tokenz Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Witam! Kilka dni temu kupilem Mugena 2 ,wywalilem box'a. martwi mnie jedno ze spadek temperatury jest "sredni" , uzylem pasty "oryginalnej" , rozprowadzilem OK (wiele razy montowalem coolery i bylo ok) roznica miedzy boxem w IDLE to 10*C. Oto Screeny: IDLE Mugen 2 Stress Mugen 2 Obudowa Zaznaczam ze "jade na otwartej budzie" bo jest +-4 *C chlodniej , nie mam zadnych wentylatorow dodatkowych (to jest powód). Pytanie moje czy te temp. nie sa za wysokie ? Moje opcje rozwiazania: 1.orygianlna pasta jest kiepska 2.Zainstalowanie dod. wentyli i zamkniecie obudowy Doł obudowy: Dmuchacz do srodka (kierunek poziomy) Gora ("sufit") Wydmuchiwacz z obudowy (kierunek pionowy). Macie jakies sugestie dotyczace mojego problemu ? Specyfikacja komputera: procesor: C2D e8400 3 Ghz grafika: 8800 GTS 512 ( referencyjne chlodzenie) Plyta Gl: Gigabyte GA-EP35C-DS3R 2 ostatnie zlacza PCI to (w kolejnosci) TV tuner XFI gamer (grzeje sie jak kaloryfer). Edytowane 1 Września 2009 przez tokenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 52 stopnie to ma byc niby duzo? Normalna temperatura, a temat do zamknięcia. Większe różnice między boxem a mugenem zauważysz dopiero, jak mocno wykręcisz proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Nie patrzy sie na roznice miedzy starym chlodzeniem a nowym bez krecenia przy bezczynnosci. Liczy sie tylko spadek °C przy obciazeniu - tu mozna lekko sieknac -nascie stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokenz Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 No jesli chodzi o roznice w stresie na box i tym to nascie bym naliczyl , ale szczerze spodziewalem sie mniejszych temperatur po wsadzeniu takiego klocka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 No jesli chodzi o roznice w stresie na box i tym to nascie bym naliczyl , ale szczerze spodziewalem sie mniejszych temperatur po wsadzeniu takiego klocka ;] Jeszcze jest sprawa standardowego gluta i zerowego przewiewu - gdybys mial lepsza bude z miejscami na 120mm wentylatory z przodu i pod zasilaczem... No i nie mowiac o kwestii domyslnego napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...