłaby się na mniejszą atrakcyjność zdjęcia = mniejsza ilość głosów. Nie wspominając o rozpikselowanych do granic niewyrazistości zdjęć czy popularnych na cały internet obrazków i oklepanych powiedzeń. Oczywiście są też prace oryginalne.

Co do praw autorskich, wiadomo, że nikt nie będzie pozywał Was do sądu za plagiat pracy w konkursie o małym zasięgu. Ale gdzie się podziała jakakolwiek uczciwość uczestników? A co najśmieszniejsze popiera się takie zachowanie, oddaniem głosu i wręczeniem nagrody.

To jest moja bardzo subiektywna opinia, nie musicie się z nią zgadzać. Nie jest także atakiem wymierzonym w organizatorów ani uczestników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są przeskalowane przeze mnie i wszystkie spełniały wymogi regulaminu.

Sponsor wybierał prace jakie mu się podobają, my tylko doradzaliśmy. Do czego chcą tego użyć? Wg nich do dobrej zabawy a nie do dalszej reprodukcji.

W 3 pracach wiem, że widać nazwę usera ale to nie zmienia faktu, że klepanie się po tyłkach jest o wiele trudniejsze. Wszystkie próby manipulowania oczywiście są monitorowane.

Nam te prace się podobają, każdy ma swój pogląd ale przypominam, że w 2 etapie wybiera komisja a w 3 wy. Oczywiście pojawią się głosy, ojej a moja praca była lepsza. No cóż może i była ale nie została wybrana, mówi się trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

be quiet! nie będzie wykorzystywał tych prac w sposób komercyjny :-)

Spece od marketingu maja własne pomysły. A jakie było zamierzenie tego konkursu ? Przede wszystkim dobra zabawa a nie nadete odpowiedzi na pseudo-trudne pytania w stylu "Ile kabli s-ata ma zasilacz 723W i dlaczego są one najlepsze, uzasadnij w najbardziej pochlebnych słowach na jakie Cię stać "

Prace graficzne dlatego ze trzeba COŚ zrobić aby wygrac nagrodę i wszystkie osoby które w ogóle przystąpiły do konkursu powinny otrzymać brawa za odwagę, pomysł, inicjatywę.

Ci którzy nie wzieli udziału ... powinni teraz oceniac obiektywnie trud i pomysły tych co pracę zgłosili.

A zaś Ci którzy krytykują "brak pomysł;ów" "zero inicjatywy" zachecam do ogolenia własnej twarzy w napis be quiet!, załozenia koszulki, wyjscia na balkon i zrobienia sobie zdjecia stojac na jednej nodze. Wtedy zapewne pomysł zostanie uznany za "zarombisty" :-P

Mam nadzieję ze pomysł konkursu się mimo wszystko podobał :-) i logotyp be quiet! bedzie sie przyjemnie kojarzył - bo o to przede wszystkim chodzi.

Czasami trzeba wyluzować i w dobrej atmosferze wspólnie się pobawic (pamieta ktoś jeszcze zlot Tweaka w Białowieży i piwo marki Revoltec ???)

pozdrawiam wszystkich uczestników, oceniajacych, redakcję, Pana Zdzisia z Grudziądza oraz śledzika z Naszej Klasy.

Andreas - Andrzej - team be quiet!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można liczyć na opublikowanie odrzuconych prac po zakończeniu konkursu?

Nieśmiało sugeruję, aby linka do tego tematu umieścić w nagłówkach głównych działów jak to czasami miało miejsce (nie pamiętam niestety przy jakich okazjach- chyba też konkursów (?))- powinno to zwiększyć cokolwiek słabą jak do tej pory frekwencję głosujących (a jak wiadomo zainteresowanie spada wraz z upływem czasu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sponsor wybierał prace jakie mu się podobają, my tylko doradzaliśmy. Do czego chcą tego użyć? Wg nich do dobrej zabawy a nie do dalszej reprodukcji.

To wiele wyjaśnia. :lol: Najwyraźniej na przedstawicielach firm zasiadających w komisjach ciąży jakaś "klątwa" (że o spaczonym guście nie wspomnę) ;) Przypomina mi się konkurs zorganizowany jakiś czas temu przez konkurencyjny serwis razem z firmą o nazwie zaczynającej się na G, produkującą płyty główne, której to przedstawiciele wybrali między innymi takie hasła reklamowe jak "Nie pij wina, nie pij wódki kup se lepiej (...)" czy "Szukasz kompromisu? - Idź do komisu!(...)". Ja w tamtym konkursie nie brałem akurat udziału, ale trudno było wówczas nie przyklasnąc opiniom, że wybierający minęli się z powołaniem, a wiele osób uprzedziło się do samej marki jako synonimu mierności i wieśniactwa (z całym szacunkiem dla ludzi ze wsi).

Niby o gustach sie nie dyskutuje, ale to przykre że pomyśłowość i oryginalność skreślana jest już na starcie, a premiowane są prace kopiujzinternetu-wklej + wielkie logo sponsora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi