Gość pcamator Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Musze kupić dobry aparat kręcący filmy w min. 720p Ma byc jedno urządzenie, które zrobi fotki w wystarczajacej jakości, tzn. taka jaką dają tanie compakty canona (A75/A410) wystarczy. Co do FILMU to chciałbym uzyskac najlepszą jakość w cenie powiedzmy 1200zł. Filmy będą czasmi dość długie ale max 1h, ale na pewno więcej niż 15 minut. Po małym przeglądzie rynku, wyczaiłem 3 aparaty: - Canon SX200 IS - Samsung WB500 - Panasonic Lumix TZ7 Coś wyczytałem że że panasonik w trybie MOV i HD robi max 15 min, natomiast w formacie AVCHD moga być problemy z obróbką tego materiału. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi w tym temacie. Edytowane 2 Września 2009 przez pcamator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 To w Twoim wypadku chyba lepiej szukać kamery z funkcją robienia zdjęć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hjundaj Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Miałem prawie identyczny dylemat, może z wyższej półki. Panasonic FZ38 świetny, ale Canon SX20 IS jeszcze lepszy! Testowałem oba te aparaty chyba prawie 3 tygodnie, efekt moich doświadczeń tu: http://www.proline.pl/sklep.php?p=CANON+SX20IS#gossip Przeważył głównie odchylany ekran ale nei tylko, zapraszam do lektóry. A po drugie, muszę zaznaczyć że te tanie kamerki nawet te HD nie robię wcale lepszych filmów - jedynie co w nich lepsze to mniejszy problem z długością czyli z czasem nagrania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...