sector Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Witam, zeby podtrzymac dobra passe w psuciu sie mojego sprzetu, dzis mam problem z matryca. Mianowicie jakis czas temu, w zasadzie wiem o jednej malutkiej od 3tyg, pojawily sie 3 plamki na LCD. Nie sa to bad pixele, tylko jakies jakby, przebarwienia, co najlepsze widac je tylko na bialym tle i jedynie pod specjalnym katem. Wyglada to tak! wstepnie rozmawialem juz z servisem vaio i dzis poslalem im zdjecia, ciekawe co odpisza. Od czego to sie moglo stac? btw. napisalem jeszcze w mejlu, ze wentylatory chodza za glosno i ze laptop sie nagrzewa, moze tez wymienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Widziałem już białe plamy na matrycy w notebooku HP, w tamtej sytuacji jednak matryca była nadmiernie przyciśnięta przez właściciela podczas rutynowego przecierania z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Wlasnie to nie od przecierania na 100% (pewnie masz na mysli, ze te plamy znikaly po jakims czasie) bo nie przeciaralem matrycy nigdy niczym takim co czysci a jedynie sciereczka z microfibry scierajac jedynie kurz. Znalazlem jeszcze taki cos na necie, kto wie czy to nie bedzie wygladalo z czasem tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Właśnie tamte plamy nie znikały po jakimś czasie i producent również umył rączki od gwary na to pomimo braku jakichkolwiek śladów uszkodzenia przy/na plamach, właściwie można by rzec, że plamy wyszły same z siebie gdyby klient nie przyznał się, że wyszły po czyszczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Takie plamki mogą być spowodowane przez odciśnięcie się klawiatury - zwłaszcza, gdy obudowa jest nieco krzywa, albo w plecaku nosimy masę innych przedmiotów, które mogłyby np. dociskać środek matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Takie plamki mogą być spowodowane przez odciśnięcie się klawiatury - zwłaszcza, gdy obudowa jest nieco krzywa, albo w plecaku nosimy masę innych przedmiotów, które mogłyby np. dociskać środek matrycy. Dokładnie, takie samo coś kiedyś wyskoczyło znajomemu na matrycy MB Pro w momencie gdy podczas zamykania na klawiaturze leżało pióro które odbiło się idealnie na całej długości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 No i wyslalem wreszcie do serwisu sonego w uk. W ciagu 5 dni wymienili mi matryca, przeczyscili wnetrze i usuneli kurz (na moje zyczenie) i odeslali do polski na ich koszt DHLem. W ramach przeprosin dostalem pismo gdzie podpisal sie jakis prezes Vaio i sciereczke z mikrofibry. Niby nic a cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy2781 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Przyłączę się - kupiłem samsung 900X3C-A04PL . Po dwóch dniach poleciał do naprawy z uwagi na białe plamy na matrycy widoczne na jasnych tłach. Matryca została wymieniona na nową - laptop porysowany przy wymianie. Po 2 miesiącach użytkowania mam ten sam problem, białe plamy na jasnych tłach w innym miejscu matrycy. Z tego co wyczytałem w internecie, użytkownicy Samsunga często zgłaszają ten problem co oznacza, że samsung montuje słabej jakości matryce - po prostu. W ultrabooku "ekskluzywnym" za 6tys zł to już przegięcie, żeby w 3 miesiące zepsuły się 2 matryce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggdax Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Witam, Mam nadzieje, ze mi pomozecie. Od dwoch dni mam na ekranie biala plame, nie pomniejsza sie i nie mam pojecia skad sie wziela, byc moze byl to moj blad albo kogos kto uzywal laptopa- ma do niego dostep pare osob wiec ciezko stwierdzic, nikt sie nie przyzna. Komputer to sony vaio ale nie wiem czy takie informacje wam wystarcza. Co to moze byc? Jaka przyczyna? I jak oraz jakim kosztem to naprawic ? Czy gwarancja to obejmuje? Komputer mam pol roku. Pozdrawiam, Magda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...