DanioS Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Witam do tej pory w moim kompie mialem radeona 4870x2, wszystko pracowało ladnie miesiac temu mi sie zepsul i dostałem 1800zł w ramach gwarancji a w październiku jak już wyjdą karty on N radki 5870x2 przypuszczalnie(wg. informacji podanych przez benchamrk) ich cena będzie oscylowała w tych właśnie okolicach, i teraz mam kilka pytań odnośnie tejże zmiany, jeszcze na wstępie podam zestawienie moich części. CPU:Amd Phenom x3 720 O/C 3.650GHZ + pentagram karakorum gpu:---- mobo: Asrock a780gxh zasilacz: Antec eathwatts 650W a teraz pytania: 1. Czy mój zasilacz bez problemu uciągnie tą kartę? 2. Czy nie będzie jakichś problemów z mobo? 3. Czy procesor bardzo będzie blokował kartę? 4. Czy moze kupic karte od N? 5. Czy nowe radeony x2 zachowują sie tak samo głośno jak stare? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 A my wróżkami jesteśmy? Premiery nie było jeszcze karty powinny być wydajniejsze od 4xxx. Jak procek to pierwszy Phenom to z pewnością będzie ograniczał kartę (Phenoma kopie 2 rdzeniowe C2D w grach) i to mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Jedz na czym słabym, poczekaj na testy. Na pewno ten Phenom II x3 720 (@Sobota :) przecież x3 720 to phenom dwójka) będzie troszkę w tyle, sądzę, że przydały by się mocne 4 rdzenie. Jednak dlaczego nie, jeżeli fajnie grało Ci się na hd4870x2, to możesz go kupić, zasilacz nie będzie problemem --> hd5870x2 są w niższym procesie technologicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...