M_a_V Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mam plyte Asusa p2b ver 1.02 z biosem 1014.003 (najnowszy), czy pójdzie mi na nej cel 900 ?? Bo w manualu starym jest napisane, że mnożnik 8 to jest max, czy możliwe, że nowy bios pozwoli mi wsadzić w płytę cela 900 (9x100), wcześniej miałem cel 800 (8x100) i wszystko chodzilo git, dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 powinien pojsc,bo mnoznik jest zablokowany dwa razy juz poszedl celeron 466 na plycie :jedna LX ,druga EX ,a plyty obslugiwaly tylko mnoznik do 5.5 i fsb66 (366MHz) a 466 ma mnoznik 7 ,wiec roznica spora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_V Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Spoko, dzięki za info, a nie znasz może stronki gdzie mógłbym poczytać jakie zmiany wnosi ten bios do płyty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ta tym biosie pojda wszystkie celki i p3 czyli masz wybor do 1,4GHz ... oczywiscie z odpowiednia przejsciowka (albo modem ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Spoko, dzięki za info, a nie znasz może stronki gdzie mógłbym poczytać jakie zmiany wnosi ten bios do płyty ??no niestety w asusach biosow nie zmienialem ale w Abitach jest opis razem z biosem spakowany ,a w Epoxie na stronce jest opis stawiam ze w asusia jest zastosowana ktoras z tych metod informacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mam plyte Asusa p2b ver 1.02 z biosem 1014.003 (najnowszy), czy pójdzie mi na nej cel 900 ?? ... bedzie chodzil na 100% - ale masz stary rev. plyty i trzeba wymusic napiecie dla pocka 1.8V bo inaczej nie odpalisz kompa :!: celek 900 to stepping cD0 wiec ma domyslnie 1.75V wiec najlatwiej bedzie ustawic 1.85V (laczysz VID1 z Vss i po zabiegu) chyba ze masz przejsciowke ze zworkami do ustawiania napiec to pelen luzik - i pamietaj ze potrzebujesz przejsciowki z obsluga prockow FC-PGA (bo moze teraz masz SLOT1/PPGA - czyli obslugujaca tylko stare Celeronki) a co do BIOS'u to od 1012 uaktualniaja tylko mikrokody dla obslugi prockow z nowych steppingow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_V Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ja miałem na przejściówce cela 800 wcześniej, więc chyba będą dzialać Coperki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...