Skocz do zawartości
Sheep

Wypalarka...... kaset audio na kompie....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak ktoś wie albo i nie niedawno tworzyłem topic o tematyce związanej z odtwarzaczami mp3, minidiscami itd itd. W końcu kupiłem sobie wypasionego walkman'a :D... firmy Panasonic - model RQ-SX32 ....... wiec nie jest źle..... W każdym bądz razie walkmana używanego przez niecały miesiąc z gwarancją na 10 miechów dostałęm za 120zł. :D

No i teraz pojawia się problem. Kupiłem walkmana tylko teraz przydałby się przenieść muzykę jaką mam w mp3 na kasete ( nie bierzcie tego dosłownie.... choci mi o dzwiek a nie jako plik w formacie mp3... ) Mam wieżę podłączoną do kompa i właściwie wszystko byłoby spox gdyby ta wieża nie miałą zwalonej jakości nagrywania dzwięku...

Właściwie to myślałem nad czymś takim, co by było podobne do "stacji dyskietek" na kasety.

Tzn. po prostu włączamy kompa wkłądamy czystą kasetę do takiego cuda ( a to cudo znajdowaloby sie oczywiscie pod cd-romem :D ) , wciskamy rec i poprostu od teraz to co puscimy zostanie nagrane w dobrej jakości. Po prostu nie wiem czy mam w wieży zwalone nagrywnaie kaset czy tak jest w wszystkich wieżach że przez małego jacka to będzie shit a nie muzyka...

BTW taka wypalarka kaset to kurna wyrąbista rzecz...

Walkman'y są dosyć tanie i nie wymagaą antishocku ( czy czegoś takiego ) żeby płynnie odtwarzać pisenki...

A tak na zakonczenie to pochwale sie moim walkman'ikiem :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12895733

Proszę was o pomoc. W koncu jest tu tyle mozgow muzycznych ( i nie tylko muzycznych.... :D ), dla ktorych takie zagadnienie to pryszcz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh, taki maly ot....

bylo napisac, to sprzedalbym ci rq sx52 za 100 z dod. akumulatorkiem :)

ehhhhh

ale bez gwaranacji ;p

co do walkmanow....

jakosc dziwku chalowe troche (i na takich walkmanach za 200 i za 700) , ale to juz sprawa nosnika :)

co masz dokladnie zwalone w wiezy??

oddaj decka do serwisu, jak cos nie dziala i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh, taki maly ot....

bylo napisac, to sprzedalbym ci rq sx52 za 100 z dod. akumulatorkiem :)

ehhhhh

ale bez gwaranacji ;p

co do walkmanow....

jakosc dziwku chalowe troche  (i na takich walkmanach za 200 i za 700) , ale to juz sprawa nosnika :)

co masz dokladnie zwalone w wiezy??

oddaj decka do serwisu, jak cos nie dziala i tyle :)

wiesz...... zalezalo mnie na gwarancji bo ja juz zwalilem 3 walkmany ( dzialaly tylko na jedna sluchawke :D ) więc wiesz.......

A co do kijowej jakości to właściwie nie jest ona az tak kijowa....... da sie sluchać. a w wakacje kupie sobie mp3.... jak na razie nie mialem kasy bo sobie sprzet uzupelnialem..... teraz jak mam sprzet taki jak mnie interesuje to juz moge w o innego pakowac kase....

a tego walkmena to sprzedam loozem w wakacje za 200zl.... w koncu bedzie on uzywany tylko przez 4 miechy :D nie no moze przesadzilem ale na pewno na tym walkmanie nie strace..... a co do naprawy to do doopy.... ile by pociagneli za takie cus?? ( kurna znowu bede bez dzwieku :twisted:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu nie wiem czy mam w wieży zwalone nagrywnaie kaset czy tak jest w wszystkich wieżach że przez małego jacka to będzie shit a nie muzyka...

Jeśli to wejście mini-jack normalnie służy do podłączenia mikrofonu to nic dziwnego, że chałowo Ci nagrywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mi przyszło do głowy.... moze masz słaby kabel  zkompa do wiezy i tu tracisz na jakości ?

wiesz....... 5m kabla kupiłem za 5 zł :D babka chcaial mnie sprzedać jakis koreanski ale za kurna 30zl!!! Chyba bede wypalal najpierw cd a potem na inym dobrym radyjku zgrywal z cd na kasete...... cd zawsze bierze mi kuzyn i zwraca za cd + napiwek :D i interes sie kreci..... ale wypalarka kaset tak czy siak jakos podlaczona do plyty glownej bylaby zajebiasta ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z sound stormem??? ja mam wieze taka ze sa 2 kolumny a na kzda z nich przypadaja 3 glosniki....... moze by to wykorzysta ??? tylko jak? moze wtedy by byla lepsiejsza jakosc???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu nie wiem czy mam w wieży zwalone nagrywnaie kaset czy tak jest w wszystkich wieżach że przez małego jacka to będzie shit a nie muzyka...

Jeśli to wejście mini-jack normalnie służy do podłączenia mikrofonu to nic dziwnego, że chałowo Ci nagrywa...
to jakim sposobem go podlaczyc zeby nie bylo chalowo????

thx za odpowiedzi :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za "wieża" :?: Każda w miarę przyzwoita wieża powinna mieć z tyłu wejście oznaczone LINE-IN lub AUX (2xCINCH) i właśnie do niego należy podłączyć kabelek audio z kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak tak mam wlasnie. Mam mobo z wbudowanym AC'97 ktore potrafi obsluzyc dzwiek 5.1 (w sterach zmienia sie np. wejscie linowe na wyjscie tylnich glosnikow itp.) Wieza stoi "za" mna wiec mam jakby zestawik 4.0 :D I wszystko chodzi git, nagrywac na kasete tez by sie spoko dalo ale ja nie mam takiej potrzeby bo mam discmana z mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za odpowiedzi :D

pozdro

Najlepiej bezpośrednio do magnetofonu. Najmniejsza strata jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za "wieża" :?: Każda w miarę przyzwoita wieża powinna mieć z tyłu wejście oznaczone LINE-IN lub AUX (2xCINCH) i właśnie do niego należy podłączyć kabelek audio z kompa.
ale ja tak wlasnie mam podlaczone na cinch tylko ze kabla mam 5 m i to jakiegos najtanszego.........

a wlasnie mam zwalony z deczka odtwarzacz i "wypalacz" kaset....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...