Gość mycha Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Witam posiadam w tej chwili 9600GT mam luzne 500 zł i chcialem kupić GTS 250 tylko nie wiem którego moze ktos cos polecic ze sklepu agito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Podstawowy błąd - nie podajesz pełnej konfiguracji. Jak się postarasz, to kupisz 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mycha Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 reszta kompa to E7200 gigabyte na P35 Ram g.skiil 2x2 zasilacz chieftec 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 250 to kotlet nie bierz tego. Kup 4850 albo 4870, albo czekaj na DX11 i kup wtenczas kartę. Potanieją po wyjściu DX11 sporo karty na DX10 i wyjdą pierwsze na DX11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mycha Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 niestety jak mam zmienic tego 9600 to musze juz kupic karte bo jest chetny na 9600 .To co brac prosze o link do agito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer3d Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 I co z tego że kotlet? gts250 jest szybszą grafiką od 4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 W kilku grach/programach. W takiej sytuacji przyjmuje sie ze sa porownywalne. Radek moze troche szybciej zleciec z ceny, bo wyjsciu nowych kart, ale z drugiej strony gts250 to taki kotlet ze glowa mala, od 8800 ciagniety. Karta spoko, ale to juz stara technologia jest tylko w nowym opakowaniu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...832&katid=5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Ja bym brał PowerColora HD4850 512MB PCS. HD4850 pobiera mniej, niż GTS 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Też polecałbym 4850. Jest dość porównywalny po za paroma grami, a do tego procka będzie w sam raz. http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=12880 Gregor ale żeś sklep mu polecił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Ja bym brał PowerColora HD4850 512MB PCS. HD4850 pobiera mniej, niż GTS 250.A wszyscy się mylą? http://www.legitreviews.com/article/913/10/ http://techreport.com/articles.x/16504/10 http://www.tomshardware.com/reviews/geforc...50,2172-10.html Tutaj http://www.techpowerup.com/reviews/Galaxy/...50_1_GB/27.html GTS 250 pobiera więcej od HD4850. Najbardziej wiarygodny jest jednak xbitlabs.com > http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...le_5.html#sect0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mycha Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 zamowiony PowerColor HD4850 512MB PCS mam nadzieje ze dobrze zrobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Dobrze. Kiedy oglądam różne testy to płakać mi się chce ( albo śmiać). Radek 4850 ma temperatury w 2D - 40-45 stopni, w stresie ok 60 -65 stopni. Sprawdzone doświadczalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nRay Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 chłopak nie prosił o alternatywę 250, tylko o samą 250. ja jestem posiadaczem sparkle calibre gts 250 i jestem zadowolony. ma dobre chlodzenie i dzieki dobrym taktowaniom pokonuje te same modele z 1GB pamięci. oto ona: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 ja jestem posiadaczem sparkle calibre gts 250 i jestem zadowolony. Jak toto hałasuje? Da się wytrzymać? Regulacja wiatraków jest możliwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diab Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Jak toto hałasuje? Da się wytrzymać? Regulacja wiatraków jest możliwa? toto w 2D nie hałasuje wcale przynajmniej w budzie coolermaster wavemaster. W stresie chyba troszkę mruczy ale z odległości 1,5m prawie nie słychać. Temperatury 45- idle najwyższa 57- stres (ok 3-4 godziny grania). Ale co najdziwniejsze ani heatpipy ani radiator ani płytka która jest przytwierdzona do gpu sie nie grzeją (na palca). Miałem wcześniej w stacji radeon 9500@9700 z pasywnym zalmanem ZM80D-HP i tamto po paru minutach parzyło w łapy a to nic choć tam jest tylko mała płytka przy gpu z heatpipami i wiatraki które wydają się bezsensownie wiać w kosmos. Ogólnie calibre gts 250 b. fajna karta tylko nikt na świecie nie wie do czego służy taki cieniutki kabelek który do niej dają a w