Skocz do zawartości
Hans15336

Zasilacz Się Skończył

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent TAGAN TG500-U26 działał spokojnie z tym co mam w podpisie i zastąpiłem go 1000W , ale mniejsza o to .

Wczoraj przyjechał kumpel z podejżeniem padniętej płyty ( standart , zapodaje zasilanie ekran czarny a reszta działa ) , na próbe podłączyłem swojego TAGANA i to samo.

Dziś przyjechał kupiec po zasilacz więc spoko podłącze go pod kompa aby zobaczył że wszystko gra a tu lipa , wogołe nie podaje napięcia na płyte :blink:.

Zasilacz aktualnie wyczyszczony z brudów , sprawdzony wyłacznik główny działą i podaje napięcie na płtkę od zasilacza. Nie widać nigdzie okopceń/przepaleń.

Czy ktoś może mi poradzić co sprawdzić i jak , zanim go rozbiore na częśći :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaje na 1s i zaraz gaśnie , jakie sugestie ??

Słychać prz tym jakiś pstryk ( coś ala przekaźnik ), zaraz spróbuje bez wentylatorów z zasilacza.

EDIT : To samo bez wentylatorów i podświetlenia zasilacza.

Edytowane przez Hans15336

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma żadnego pomysłu ????? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Za mało danych. Ile lat, czy wczesniej nic mu nie było, czy nie uszkodziłeś nic czyszcząc, czy padnięta płyta nic nie zwarła?

Generalnie mogłeś rozzepsuć zasilacz podpinająć pod zwaloną płytę główną. Kombinacji jest dużo. Zasilacze na ogół się wymienia, bo koszt zasilacza na ogół jest mniejszy niż reszty gratów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało danych. Ile lat, czy wczesniej nic mu nie było, czy nie uszkodziłeś nic czyszcząc, czy padnięta płyta nic nie zwarła?

Generalnie mogłeś rozzepsuć zasilacz podpinająć pod zwaloną płytę główną. Kombinacji jest dużo. Zasilacze na ogół się wymienia, bo koszt zasilacza na ogół jest mniejszy niż reszty gratów.

niecałe 3 lata

nic mu wcześniej nie było

uszkodzenie nastąpiło przed wyczyszczeniem

nie zwarła bo zasilacz normalnie odpalił na tamtej płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi