Skocz do zawartości
Androctonus

Proszę O Pomoc W Wyborze Pierwszego Wc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

domyślam się, że było na pewno mnóstwo postów dot. pierwszego WC, ale mimo wszystko mam pytanie(a) :D

Mam do wydania 750zł, z tym, że w tym miesiącu chciałbym kupić wszystko oprócz pompki i chłodnicy. Chłodnica i pompka w przyszłym miesiącu. Dodatkowo chcę chłodzić tylko mój procesor E8200 i pamięci RAM, tzn. będę zamawiał od kolegi z forum OCZ Flex XLC 2x1Gb więc chciałbym pamięci z procesorem schłodzić. Proszę o doradzenie w wyborze wszystkiego oprócz chłodnicy i pompki.

Mam dużą obudowę - Cooler Master Cosmos S. Powtarzam ma być TYLKO chłodzony procesor i pamięci. :)

Pompkę będę kupował Swiftecha 350 więc to mamy z głowy ale właśnie chłodnica i tu mam zagwozdkę. Bowiem wszyscy znajomi odradzają BW w każdej postaci, mi FESERY się podobają ale czy jest sens oraz czy taki Feser Xchanger 240 może pracować w pełni pasywnie przy chłodzeniu tylko CPU i RAMu?

PS: proszę nie proponujcie bloków MNP :D

PS2: Którą chłodnicę kupić?

Pozdrawiam, Androctonus

Edytowane przez Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnp nie jest zły :P większość user-ów zaczynało od tych bloków

A jezeli chodzi o fesera 240 to wybór średni bo jezeli bedziesz chciał rozbudowac układ 240 moze nie starczyć

Feser 360 lub tc pa 120.3 spokojnie styknie.

Nie lepiej zamiast ramów zwodowac grafe ? nawet na blokach mnp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zwodowanie grafy w moim przypadku to TYLKO FC bo posiadam 9800 GX2, chyba sam rozumiesz :)

Kolega z cooling.pl powiedział, że Feser 240 spokojnie starczy do procesora, grafiki i ramu. :)

Cholera, sam już nie wiem czy warto ładować się w WC czy zrobić zaje***** AC oparte, np. TYLKO na Thermalright i wszędzie wentyle Noctua? :D

Pozdrawiam, Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

240 z pewnoscią wystarczy ale 360 jest bardziej przyszłosciowa pod dalszą rozbudowę układu

a jezeli chodzi o to czy warto ładowac kasę w wc to powiem ci że warto puźniej sam zrozumiesz :D

nie odrazu Kraków zbudowano powoli zbieraj częsci i Składaj ! :P a jeżeli nie będzie ci pasowało to stuff sprzedaż

amatorów na klocki do LC nie brakuje :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi