Ostyn Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Cześć! Pewnego pięknego dnia bawiłem się nowym biosem i ocowałem procka. Zrobiło się dość późno i wyłączyłem kompa. następnego dnia uruchomiłem kompa i zabrałem się do dość pilnej pracy, zapominając o tym, że dzień wcześniej nie ustabilizowałem ustawień. Efektem oczywiście był bsod. Po ponownym uruchomieniu kompa ustawiłem w biosie stabilne parametry, restart i raid zaczął odzyskiwanie danych. po uruchomieniu windy nie dało się wejść do niektórych folderów lub był problem z plikami. Parę razy uruchomiłem na dyskach z raida1 chdsk i w sumie pomogło, z małym wyjątkiem... mam kilka plików, które teraz mają 0kB. da się je jakoś odzyskać? Sprzęt: -i7 920 -foxconn bloodrage (pci-e ustawione na 101MHz -może to jest problem?) -3x2GB OCZ gold -dysk systemowy SSD Falcon128GB -dyski w macierzy raid1 2xWD 640AAKS -system win7 7100 + intel matrix storage 8.9 Dzięki za pomoc! Edytowane 3 Września 2009 przez Ostyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...