vatt Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Witam ! Prosze Was o złożenie sensownego zestawu ( sama obudowa), ponieważ na starym mogę sobie pograć tylko w nieliczne tytuły... Mój budżet wynosi tylko skromne 1500zł.. Chcialbym aby zestaw byl : na AM3 DDR III(mysle ze 2 GB narazie wystarczy w przyszlosci dokupię druga kostke..) , Oczywiście chciałbym kręcić wiec szukam stabilnej maszyny.. Dysk 250 GB spokojnie wystarczy. Karta graficzna (to juz do wasz wybór, aby tylko była dobra... :] ) I czy ten nowy zestaw udźwignie takie gry jak Call of duty MW II i GTA IV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Procesor : AMD Athlon II X2 240 - 215 zł Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P -290zł RAM : GoodRAM 2GB 1333MHZ - 125 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB PCS - 369 zł Zasilacz: Fortron FSP500-60GLN - 230 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 95 zł Razem : 1519zł. Można zaoszczędzić na zasilaczu i kupić np. Corsair'a CMPSU-400CXEU - 185zł. Też sobie poradzi. Edytowane 6 Września 2009 przez ShadyTurtle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Zapomniales jeszcze o obudowie. Tzn mam stara od Celerona 700... ale nie sadze aby byla dobra do tego zestawu. Wiec jaka mi polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Zależy czego wymagasz od obudowy. Osobiście polecę Sharkoon Rebel 9 Economy, bardzo dobra, świetnie tłumi drgania, wykonanie na wysokim poziomie i przewiewna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 No wszystko fajnie , tylko że nie mam aż takiego budżetu na obudowe.. moze jakas tansza alternatywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Jaka jest ta Twoja obudowa? Tańszą alternatywą jest Tacens Prior za 135 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Witam, pozwólcie że sie podepne pod temat. Również musze złożyć komputer z tym ze mam na to mniejszy budżet. Jakies 1200zł. Kiedyś, 1,5 roku temu, kiedy skladalem swoj komputer byłem dosyć dobrze obeznany co najlepsze w danej cenie a teraz szok... troche sie zmieniło. Podany wyżej zestaw byłby ok jednak w moim przypadku procesor nie bedzie w ogole krecony wiec na stabilnosci plyty glownej mi nie zalezy a co za tym idzie można troche uciąć koszty. Kosztem płyty głownej mozna by nabyć lepszy procesor. Jesli mozna to chciałbym zobaczyć wasze propozycje pod AMD i Intel ze slaba plyta glowna a wydajnym procesorem, tak żeby po zsumowaniu z w/w zestawem nie wyszlo wiecej jak 1200zl. Po za tym nie potrzeba mi dysku i zadnego napedu ani obudowy wiec to trzeba odjać. Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Do unit1.cpp Cześć, na płycie się nie oszczędza poniżej 300 PLN bo kupisz ciach!o które się wywali przy pierwszej zmianie biosu - wiem coś o tym odradzam MSI bo mają najtańsze płyty pod AM3 - weź Gigabyte z mojej sygnatury - jest tania ale świetnie wykonana i pomyślana. Co do proca weź Athlona II X2 ma on wydajność na poziomie dwurdzenioych Phenom II więc bardzo dobrą. Jedyny minus to zablokowany mnożnik, ale piszesz, że nie chcesz kręcić. Ewentualnie możesz wziąc Phenoma II X2 550 BE z odblokowanymn mnożnikiem, fajnie się kręci i jest szansa na odblokowanie rdzeni. Jakby co pisz do mnie na PW. Pozdrawiam Chris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 czy jest sens doplacac 100zl do athlona zeby miec phenoma II x2? wydajnosc bardzo podobna a dodatkowych rdzeni pewnie juz sie nie odblokuje(ati podobno cos tam pozmienialo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Zwykła obudowa Asus TA-8G1 Czarno-Srebrna 110 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 czy jest sens doplacac 100zl do athlona zeby miec phenoma II x2? wydajnosc bardzo podobna a dodatkowych rdzeni pewnie juz sie nie odblokuje(ati podobno cos tam pozmienialo) Opłaca się tylko w przypadku chęci podkręcania - odblokowany mnożnik - nie trzeba krecić szyny systemowej więc płyta i RAM mogą być nawet bardzo słabe. Taki paradoks, chcąc mieć słabą płytę i RAM wypada wziąć lepszy procesor, ale tylko wtedy jak myślimy o podkręcaniu. Zauważcie, że mając bardzo dobrą płytę główną możemy kręcić szyną i odblokowany mnożnik nie jest już tak ważny. Kolega jednak pisał, że kręcić nie będzie więc Athlon II spokojnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...