Skocz do zawartości
matas

Czcionki : Nvidia Vs Ati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat może jest idiotyczny, ale co tam.

Potrzebuję choć jednej osoby będącej w stanie potwierdzić, że rendering czcionek jest lepszy na NVIDII niż na ATI. Mialem 2 róźne karty ATI PCI-E,DVI i 2 różne karty NVIDIA PCIE,DVI i odniosłem wrażenie, że czcionki wyglądają o wiele lepiej na NVIDII. Natomiast nigdzie w internecie nie znalazłem potwierdzenia, że tak jest, więc pisze tutaj, żeby wykluczyc to , że może tylko takie odniosłem wrażenie (karty NVIDII miałem tylko chwilowo, na parę godzin, nie zwróciłem na to wtedy uwagi).

Nie mam na stanie aktualnie GeForce'a (moja karta to hd4850), jakbym miał jakiegokolwiek na DVI, bo bym zrobił screenshoty i porównał. Bardzo mi zależy, żeby to zweryfikować, bo gdy miałem GF 6600 czy 6800 (obydwie karty były 'tymczasowe') to mi się ten 'efekt' spodobał. Nie wiem, czy to zalezy od ustawien kontrastu/gammy etc. czy czegostam czy po prostu NVIDIA lepiej wyswietla czcionki, dlatego proszę o choć jedną RZETELNĄ opinię. Zależy od tego wybór przyszłej karty.

edit: Oczywiscie platforma Windows, linux mnie nie obchodzi. Miałem Vistę, teraz mam Win 7.

Sorry za 'głupi' temat. dziękuję.

Pozdrawiam.

Edytowane przez matas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi