BartoszSe Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Mam problem z wine zaistalowałem wersje 1.03 czy coś kołotego i jak go używam strasznie muli mi kompa a mój komp to: Dual Core 3.00GHz 2Gb Ram Ati Radeon 4670 1gb Może ktoś mi pomóc i jescze jak ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>[/color][/color]m Counter strike 1.6 to wyłancza sie po 2 sekundach a ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> się po 1 minucie wie ktoś o co biega ?Za pomoc mogę dać konto RS premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Fajnie, tylko nie wiem czy zauważyłeś że stable wine to wersja 1.0.1, a najnowsza to 1.0.29 - więc skąd żeś wyrwał to 1.0.3? Na takim konfigu to Warhead chodzi całkiem znośnie - CS trzeba spowalniać na siłę ;) Długie odpalanie wine (bo o to chyba chodzi) to przynajmniej u mnie był problem z brakiem urządzenia PCM w alsa - pojawiło się to gdzieś od wersji 1.0.25, wcześniejsze chodzą bez problemu <tzn, pomimo braku PCM odpalają się błyskawicznie> Wyłączanie gier: przede wszystkim zajrzyj do AppDB - tam z reguły jest sporo podpowiedzi co zrobić. Czy stworzyłeś Prefix dla CS? - jeśli nie - zrób to: >mkdir $HOME/wine-CS >export WINEPREFIX="$HOME/wine-CS" >winecfg W oknie konfiguracji ustaw wirtualny pulpit (przynajmniej na czas testow), kartę audio, hardware shaders=on i co tam jeszcze chcesz (Moje dokumenty, itp) Nikt nie pomoże Ci jeśli nie pokażesz co wypluwa wine w terminalu: >export WINEPREFIX="$HOME/wine-CS" >wine <ścieżka_do_exe> | tee $HOME/Desktop/wine-log Na pulpicie pojawi się plik tekstowy wine-log ze wszystkim co wypluło wine podczas pracy programu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...