Skocz do zawartości
M_a_V

Asus P2b

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte Asusa p2b ver 1.02 z biosem 1014.003 (najnowszy), czy pójdzie mi na nej cel 900 ?? Bo w manualu starym jest napisane, że mnożnik 8 to jest max, czy możliwe, że nowy bios pozwoli mi wsadzić w płytę cela 900 (9x100), wcześniej miałem cel 800 (8x100) i wszystko chodzilo git, dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien pojsc,bo mnoznik jest zablokowany

dwa razy juz poszedl celeron 466 na plycie :jedna LX ,druga EX ,a plyty obslugiwaly tylko mnoznik do 5.5 i fsb66 (366MHz)

a 466 ma mnoznik 7 ,wiec roznica spora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, dzięki za info, a nie znasz może stronki gdzie mógłbym poczytać jakie zmiany wnosi ten bios do płyty ??

no niestety w asusach biosow nie zmienialem

ale w Abitach jest opis razem z biosem spakowany ,a w Epoxie na stronce jest opis

stawiam ze w asusia jest zastosowana ktoras z tych metod informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plyte Asusa p2b ver 1.02 z biosem 1014.003 (najnowszy), czy pójdzie mi na nej cel 900 ?? ...

bedzie chodzil na 100% - ale masz stary rev. plyty i trzeba wymusic napiecie dla pocka 1.8V bo inaczej nie odpalisz kompa :!:

celek 900 to stepping cD0 wiec ma domyslnie 1.75V wiec najlatwiej bedzie ustawic 1.85V (laczysz VID1 z Vss i po zabiegu)

chyba ze masz przejsciowke ze zworkami do ustawiania napiec to pelen luzik - i pamietaj ze potrzebujesz przejsciowki z obsluga prockow FC-PGA (bo moze teraz masz SLOT1/PPGA - czyli obslugujaca tylko stare Celeronki)

a co do BIOS'u to od 1012 uaktualniaja tylko mikrokody dla obslugi prockow z nowych steppingow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...