Możej Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Witam Wczoraj formatowałem mojego drugiego, 5-letniego kompa, bo albo to nie wchodził w Windowsa, albo wchodził ale po jakimś czasie wyskakiwał bluescreen. Teraz Winda chodzi dobrze, ale niestety nadal jest problem, bo komp zawiesza się parę sekund po włączeniu, na logo producenta płyty głównej. Ciekawe jest to, że po zawieszeniu się restartuję go i normalnie się włącza. Ogólnie za każdym razem jak się uruchamia to trzeba go restartować i za drugim razem idzie. Dane kompa: Pentium 4 2,4Ghz 192 Mb ramu Mobo Asus P4R800-V Deluxe (zintegrowana karta graf.) Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101 A 400W Windows XP Professional SP3 Macie jakieś pomysły? Edytowane 2 Września 2009 przez Możej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Po pierwsze sprawdź, czy na płycie nie pojawiły się napuchnięte lub wylane kondensatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Kondensatory wyglądają w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 1. sprawdź baterie 2. wejdź do Biosu i zmień opcje full screen logo show (albo jakoś podobnie) na disabled i wtedy zobacz w którym momencie staje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Możej Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) 1. w jaki sposób mam ją sprawdzić? 2. wyłączyłem pokazywanie się logo i zatrzymuje się w tym momencie: Jak klikam DEL, żeby wejść do BIOSu, to pojawia się napis "Entering setup...", ale nie wchodzi. Po zrestartowaniu normalnie idzie. Edytowane 2 Września 2009 przez Możej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Coś z pamięciami nie tak lub zasilacz już zdycha. Wyciągnij jedną z kostek jeśli są 2. Wyczyść kompa z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...