blacklio Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Jak w tytule mam ich już 14, (dokładniej "Reallocated Sectors Count" "14" ) dysk kupowany był w styczniu tego roku w Znaku, więc musiałbym słać go do W-wy. Czekać aż pojawi się powyżej limitu rezerwowych czy wysyłać na gwarę ( dysk oryginalny mam, wiec nie problem z dalszym użytkowaniem lapka ) W SMART mam "Power-Off Retract Count" "16" czy może być to związane właśnie z bad sektorami? Edytowane 6 Września 2009 przez blacklio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) W sumie nie ten dział. Nie musisz czekać na limit, ślij do producenta. Instrukcje masz tutaj. Edytowane 6 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Instrukcje znam z ze strony producenta, dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 wymień na WD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 ... W SMART mam "Power-Off Retract Count" "16" czy może być to związane właśnie z bad sektorami? Raczej jest związane bo ilość mała jak na licznik standardowych operacji od stycznia i podobna do przemieszczonych sektorów. Nie wiadomo co dokładnie u Seagate ten parametr oznacza, prawdopodbnie nieudane parkowanie głowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 A nie czasem awaryjne wycofywanie glowic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Właśnie podejrzewam że to problemy z parkowaniem głowic w dysku, ale nic to mam już RMA, w tej chwili robię obraz systemu + resztę detali i w poniedziałek wysyłam kurierem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 A nie czasem awaryjne wycofywanie glowic?Raczej wycofywanie głowic po niekontrolowanym parkowaniu w nośnik w wyniku utraty zasilania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Raczej jest związane bo ilość mała jak na licznik standardowych operacji od stycznia i podobna do przemieszczonych sektorów.Parametr ten nie ma związku z bad sektorami. Oznacza on ilość parkowań głowic, gdy zasilanie zostanie odłączone w momencie, gdy głowica nie jest zaparkowana. Czyli oznacza ilość poprawnych i szybkich wycofań głowicy. Sprawdziłem to z moim WD i się potwierdza. Jak odłączyłam poprawnie przez ikonkę, to wartość stała, a jak mu zabrałam prąd po chamsku, to głośno i ostro parkuje i wartość wzrasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Wczoraj wysłałem dysk kurierem, dzisiaj o 12 dotarł do W-wy, o 18.00 nowy dysk został wysłany do mnie :razz: :razz: EDIT Ktoś wie skąd są wysyłane dyski, niby dostałem numer wysyłki DHLem ale nie ma takiego listu przewozowego, trochę mała konsternacja :/ Edytowane 12 Września 2009 przez blacklio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Dysk właśnie otrzymałem, nowy :rolleyes: :rolleyes: Za wszystkie wypowiedzi dziękuję i proszę o zamknięcie wątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...