Ituriel Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Maxtor Diamond Max 9 LO- 80GB 37C wyciszony(gumowe podlkadki) - z radiatorkiem 160x70x35mm i wentylem 5V ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Hehe, teraz zuwazylem ze na mojej Barracudzie IV 60 Gb, po calonocnym sciaganie goracych lasek (joke), otwartej obudowie i wiatraczku 60 mm od Titana mam 24-25C :twisted: Problem w tym, ze te gorne powierzchnie to po prostu blaszki aluminiowe przykrecane do stalowej :?: kosntrukcji blizko brzegow dysku, wiec nie moga odbierac stamtad duzo ciepla :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo83 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ja na swojej B IV 80 GB bez chłodzenia miałem max 46st :( a teraz jak mam nadmuch 80x80 puszczony na 7V to mam max 30st :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Mam Maxtora 80 GB 8 cache i mam temp. miedzy 42- 46 a po puszczeniu coolerka jakies 20 C mniej, czyli 24- ( no taki maxymalny max ) 30 C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Mam Maxtora 80 GB 8 cache i mam temp. miedzy 42- 46 a po puszczeniu coolerka jakies 20 C mniej, czyli 24- ( no taki maxymalny max ) 30 C.Jak ty osiagasz te 24C??? Ja zeby tak miec musialem sie w jeszcze dodatkowe radiatory bawic!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja swoje Baraccudy wentyluję dodatkowym wentylem CoolerMaster'a 80x80 12 V 2.500 obr./min. Już powinny przestać narzekać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokół Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 30C to max latem na moim samsungu 40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ok. 30°C na Samsung SV3063H (30gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ja aktualnie na swoi Maxtorze 40GB mam 41C stopnie (siedzi w plastikowej kieszeni bez wentyla) a na dworze upał, uff......... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ja na Barracudzie IV 40G mam teraz 40-42 stopnie, ale w budzie mam mam 32-34 stopnie (zamknietej oczywiscie) przy jednym wentylu wypychajacym powietrze (buda to Modecom Prostation). Tak ciepło jest przez GeForce 4 Ti 4200 - strasznie sie grzeje. Moze zapodam wentylka na przod obudowy, ale nie wiem czy cos to da bo nie ma za duzych szczelin z przodu obudowy :( Ma ktos moze tą budę co ja i montowal wentyla z przodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Mój Seagate 7200.7 80GB letem 35-39 *C (obudowa zamknięta i wyciszona korkiem), zimą jeszcze nie sprawdzałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 u mnie na barracudzie mam 33* a na maxtorze 20* przy zamknietej budzie . hdd chłodzone wentylem puszczonym na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 to jea jednak zaloze cos na mojego dyska :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 49oC - dysk z podpisu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 WD (JB) 8MB cahe 7200obr 80GB -- max temp 35'C , nie chlodzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 U mnie w zaleznosci od komputera, dysku (wszystko seagate) i oczywiscie wykorzystania 35-39C (zamknieta obudowa oczywiscie cisza to podstawa). Dodam jeszcze tylko ze dyski majace temp 42C i wyzsza maja 2 krotnie czesciej padaja, jest to wynik badan w lab. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ja mam na tym co w podpisie około 28 - 30 przy otwartej budzie a zamknieta to do 34 podskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 40 w porywach 44 stopni Celsjusza bez zadnego chlodzenia :D ale to sie zmieni :D dysk to Barracuda IV 60GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Juz to wczesniej pisalem ale powtorze moze komus to uratuje dane/dysk. Temp pracy dysku powyzej 42C powoduje 50% wzrost ryzyka ze stracimy dane/dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 46 C - a dysk stoi wlasnie na polce przy oknie a jest zimno na polu jakies 20 C , wiec albo teraz czujnik szwankuje chociaz raczej nie bo dysk jest goracy albo tak mu odpowiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 IBM IC35L080 - 26 C IBM IC35L120 - 28 C Dyski zamontowane (zamiast standardowego kosza) między dwoma radiatorami alu 10x15x4 po 8,20 za sztukę, w panelu czołowym siatka i wentyl 90 na 5 V. Buda zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 BIV w gąbce - 65st. (wg speedfana) - chodzi tak od ponad roku i jak widac lubi ciepełko... (w gąbce nie ma skoków temperatur a te są najgorsze) zobaczymy jak włącze jej wode... /edit http://www.seagate.com/support/disc/manual.../100129212b.pdf pisze jak byk - rzeczywista temperatura obudowy dysku nie powinna przekraczać.... 69 stopni - mogę więc spać spokojnie (i tak mam jeszce ponad rok gwarancji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Juz to wczesniej pisalem ale powtorze moze komus to uratuje dane/dysk. Temp pracy dysku powyzej 42C powoduje 50% wzrost ryzyka ze stracimy dane/dysk.lol - masz jakieś dane statystyczne? chyba nigdy nie widziałeś dysku 15k w raidzie (nie radze dotykać po wyjeciu z hotswapa) - mają grubo ponad 50 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 fit: Tak sa to dane/badania Seagate. A takie dyski wiesz czesto widuje ostatnio: http://info.wsisiz.edu.pl/~zdolinsk/Salon/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ja na moim Fujitsu 40GB mam 40-46* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciak Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ja na moim Fujitsu 40GB mam 40-46* A JA WLASNIE ZAPAKOWALEM MOJEGO ibm W KIESZENIA POMIEDZY CDRW I DVD ... chyba rekord w tej klasie :D do 60C!! ale chodzi bez problemow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 na moim seagacie 40 gb temperaturka w upalne dni dochodzi do 45C ale tak zwyczajnie to jest coś koło 40C. Naszczęście już niebawem bede miał blok wodny na dysk i zobaczymy jak mi wychłodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuh Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Mam małe pytanko.W jaki sposób sprawdzacie temperature dysku?Jak ktoś ma link do jakiegoś programiku będe się czuł zobowiązany.Chętnie bym sprawdził temp dysku,ale mam tylko metode dotknięcia ręki,a skala to : 1) ooooo,jest ciepły :lol: 2) normalny Wielki dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 UPDATE Po wyjeciu FDD i wstawieniu na jego miejsce temteratura spadla o 5 stopni (sic! ;) ) Uznalem ze nadal za duzo wiec poszeldem do piwnicy i wygrzebalem 2 stare wentyle od 486 po zalorzeniu mam stale 25 stopni he he .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Mam małe pytanko.W jaki sposób sprawdzacie temperature dysku?Jak ktoś ma link do jakiegoś programiku będe się czuł zobowiązany.Chętnie bym sprawdził temp dysku,ale mam tylko metode dotknięcia ręki,a skala to : 1) ooooo,jest ciepły :lol: 2) normalny Wielki dzięki!! Czytaj caly temat! (np. SpeedFan - http://www.ascu.unian.it/~milani/installsp...peedfan407.exe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...