oliwer21 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 To literówki walnąć już niemożna <_< Tak lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 No nie wiem, EPU też jest, więc nie mogłem wiedzieć że to literówka, bo tak nie brzmiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Pojawił się nowy biosik datowany na 27.10.2009 0911. [uPDATE] [ 0911] ---------------------- N/A Brak info o zmianach, przynajmniej narazie. Edytowane 5 Listopada 2009 przez Shamtu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Na stronie Asusa takiego biosu nie ma. http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl Ostatni to 0711. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Pojawił się nowy biosik datowany na 27.10.2009 Brak info o zmianach, przynajmniej narazie. Na stronie Asusa takiego biosu nie ma. http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl Ostatni to 0711. BIOS 0911 dated 10/27/2009 - released November 5, 2009 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA115...D-ASUS-0911.zip Description: -------------------------------------------------------------------- [ 0911 ] ---------------------- Improve compatibility with some USB device -------------------------------------------------------------------- The BIOS will be available on the Download page on November 7. Nie zamierzam zawracać sobie nim głowy... Edytowane 5 Listopada 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Na stronie Asusa takiego biosu nie ma. http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl Ostatni to 0711. Bo oni najpierw wydaja potem uzupełniają opis, w moim poście jest link do biosa 09111 z FTP. Ja narzazie testuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Witam :) W dziale 1156/1366 jestem nowy :D złożyłem sobie ostatnio kompa, lecz mam pare pytań. Ale najpierw napisze co udało mi sie złożyć :] I5 750 Asus P7I55D Kingston HyperX 1600 CL9 Sapphire 4870 Tagan 600 I teraz mam takie pytanie odnośnie OC pamięci. Jeżeli potraktuje memki napięciem np 1.8V to czy to może zaszkodzić płycie głownej? W sensie ze np sie coś spali itp... wiem ze na s775 wysokie napienie na ram moglo zaszkodzic tylko ramowi ale nie jestem do konca pewny jak jest na 1156/1366 ;) z góry thx za odpowiedz i lada dzien sie odezwe na ile udalo mi wykręcić tą płytkę ponieważ czekam na zapinke pod mojego zalmana ;) Pozdro ! Edytowane 7 Listopada 2009 przez Peczuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Kontroler pamięci na 1156/1366 jest w procesorze! Jak coś może się uszkodzić to na pewno nie plyta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Bo oni najpierw wydaja potem uzupełniają opis, w moim poście jest link do biosa 09111 z FTP. Ja narzazie testuje. I jak ten BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 I jak ten BIOS? Zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) W sumie nie wiem puki co wnosi. Ale jest stabilny, czy podkręca się lepiej, ciężko powiedzieć bo chodzi z tymi ustawieniami co były czyli dla mnie bez zmian. Niech protestują Ci co mają problemy z frezami może coś w tym miejscu poprawili. Bo ja nadal pomimo nowego biosa mam problem z działaniem C-state C3 i C6 podczas kręcenia ( BSODy) EDIT I juz widomo co ten biosik wnosi jednym słowem "nic" P7P55D 0911 BIOS Improve compatibility with some USB device Edytowane 8 Listopada 2009 przez Shamtu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Wyszedl BIOS 0915 ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/LGA1156...D-ASUS-0915.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Wyszedl BIOS 0915 ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/LGA1156...D-ASUS-0915.zip Ktos testuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ktos testuje?? P7P55D 0915 BIOS 1. Improve memory compatibility 2. Improve compatibility with some USB device 3. Improve Auto Tuning performance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 P7P55D 0915 BIOS 1. Improve memory compatibility 2. Improve compatibility with some USB device 3. Improve Auto Tuning performance Ładnie brzmi może mi ram wkońcu na 7-7-7 zacznie chodzić:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsciekas Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Cześć! Jestem na etapie składania kompa. Wybrałem taką płytę P7P55D EVO i do tego procesor i7 860. Jednak teraz czytając specyfikację płyty okazuje się, że nie obsługuje ona technologii Hyper Threading? No właśnie, czy w związku z tym jest to dobry wybór dla tego procka (nie będzie ograniczała jego możliwości) a cały układ będzie działał jak należy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Wszystkie płyty P55 obsługują HT, bez wyjątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsciekas Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ok, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Panowie czy sa jakieś znaczące różnice jeśli chodzi o Asusa w wersji Le i bez LE (le to ta tańsza) chodzi mi o w miarę fajne o/c procka i5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Panowie czy sa jakieś znaczące różnice jeśli chodzi o Asusa w wersji Le i bez LE (le to ta tańsza) chodzi mi o w miarę fajne o/c procka i5 Im ubozsza wersja tej plyty tym gorsze OC. Dokladnie chodzi oto ze plyta osiaga nizsza wartosc BCLK potrzebna do wysokiego OC procka (ponad 3.6Ghz). W wersji LE bedzie to max ~195 MHz, gdzie wersja deluxe osiaga sporo ponad 200. Druga sprawa to mniejsza ilosc faz zasilajacych i gorsze ich chlodzenie, co moze sie skonczyc zle dla plyty. Wersja bez LE bedzie tu gdzies posrodku i w pelni wystarczajaca do sporego OC. Btw. mysle ze wiecej zalezy od trafienia dobrej sztuki procka niz samej plyty. Procki I5 maja spory rozstrzal jesli chodzi o osiagi przy zadanym woltarzu. Bywa tak ze 3.8GHz jest nieosiagalne przy sensownym V (np 1.3-1.35V) a smazyc tego proca szkoda dla kilku MHz wiecej. Edytowane 16 Listopada 2009 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 W sumie to juz moje poprzednie pytanie niezbyt aktualne bo teraz mierze w normalnego asusa bez LE albo MSI GD65 ale teraz to jest cięzki wybór bo w tym teamcie wszyscy będa mnie przekonywać do Asusa a w drugim do MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Co do BIOSa 0915 mogę śmiało potwierdzić że coś poprawili, a dokładnie zwiększono kompatybilnością pamięci. Teraz wkońcu udało mi się odpalić winde na -7-7-7 przy 1.7V czyli tak jak to wygląda według producenta. Na poprzednich była zwiecha przy ładowaniu windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 W końcu! Mi na OCZtach 1600 wogóle nie chciała się uruchomić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 A jak nowy bios i funkcja EIST? Są jeszcze Freez`y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesus Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) takie pytanko: jest możliwość zamontowania do tej płytki (p7p55d) z i5 coolera Pentagram Karakorum? np kupując samą podstawkę czy coś w tym stylu? bo został mi po c2d i grzechem byloby go wywalać:P Edytowane 18 Listopada 2009 przez hesus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Można dorobić zapinkę o ile nie zniszczy się w ten sposób cooler. Ja dorobiłem do Freezera 7 pro, ale zniszczyłem oryginalną zapinkę. A najlepiej sprzedaj i kup coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 takie pytanko: jest możliwość zamontowania do tej płytki (p7p55d) z i5 coolera Pentagram Karakorum? np kupując samą podstawkę czy coś w tym stylu? bo został mi po c2d i grzechem byloby go wywalać:PAsrock P55 Extreme ma możliwość zamontowania chłodzenia z S775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Mam pytanie, jaką z tych 3 pamięci polecacie do ASUS P7P55D i Core i5 1. Kingston 2x2 GB Dual 1600MHz HyperX DDR3 Core i5/i7 2. OCZ Dual 2x2GB 1600MHz Platinum Core i5/i7 3. Patriot 2x2GB 1600MHz Dual Viper II Sector5 i5/i7 Mam tylko te 3 do wyboru więc proszę nie pisać abym dorzucił kilka dyszek i wziął jakieś inne. Osobiście skłaniam się ku tym Kingstonom zresztą moje preferencje są ułożone wg nr na liście) Chodzi mi przede wszystkim czy nie będą gryźć się z płytą. Aha i jeśli już napiszecie, że np. OCZ to napiszcie dlaczego akurat te i dlaczego nie ewentualnie Kingstony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja bym brał OCZ sam takie chcialem, ale nie mieli pod i5 tylko stare 1.9V. I wziąłem Patrioty ale nie vipery bo ich tez nie było tylko dedykowane pod AMD PGS (1,7V). Niestety nie chciały chodzić na 7-7-7 ale po nowym biosie chodzą. Weź te które maja najniższe opóźnienia i najniższe napięcie zasilania. Viperki mają kluczyk do 3dmarka Ventage, a OCZ niższe timingi i są niższe przez co nie będziesz miał problemu z coolerem przy obsadzeniu wszystkich banków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Proszę bardzo bios za biosem:) i tak to już mamy 1002 :) Ciekawe co nam nowego zaoferowali. Link do Biosa 1002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...