Bertha Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Witam wszystkich Wiem, że to jest jeden z popularniejszych ruterów i tematów można znaleźć sporo, googluję od 3 dni, szukałam też na tym forum, ale niestety dalej nie mogę znaleźć rozwiązania problemu :sad: No więc zakupiłam tenże ruter + 2 karty TP-LINK TL-WN353GD w celu rozdzielenia bezprzewodowo multimo (na łączu tp) na 2 PC. Ruter jest podłączony prawidłowo (przez dołączony splitter), po wpisaniu adresu w przegladarkę otwiera się strona konfiguracji, konfiguracja dokładnie, krok po kroku według instrukcji, stan - połączono, karta - połączono z tp-link czyli niby wszystko ok, ale nadal nie ma internetu/nie ładują się strony. W czym może być problem? Hasło z multimo wpisywałam kilka razy. Na 'starym' modemie usb internet chodzi normalnie. Po podłączeniu rutera kablem (karta sieciowa zintegrowana z płytą, sterowniki zainstalowane) konfiguruję połączenie w zakładce LAN i tu własnie nie jestem pewna czy wszystko robię dobrze, ponieważ szczegółową instrukcję mam w języku angielskim. W każdym razie - rónież nie działa i j.w: stan - połączono, a strony nie chodzą. XP SP3. Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Edytowane 6 Września 2009 przez Bertha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Ważne dane - techniczne parametry konfiguracji usługi Multimo: Encapsulacja: PPPoE Multiplex: LLC VPI: 0 VCI: 35 http://www.multimo.pl/strefa-klienta/konfiguracja-uslugi Czy dioda ADSL na ruterze się świeci? Edytowane 7 Września 2009 przez vhp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertha Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Wpisane parametry są poprawne. No właśnie dioda ADSL cały czas mruga, trudno określić wolno czy szybko - nieregularnie, mruga też dioda System. W tej chwili problem wygląda trochę inaczej. Wczoraj na drugim PC na piętrze została zainstalowana karta sieciowa - i okazało się że tam internet działa. Wolno, ale działa. Przeinstalowałam dziś sterowniki mojej karty, skonfigurowałam wszystko po raz 10 od początku i tym razem wszystko pieknie ruszyło. Nie wiem w którym miejscu był błąd. Działa do tej pory, jednak po powrocie brata okazało się, że problem "przeniósł się" na drugi komputer. Czyli stan: połączono i td ale nie ładują się strony. Nie mam pojecia gdzie szukać problemu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Jeśli dioda mruga, to oznacza, że linia się nie synchronizuje. Winna może być infrastruktura (słabe parametry linii telefonicznej) i/lub to, że modem sobie z tymi parametrami nie radzić (np. inny modem w tych warunkach może działać poprawnie). Jeśli sam ruter i karty sieciowe działają poprawnie, to powinnaś móc go (ruter) spingować z obu komputerów. Edytowane 7 Września 2009 przez vhp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...