freeman Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ciepło sie zrobilo na zewnatrz. No to w kompie tez. Ale nie pamietam, zebym mial kiedykolwiek temp 46st na HDD (Seagate U6 40GB) I to w dodatku specjalnie dysk nie pracuje. Obudowa otwarta. Jaka jest max bezpieczna temperatura? Speedfan mowi, ze 48. A jak przekroczy 48? Jak to u Was wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 HOT Na mojej Barracudzie IV 60Gb z chlodzeniem od spodu mialem max. 33C teraz bez tego 40C - obudowa oczywiscie zamknieta. Sprawdz czy masz luz nad i pod dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ja teraz mam na barakudzie ata 5 80 gb 25 st c włączony air obieg w budzie a jak nie właczony to nie przekracza 37 st c więc masz zdecydowanie za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Witam wszystkich i pozdrawiam. Ja na moim U6 40GB mialem podobne temperatuki i troche mnie to niepokoilo wiec wyciolem z przodu obudowy dziure i wstawilem Sunona 92mm puszczonego na 5V i wiejacego bezposrednio na dysk. Temperatura spadla do 27-28 stopni i przy okazji w srodku zrobilo sie chlodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Pod i nad dyskiem jest wolna przestrzen. Wy macie Barakudy a ja mam troche starszy model, wiec moze jednak w U6 to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A co wy wiecie o grzaniu dyskow .Ja mam no sowim maxtorze wyciszonym karimata (a to przy okazji bo mi zostala jak bude wyklejalem) ze wszystkich stron i umieszczonym pod napedem cd ma lekko 70 C.Działą juz tak od 4 miechow i narazie wszystko ok.Ale niedługo walne wiatrak to bedzie chłodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 zima - 30-35 C lato - 40 - 45 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 max 35 przy dużym i długim obciążeniu. Barracuda siedzi pod FDD a pod nią jest wentyl 80x80 12V ktorego działanie powoduje korzystną dla dysku cyrkulacje powietrza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ma lekko 70 C8O 8O 8O Tylko patrzec jak ducha wyzionie :cry: U mnie na wlaczonych wentylach w srodku obudowy Caviarek 7200 30 GB waha sie od 29* do 34* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 70C ?????????????????????????????????? Nie ma bata, dlugo nie pociagnie. A jak jednak to zacznij grac w Toto Lotka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Moja Barka IV 40GB chlodzona jest wiatrakiem 8cm. 12V - temp 19-24, 5V - temp 24-27 wiec nie jest zle :D Tylko teraz jak za oknem prawie lato jest ciut cieplej ok.26 przy ciaglym kopiowaniu, przenoszeniu i innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>lach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 u mnie barka 60GB 7200 ok 25C max :arrow: sie chodzi H2O :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Moj seagate baracuda IV 80 GB ma teraz 46 C wiec za duzo nie wiem co mu sie dzieje ale to jest za duzo. Obudowa jest otwarta. Zaczyna mnie to wkurzac bo normalnie u mnie w kompie nawjecej ciepła wydziela dysk a nie procesor i nie wiem czy sie smiac czy plakac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Moj seagate baracuda IV 80 GB ma teraz 46 C wiec za duzo nie wiem co mu sie dzieje ale to jest za duzo. Obudowa jest otwarta. Zaczyna mnie to wkurzac bo normalnie u mnie w kompie nawjecej ciepła wydziela dysk a nie procesor i nie wiem czy sie smiac czy plakacNajlepiej zapodac jakis wentyletorek 80mm puszczony na 7V. Bedzie sporo chlodniej i wcale nie glosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ja robie patent, ze biore stare radiatorki od 2 coolerow Titana, przykleje je silinkonem na gore dysku, na spod kupie jakies w sklepie, byleby byly niskie. Wsadze to w koszyk 3.5'' do obudowy Chiefteca i dam wiatrak na przod. Na pewnoe bedzie duuuzo chlodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 IBM DTLA 305030 - 39C Baracuda IV 60 GB - 40C ibm w kieszeni oblozonej mata bitumiczna barka normalnie buda wylozona mata... zadnych dodatkowych wentylatorow, zasilacz z regulacja obrotow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Dziń dybry, przepraszam czy tu b[p]iją??? Bo ja też kce. Na początku moja nowa twardziela też się bardzo grzała, ale teraz to ja z niej grzeje. Patent podobny jak u Lucasa20 - na barracudzie leżą dwa stare radiatorki, które ostały mi się jeszcze z czasów Celerona. Włożone są pomiędzy twardziel, a stację dyskietek - jeden był trochę za dużo to go odrobinkę skróciłem. A teraz jak to mówią: gro i bucy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Moja Barracuda ma w tej chwili 46C. Chyba dzisiaj jeszcze założe na nią jakiś wentylek bo jeszcze biedna się zagrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Moj jeden maxtor 35 a drugi 28. Wieje na nie 80mm puszczone na 7V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 monocyklista > ile Ci daly te radiatorki, bo bede jutro to montowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No ja też mam dysk cieplejszy od procesora, na mojej Barracudzie II 30 GB mam 45C a na Pentium 42 C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Zrobilem sobie ostry patent. Na gore dysku na silikon - tnx benek :) - przykleilem 2 radiatory od starego coolera od AMD Thunderbirda 1,3 GHz. Na spod kupilem radiator Alu (117x60x23 mm, 7 zeber). Do koszyczka trafil tez wiatraczek 60x60 - 80-tki jeszcze nie kupilem - i puscilem na 2200 rpm tak, ze go nie slychac. Temperatura 29-31C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Baracuda ATA IV 80GB 32C MAX Zapomnialem napisac, ze mam Spire Flow Cooler :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Oki zamontowałem na swój dysk wiatraczek 6x6 puszczony na 5V i temperatura wynosi 38C wcześniej 46. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 jak programik free zmierzy w temp procka i tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Np: Speedfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Bez Wiatraczka do 37 C Z wiatraczkiem 80mm na 12 v do 28 tylko ze glosno..wiec dzis zakladam radiatorki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 :arrow: temp. moich Barracud tez niezle skoczyla: 60 GB - 46*, 80 GB - 34*. obudowa zamknieta, wstawiona pod biurko. WC sie zbliza, wiec moze pora pomyslec o bloczkach (wlasnej roboty) na HDD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Najlepszy program to DTemp - super prosty i funkcjonalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Barak IV 40GB max 33stopnie w lato w zimie max 28stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...