tokoloshe Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 mam problem z sieciowka compex rl-100, jadro 2.4.20, stery ze strony www.scud.com modul winbond-840, bo na takim module ta karta chodzi. problem taki ze transfer jest na poziomie 3-4 MB/s na windowsie xp, na ustawieniu 100Mbit, i HALFduplexie mam 7-8MB/s a no i wymuszony halfduplex na linuxie niestey nic nie zmienia no i czy ktos wie jak pomoc? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 przecież halfduplex jest wolniejszy. Poza tym transfer na poziomie 7-8 megabajtów/s jest praktycznie nie do osiągnięcia więc windows coś ściemnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 no, szkoda bo zegarkiem mirzylem. i jest taki transfer. jesil film divx 715 mega przeslalem w 1:38 miunuty, to jaki transfer wg. Ciebie? teoretycznie half duplex jest wolniejszy i to mnie najbardziej dziwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Dziwne, bo maksymalny transfer dla trybu half duplex to ok. 6MB/s a dla full duplex 12MB/s. Na dobrym sprzecie przy full duplex osiagany jest transfer ok. 8MB/s. Z tego co wiem, to nieduzo wiecej sie da wycisnac, moze 100BaseFX daloby wiecej, nie widzialem i az tak sie nie znam, zeby prorokowac. Wyglada na to, ze Winda pokazuje Ci osiagi trybu full duplex a Linux half duplex. Moze to kwestia sterownikow, moze co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mala poprawka, teoretycznie przy halfdupleksie mozna uzyskac wieksza predkosc transmisji, wszystko zalezy od rodzaju polaczenia i od ilosci wymienianych pakietow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 windzie nie ufam, mierzylem zegarkiem transfer, tzn. czas. to przelaczanie full-half duplex tez jakies machniete, bo nie odpowiada lampkom na sieciowce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...