instrukcji wogóle nie wiedza o czym piszą bo jest to po prostu sposób montażu kart pcie i agp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 ... Ogólnie calibre gts 250 b. fajna karta tylko nikt na świecie nie wie do czego służy taki cieniutki kabelek który do niej dają a w instrukcji wogóle nie wiedza o czym piszą bo jest to po prostu sposób montażu kart pcie i agp. Kabelek pewnie jest do wpuszczenia dźwięku w HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diab Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Kabelek pewnie jest do wpuszczenia dźwięku w HDMI. Dzięki za podpowiedź co do kabelka. Co do temperatur oczywiście musiało być coś nie tak. Wczoraj założyłem left panel od budy i temperatura po kilku minutach podskoczyła na gpu do 67st a fany osiagnely 90% i wtedy usłyszałem że jednak huczy nieźle. Wcześniej tzn. od okolo 2 tygodni panel byl zdjęty i wtedy fany osiagaja 40-60% i wtedy jest faktycznie cichutko Zmieniam zdanie Calibre gts 250 niefajna karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam_g Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Od niedawna mam GTS250 512MB od Gainwarda, karta daje rade, choć cicha to ona nie jest... nawet w 2D kiedy wentylator jest na 35% karta jest najgłośniejszym (w sumie jedynym słyszalnym) elementem komputera. Do tego jeszcze po włączeniu komputera do czasu załadowania sterowników podczas ekranu ładowania systemu wentylator chodzi na 100% co jest trochę irytujące. Więc jeżeli na ciszy nie zależy to kartę polecam, w cenie 380zł uważam że to dobry wybór. W 2D temperatury to 38-40st. a w grach ok 60st. Trzeba tylko zwrócić uwagę czy nie kupuje się wersji green edition która ma niższe taktowania i gorsze chłodzenie (bez miedzianych "heatpipes"). Taktowania to nie problem ale gorsze chłodzenie może ograniczyć oc. Z tego co pamiętam to GTS od Gainwarda jest najtańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Pisze w tym temacie bo chce kupic karte GTS 250, jednak musi ona miec tryb 2d z obniżonym napięciem i taktowaniem. Jeśli ktos posiada taką kartę, proszę o dokladne info o karcie i jakiś zrzut ekranu potwierdzający, że sprzęt ma 2 tryby. W specyfikacji nikt tego nie pisze a dla mnie to jest ważne. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verminard Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Przyłączam się do pytania - czy ktoś zna jakiś cichy GTS250 (zwłaszcza w trybie 2D - jeśli go ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Przyłączam się do pytania - czy ktoś zna jakiś cichy GTS250 (zwłaszcza w trybie 2D - jeśli go ma).Twintech twin turbo jest cichy w idle i w stresie. Mój niestety popiskiwał z lekka w stresie.i wiatraki które wydają się bezsensownie wiać w kosmosBo tak jest. Optymalnym rozwiazaniem jest turbina, która wywala powietrze od razu na zewnątrz zasysając w budzie. To choć wygląda fantazyjnie jeno miesza wiatry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Tylko że mi nie chodziło o cichą kartę - o to sam sie postaram, zależy mi tylko na obecności trybu 2D z obniżonymi taktami i napięciem. Wiem że takie są ale to loteria bo nikt nic o tym nie wie. Dlatego pytam posiadaczy i proszę o konkretny model GTS250 z tym trybem. Czyżby nikt tu nie miał GTS250? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verminard Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Twintech twin turbo jest cichy w idle i w stresie. Mój niestety popiskiwał z lekka w stresie.Chodzi o takiego: http://www.morele.net/karta-graficzna-twin...inturbo-217082/ ? A ma tryb 2D i/lub regulację prędkości wentyli? Jeśli tak, to biorę. Edytowane 29 Listopada 2009 przez Verminard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Tak ten. Wentyle się regulują, trybu 2d brak - czyli najpewniej remarkowany 9800gtx+. Edytowane 29 Listopada 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verminard Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Z braku takowych pozostaje mi zapłacić za odgrzewaną wersję. Dziękuję za rady.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 EVGA GTS 250 na pulpicie zegary 300/600/100 ; odpowiednio rdzen, szadery, pamiec. Nie slysze jej nawet jak gram. Wiatrolota tez mozna regulowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...