Smoq Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Witam, Chciałem napisać prosty skrypt pod Windows, który kopiuje drzewo katalogów (pliki, katalogi wraz z podkatalogami) z miejsca x do y. Jednak nie działa :( Próbowałem różnych sposobów, wypatrywałem błędów, ale widać to nie to, gdyż próbowałem zarówno wpisać główną komendę bezpośrednio w wiersza poleceń jak i próbowałem uruchamiać gotowe przykłady zaczerpnięte stąd: ftp://ftp.helion.pl/online/wxkppp/wxkppp-3.pdf Komenda, którą wpisuje wygląda tak: (wcześniej cd do x-a) xcopy *.* L:\ \E \V \F \L \Y Po wypisaniu tej komendy, wszystko ok, nie wywala błędu, ale jest to wykonywane jakby tylko wirtualnie, gdyż kontrolka się nie pali w czytniku dysku wymiennego, bardzo szybko komendy wyskakują (lista plików do skopiowania, lista plików skopiowana i podsumowanie), jednak w rzeczywistości nic nie jest kopiowane. Odznaczyłem prawa dla plików i katalogów tylko do odczytu, próbowałem także skrypt uruchamiać na koncie Administratora - bez skutku. Skrypt wygląda tak: :: Kopiuj.bat:: Program do kopiowania@Echo off & setlocal enableextensions: STARTclscd C:\ms0Echo Kopiowanie w toku...XCOPY *.* L: /E /V /F /L /YEcho Karta jest Gotowa do użytku. Zmień kartę, aby utworzyć nową i naciśnij dowolny klawisz....pausegoto start:ENDexit To mój pierwszy skrypt pod Windows, więc może to jest jakaś prosta rzecz, nie mam pojęcia o co może chodzić bardzo proszę o pomoc. PS Nie znalazłem rozwiązania na forum wypisując takie słowa jak: batch /i problem, skrypt, *.bat, echo itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mangado Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 No u ciebie brakuje tylko ukośnika za L:, ma być L:\ !!!! wpisz xcopy /? wyświetli opis swoich parametrów wejściowych. A jeśli chodzi o *.bat-y z parametrami to można tak: XCOPY /E /V /F /L /Y %1\*.* L:\ %1, %2, %3 - parametry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...