finesse Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Witam mam świeżo złożonego kompa CPU: e8400 MOBO: MSI P45 neo2 MOA GPU: 4870 sapphire toxic 1gb RAM: G.Skill 1066 NQ CL6 Zainstalowałem na nim z miejsca Windows'a 7 x64 professional I tutaj zaczynają się schodki nieważne jaką grę włączę po 20-30 min. Mam albo błąd windowsa albo komp wiesza się na twardo że pomaga tylko reset nawet 1 raz wyskoczył BSOD. Procesor sprawdzałem w Orthosie i po ~4 min wywaliło taki błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Torture Test ran 4 minutes 9 seconds - 1 errors, 0 warnings. Execution halted. Natomiast karta katowana w FurMarku chodzi bezproblemowo ponad 10 min i grzeje się góra do 73* Kompletnie nie wiem czemu tak się dzieje i co to za błąd mi w Orthosie wyskoczył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Sprawdz na innym systemie. Jest szansa że 7 sie wykraczy przez jakiś nie do końca zgodny sterownik lub inne cudo. Zainstaluj xp lub viste i sprawdz. ps. ewentualnie musiałbyś sprawdzić sprzęt, takowania i napięcia, bios itd. ale skoro masz swierzego wina to może najpierw sprawdz soft. Edytowane 1 Września 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finesse Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 1 co znalazłem co złe timingi pamięci były 5-7-7-20 a powinny być 6-6-6-18 teraz próbuje zmienić napięcie na nich z auto na 2,0-2,1 ale opcja jest nie aktywna w biosie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 A jak wyglądają zwisy? bo jak tak to winowajcą może być grafika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finesse Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 już sobie poradziłem pomogła zmiana timingów i napiecia na pamięciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...