kalkulator Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Witam. Moja konfiguracja to: C i7 920 D0 Foxconn Bloodrage Gtx 260 DDR 3 OCZ Platinum 3x2 gb 7-7-7-24 1600 mhz MC Volcano 750W Obudowa Antec 300 Wiatraki 3x fander selekta 2x przod 1x bok wsystkie wdmuciach!ace 2x wentylatory ktore byly w zestawie wyciagaja powietrze Scythe Mugen 2 skierowany wentylatorem w strone tylnejscianki obudowy Pasta Zalman STG1 (ma ok 1,5 roku, czy mogla sie zestarzec?) System win 7 rc Temperatury w spoczynku to ok 37-40st a w stresie 70-76 (prime 95). Po wylaczeniu ht spoczynek praktycznie taki sam a stres ok 60. Cooler byl rowniez obrocony do gory jednak nic to nie zmienilo. Moje pytanie to czy te temperatury nie sa za wysokie a po oc to siegaja 85st w stresie. Jeszcze jedno, bios (P09) pokazuje napiecie na vtt 1,18 a everest 1,23 czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Sorry, że nie w temacie, ale z zasilaczem to pojechałeś po bandzie w tym zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 STG-1 wygrzewa sie jakieś 3 dni minimum, więc jeżeli dopiero co to założyłeś to sie nie dziw. Miałem to samo. 3 razy ściągałem bo myślałem że źle chłodzenie założyłem. Odczekałem 3 dni i temp wróciła do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Scythe Mugen 2 skierowany wentylatorem w strone tylnejscianki obudowyWentylator powinien być od "przodu", wiać przez Mugen'a, wentylator na tylniej ściance powinien wyciągać powietrze na zewnątrz. Najlepiej wentylator z dołu, powietrze leci przez Mugen'a i wyciąga je wentylator w suficie. Przypuszczam, że tak masz. Z Twojego opisu nie wynika to do końca jednoznacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalkulator Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Mialem ustwiony zeby wial w gore i sytuacja byla taka sama jak teraz wieje do tylu obudowy. Oczywiscie wentylator pcha powietrze przez radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...