bingant Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Witam, wczoraj podłączyłem nowiutki dysk twardy i zacząłem format, przy drugiej partycji brakło prądu i teraz jak odpalam kompa to wyskakuje komunikat żeby nacisnąć Ctrl+Alt+Del żeby zrestartować kompa. Tak jest za każdym razem, nie potrafię ruszyć dalej. Spotkał się ktoś z Was z tym problemem? Z góry serdecznie dziękuję za rady i pomoc. Robert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 reset biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bingant Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 reset biosu Mam płytę Asus P5GPL-X SE, jestem zupełnie zielony i nie wiem jak się resetuje bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 zworka clear cmos, sprawdz w instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bingant Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 własnie przełączyłem dyski i na czarnym ekranie wyskakuje napis Brak pliku NTLDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 błąd systemu plików, przeinstaluj windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bingant Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Dobrze, tylko że jak podłączę ten dysk, to nic się nie da zrobić. Cały czas wyskakuje ten komunikat o błędzie i ani rusz. Komputer domaga się resetu i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Uruchom instalator z płyty CD - zanim pojawi się komunikat to jest zapewne logo płyty i na ekranie pisze coś w stylu: Press DEL to SETUPPress F8 to BOOT MENU[/b]Zamiast F8 może być F11 lub F12. Wybierz BOOT MENU i w nim wybierz uruchomienie z NAPĘDU CD. Ewentualnie wejdź do BIOS i w BOOT OPTIONS wybierz napęd/nagrywarkę jako pierwsze urządzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 błąd systemu plików, przeinstaluj windowsWystarczy użyć opcji NAPRAW:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Po częściowym formacie? :) Tam pewnie w ogóle nie ma systemu. (edit: nie wiem czy dobrze mówie ale już sie pogubiłem, strasznie chaotyczne te wypowiedzi) Obawiam sie że dysk może nadawać się na śmietnik. Ja kiedyś zresetowałem kompa przy formacie i dysk nigdy już nie działał. Znaczy fizycznie działał, ale podczas formatowania/partycjonowania/instalacji windows wykraczał sie. Programy typu HDDRegenerator niby cos tam skanowały, usuwały, ale i tak lipa :( Edytowane 4 Września 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Po częściowym formacie? :) Tam pewnie w ogóle nie ma systemu. (edit: nie wiem czy dobrze mówie ale już sie pogubiłem, strasznie chaotyczne te wypowiedzi) Obawiam sie że dysk może nadawać się na śmietnik. Ja kiedyś zresetowałem kompa przy formacie i dysk nigdy już nie działał. Znaczy fizycznie działał, ale podczas formatowania/partycjonowania/instalacji windows wykraczał sie. Programy typu HDDRegenerator niby cos tam skanowały, usuwały, ale i tak lipa :( YYYY, zbootuj windowsa - powinna pojawic sie opcja gdzie ma instalowac, tam tez mozna podzielic i scalic partycje...wiec 1. zbootuj windowsa 2. usun partycje i scal w jedna 3. formatuj 4. instal windowsa powinno pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 polecam odpalić Acronis Disk Director'a z boot'a z płyty i obadać partycje na tym dysku i jesli cos jest nie teges to go odpowiednio sformatować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 YYYY, zbootuj windowsa - powinna pojawic sie opcja gdzie ma instalowac, tam tez mozna podzielic i scalic partycje...wiec 1. zbootuj windowsa 2. usun partycje i scal w jedna 3. formatuj 4. instal windowsa powinno pomoc... A po co scalać kiedy on chciał mieć podzielone? Wystarczy usunąć a następnie utworzyć od nowa partycje po czym zainstalować ponownie system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...