Uneek Eth Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No właśnie czy jest potrzebne jakiekolwiek :?: Wczoraj dotknąłem palcem i chipset był bardzo gorący, myślę, że około 60-70*C :!: Jak to wygląda u Was :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No ale mysle ze dopiero tak okolo 200fsb i wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 FSB mam dopiero 174 a mostek gorący jak cholera. Dzisiaj zakładam Zalmana ZMNBJ-32 na NB, a radiator z NB założę na SB, bo nie podoba mi się ta temperatura... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Po założeniu radiatora powinna wzrosnąć stabilność. Koszt żaden (stary radiator z NB) a skoro i tak chciałeś zmienić cooler NB to jak najbardziej warto. Chociażby dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vad3r Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No ale mysle ze dopiero tak okolo 200fsb i wyzej. A ja mysle, ze warto juz przy 166 - w koncu to niewielki koszt 20 - 30 zl, a mozna juz spokojnie spac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Zalman siedzi na NB i jest OK. Naprawdę wspaniała rzecz. Temperatura jeszcze niższa niż z oryginalnym radiatorem+wiatrak. Natomiast radiator z NB siedzi na SB + Arctic Silver III... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 u mnie chipset ma temp. w pracy 30C....... z radiatorkiem ktory dal epox, a SB nie grzeje sie do kosmicznych tempertatur... tyle ze mam zasilke na biorku a na niej stoi PANAFLO 120x120mm ktory wieje na chipset i wentyl od procka,zapewniajac swieze,zimne powietrze.... a bez wentyla to w stresie ma okolo 40C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jakby mial 60-70C to juz bys sie pewnie poparzyl, a ze sprzetu lecialby dym. Zwykly radiatorek od jakiegos procka bedzie OK. Sam bym takie cos zrobil, ale mam ECS'a wiec PO CO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No właśnie czy jest potrzebne jakiekolwiek :?: Wczoraj dotknąłem palcem i chipset był bardzo gorący, myślę, że około 60-70*C :!: Jak to wygląda u Was :?: ta jasne - cos nie wierze ci zeby mial te 60-70*C bo bys se juz niezle palca oparzył gorąca juz jest przy 50*C a nawet czasem 40*C - zalezy jaki kto ma termomert w palcu :wink: ja polecam takie chlodzonko - albo WB albo pociety radiator od proca i duzy wentyl na niego i juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jak dasz dobry radiator - w miare duzy - to przy odrobinie szczescia obejdzie sie bez wiatraka, ale zalezy to od indywidualnej wrazliwosci uszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ja tez zalozylem radiaotr od starego pentiuma na SB , grzal sie troszke :) ale szyna u mnie 210MHz wiec mial prawo na NB mam oryginalny radiator z wiatrakiem od abita wiec jest ok wszystko full STABLE , ogolnie lepiej zalozyc cos na SB co ci szkodzi pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ta jasne - cos nie wierze ci zeby mial te 60-70*C bo bys se juz niezle palca oparzył gorąca juz jest przy 50*C a nawet czasem 40*C - zalezy jaki kto ma termomert w palcu :wink: Eee tam, mi bardzo czesto zdarza sie czyscic lutownice z roznego syfu przy pomocy palcy. A lutownica ma 300C + i jakos jeszcze zyje :wink: I w zasadzie sie nigdy nie oparzylem, przynajmniej w takim sensie ze poczulem bol. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ta jasne - cos nie wierze ci zeby mial te 60-70*C bo bys se juz niezle palca oparzył gorąca juz jest przy 50*C a nawet czasem 40*C - zalezy jaki kto ma termomert w palcu :wink: Eee tam, mi bardzo czesto zdarza sie czyscic lutownice z roznego syfu przy pomocy palcy. A lutownica ma 300C + i jakos jeszcze zyje :wink: I w zasadzie sie nigdy nie oparzylem, przynajmniej w takim sensie ze poczulem bol. Pozdro Dexter Heh takie są prawa fizyki co w tym takiego nadzwyczajnego :roll: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 To przyloz palec do grotu i przytrzymaj! Widac jestes jakis kurde rambo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 zalezy czy trzymasz palca przez 20 sekund czy przez 1 - ja mierze temp palcem trzymajac dlugo jak nie moge juz to znaczy ze jest okolo 60*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 To przyloz palec do grotu i przytrzymaj! Widac jestes jakis kurde rambo :) Nie trzeba byc zaraz rambo, fizyka sie klania :o Jak myslisz ? dlaczego mozna chodzic po rozzazonych weglach ? Tak samo Dexter moze "czyscic" grot lutownicy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 No właśnie czy jest potrzebne jakiekolwiek :?: Wczoraj dotknąłem palcem i chipset był bardzo gorący, myślę, że około 60-70*C :!: Jak to wygląda u Was :?: ta jasne - cos nie wierze ci zeby mial te 60-70*C bo bys se juz niezle palca oparzył gorąca juz jest przy 50*C a nawet czasem 40*C - zalezy jaki kto ma termomert w palcu :wink: ja polecam takie chlodzonko - albo WB albo pociety radiator od proca i duzy wentyl na niego i juz :P Dotykałem SB palcem i był bardzo gorący (co dało się odczuć już po 1-2 sek, dlatego oceniłem jego temp. na 60-70*C). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 JAk już pisałem założyłem radiator (dość duży) na SB i jest ON ciepły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 reed szamanie :) Wytlumacz mi jak chodzic po rozrzazonych weglach? Rozumiem, ze mozna wsadzic reke to cieklego azotu, ale wegli nie za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 reed szamanie :) Wytlumacz mi jak chodzic po rozrzazonych weglach? Rozumiem, ze mozna wsadzic reke to cieklego azotu, ale wegli nie za bardzo. :D (szamanie) Pisalem ze nie jak, tylko dlaczego. Pomysl troszke Lukas. Mala podpowiedz : kapnij krople wody na rozzazona blache, zwroc uwage co zrobi i pomysl dalczego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Hmmmm, czy to podchwytliwe pytanie? To jak rodem z Archiwum X. No ale nikt przeciez nie moczy sobie nog przed wejsciem na wegle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 chodzenie po weglach jest zwiazane z umyslowym aspektem tego czynu czyli inaczej mowiac po polsku - wmawiamy sobie ze na stopach mamy rezystancje ogniowa i faktycznie sie nic nie dzieje polecam sprawdzic sie w tym duzo cwiczen - skupic sie wmowic sobie ze reka i ogien ze swieciy to jednosi i spoko mozna reke w ogniu trzymac i sie nic nie stanie mowie tak bo probowalem :) dziala tez z innymi zywiolami np. z zimnem :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 chodzenie po weglach jest zwiazane z umyslowym aspektem tego czynu czyli inaczej mowiac po polsku - wmawiamy sobie ze na stopach mamy rezystancje ogniowa i faktycznie sie nic nie dzieje polecam sprawdzic sie w tym duzo cwiczen - skupic sie wmowic sobie ze reka i ogien ze swieciy to jednosi i spoko mozna reke w ogniu trzymac i sie nic nie stanie mowie tak bo probowalem :) dziala tez z innymi zywiolami np. z zimnem :) :wink: A zaczęło się od chłodzenia SB... echhhhh.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav309 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 chodzenie po weglach jest zwiazane z umyslowym aspektem tego czynu czyli inaczej mowiac po polsku - wmawiamy sobie ze na stopach mamy rezystancje ogniowa i faktycznie sie nic nie dzieje polecam sprawdzic sie w tym :) :wink: Tutaj (mierzenie temperatury palcem) to raczej wilgotnosc dloni i prog bolu ma najwieksze znaczenie, sam np. wiem ze mam zwichniety(przesuniety) prog bolu - gorace szklanki z wtrzatkiem, trzymanie zapalonej kartki do konca itp... Medytacji w to az tak nie mieszajmy, przynajmniej jesli chodzi o zaburzenia w pomiarach organoleptycznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Hmmmm, czy to podchwytliwe pytanie? To jak rodem z Archiwum X. No ale nikt przeciez nie moczy sobie nog przed wejsciem na wegle. Nie musisz moczyc, stopy same wydziela pot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...