Fokusmok Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Witam. Tuninguje moja stara bude codegena juz koncepcja jest wszystko powicynanne przygotowanme czas na malowanie i tu problem nie wiem jaki lakier wziac zdecydowalme sie na czarny i teraz bylem w sklepie z tymi l;akierami do samochodow koles mi dobry polecil w sprayu no i tu dylemt czy (mat,półmat,półpołysk,połysk) doradzcie cos Edytowane 3 Września 2009 przez Fokusmok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Zdecydowanie czarny mat. Pamietaj zeby nie napryskiwac z bliskiej odleglości, bo zrobia sie nieciekawe nacieki. Jak chcesz zeby lakier lepiej pokrywal pow. obudowy i lepiej sie na niej trzymal mozesz zeszlifowac obudowe, ale to dosc czasochlonne. Kolejne warstwy lakieru nakladaj po min 1h. Edytowane 3 Września 2009 przez Cargo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Qrde, znak przestankowy to Twój wróg? Pomaluj to proszkowo (chociaż tej budy raczej się nie będzie opłacało), Farby w sprayu często nie trzymają się jak trzeba i łatwo się rysują. Kup sobie nową obudowę Cooler Mastera, niedrogie i całkiem niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elograca Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 No nie wiem farba proszkowa nie wygląda za ładnie ja tam malowałem sprayem 15zł za chyba 400ml kupiłem 3 ale wystarczyły mi w zupełności 2 puszki jeśli przed pomalowanie dobrze wyszlifujesz obudowę a następnie tylko to już przed samym malowaniem umyjesz malowaną część benzyną ekstrakcyjną to farba będzie trzymać bardzo dobrze tylko pamiętaj aby psikać z odległości najlepiej około 30-50cm zależy od sprayu najpierw go na czymś wyprubuj a co do rodzaju to zależy od ciebie jaki ci sie podoba ale najlepszy efekt daje chyba czarny mat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 wyszlifowalem do golej balchy i odtuściłem i pomalowalem lakier miałem dobrej jakości do samochodow koles w sklepie mi taki polecił, fron panel teez pomalowalem jutro kupie jeszcze puszke bo zabraklo na korpus a boki i gora juz pomalowane efekt oceniam na szóstke niema zaciekow lakier sie nie rysuje traktowalem go ostrymi paznokciami i nic nie odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 pokarz fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elograca Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 a zakładałeś ściankę obudowy? nie schodzi ci lakier z tych co się na to ściankę mocuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Qrde, znak przestankowy to Twój wróg? hehe, jak widzisz Fokusmok znalazł sobie godnego partnera do wymiany poglądów ;) Chciałbym zobaczyc jak te zdania wygłaszają jednym tchem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 wyszlifowalem do golej balchy i odtuściłem i pomalowalem lakier miałem dobrej jakości do samochodow koles w sklepie mi taki polecił, fron panel teez pomalowalem jutro kupie jeszcze puszke bo zabraklo na korpus a boki i gora juz pomalowane efekt oceniam na szóstke niema zaciekow lakier sie nie rysuje traktowalem go ostrymi paznokciami i nic nie odpada.A ty co wolverine? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...