Skocz do zawartości
bingant

Format I Brak Prądu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj podłączyłem nowiutki dysk twardy i zacząłem format, przy drugiej partycji brakło prądu i teraz jak odpalam kompa to wyskakuje komunikat żeby nacisnąć Ctrl+Alt+Del żeby zrestartować kompa. Tak jest za każdym razem, nie potrafię ruszyć dalej.

Spotkał się ktoś z Was z tym problemem?

Z góry serdecznie dziękuję za rady i pomoc.

Robert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchom instalator z płyty CD - zanim pojawi się komunikat to jest zapewne logo płyty i na ekranie pisze coś w stylu:

Press DEL to SETUPPress F8 to BOOT MENU[/b]Zamiast F8 może być F11 lub F12. Wybierz BOOT MENU i w nim wybierz uruchomienie z NAPĘDU CD.

Ewentualnie wejdź do BIOS i w BOOT OPTIONS wybierz napęd/nagrywarkę jako pierwsze urządzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po częściowym formacie? :)

Tam pewnie w ogóle nie ma systemu.

(edit: nie wiem czy dobrze mówie ale już sie pogubiłem, strasznie chaotyczne te wypowiedzi)

Obawiam sie że dysk może nadawać się na śmietnik. Ja kiedyś zresetowałem kompa przy formacie i dysk nigdy już nie działał.

Znaczy fizycznie działał, ale podczas formatowania/partycjonowania/instalacji windows wykraczał sie.

Programy typu HDDRegenerator niby cos tam skanowały, usuwały, ale i tak lipa :(

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po częściowym formacie? :)

Tam pewnie w ogóle nie ma systemu.

(edit: nie wiem czy dobrze mówie ale już sie pogubiłem, strasznie chaotyczne te wypowiedzi)

Obawiam sie że dysk może nadawać się na śmietnik. Ja kiedyś zresetowałem kompa przy formacie i dysk nigdy już nie działał.

Znaczy fizycznie działał, ale podczas formatowania/partycjonowania/instalacji windows wykraczał sie.

Programy typu HDDRegenerator niby cos tam skanowały, usuwały, ale i tak lipa :(

YYYY, zbootuj windowsa - powinna pojawic sie opcja gdzie ma instalowac, tam tez mozna podzielic i scalic partycje...wiec

1. zbootuj windowsa

2. usun partycje i scal w jedna

3. formatuj

4. instal windowsa

powinno pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YYYY, zbootuj windowsa - powinna pojawic sie opcja gdzie ma instalowac, tam tez mozna podzielic i scalic partycje...wiec

1. zbootuj windowsa

2. usun partycje i scal w jedna

3. formatuj

4. instal windowsa

powinno pomoc...

A po co scalać kiedy on chciał mieć podzielone? Wystarczy usunąć a następnie utworzyć od nowa partycje po czym zainstalować ponownie system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi