PCGustaw Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Witam Chce za kilka tygodni nabyc nowy komputer (nareszcie po 8 latach) Ponad rok temu kupilem XP (32 bit).... nie moge odszukac takiej informacji... 1. Czy ktos z Forumowiczow ma XP i 4 GB RAM dual + 512 grafika ?? chodzi mi o wydajnosc takiego zestawu czy nic sie nie tnie np ?? 2. Czy lepiej kupic 3x 1 GB i miec ram w singlu ? Moge liczyc na testy z WinRAR ?? System 64 bit narazie odpada (chyba ze W7 ale tylko do marca 2010) Czy mozna kupic DDR3 512 MB ?? wtedy dual by dzialal i po problemie ;) A na koniec..... na jakims Forum (moze nawet tutaj) wyczytalem ze tylko GB daje nowe biosy do starszych mobo (nowe procesory).... prawda to... :rolleyes: jak to jest z ASUS... nowa plyta pod 1156 prezentuje sie jak dla mnie super (radiatorki + 3xPCI .... elementy dobrze rozmieszczone... i cena rzecz jasna) Prawdopodobnie bedzie to moj ostatni DESKTOP i w sumie nie wiem czy bede zmienial kiedys procesor ale moze za 2 lata cos wyjdzie pod 1156 i szkoda byc zaskoczonym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Kup normalnie 2x2gb pamięci będą i tak działać w dualu(będzie wydajniejszy) a będziesz tylko w systemie widział mniej. Pozatym z tego powodu nic niema prawa się przycinać. NIewiem co ma pytanie o biosy do wyboru płyt ale to już Twój wybór bo niema testów porównawczych jeszcze tych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) jak ci dopisze szczęście to będziesz miał nawet 3.5GB pamięci przy 2x2GB ja na poprzedniej płycie na Intel P35 tak miałem przy grafice 640MB, na obecnej konfiguracji mam do dyspozycji 3.25GB z 4.00GB przy grafice 1024MB Edytowane 8 Września 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) jak ci dopisze szczęście to będziesz miał nawet 3.5GB pamięci przy 2x2GB ja na poprzedniej płycie na Intel P35 tak miałem przy grafice 640MB, na obecnej konfiguracji mam do dyspozycji 3.25GB z 4.00GB przy grafice 1024MB A co do ilości RAM ma wielkość pamięci na karcie grafiki ? System 32-bitowy obsłuży ~3,25Gb a ilość przez niego wyświetlana zależy od płyty głównej. Przydział RAM dla karty grafiki jest dynamiczny i nie ma wpływu na to, ile pamięci obsługiwanej "pokazuje" system. To czy windows wyświetla 3,25Gb czy 3,5Gb nie ma znaczenia bo zawsze użytkuje tyle samo. Edytowane 8 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...