_Vip_ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ja mam uraz do WC po tym jak sfajcyl sie myj TB 1.3 AYHJA przez przeskok napiecia szczatkowego.Mam V7+ i jestem szczesliwy zdziepka wydajniejszy od V11 i ladniejszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 No to teraz podjalem decyzje na WC, mam pytanie czy lepiej pomple pozostawic w pojemniku czy na zewnatrz (nie zalezy mi na moblinosci poniewaz komputer stoi w specyficznym miejscu za kotrym jest przestrzen tak okolo 40 cm szeroko na jakis 1 m dlugosci gdzie bedzie wstawiona stara obudowa w ktora albo na ktora postwie zbiornik wyrownawczy i nagrzewnice, i dlatego pytam czy lepiej dac pompke w zbiorniku wyrownawycz czy osobno? Oraz gdzie moge dostac wode desytlowaną, bo na stacji benzynowej u mnie nie ma ? Sorry za tyle OT ale musze miec pewnosc a zakladac nowego topicu na tak blache problemy nie bede, a mysle ze przyszli koledzy Soltekowcy mi pomogą ;) Z gory thx za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 No to teraz podjalem decyzje na WC, mam pytanie czy lepiej pomple pozostawic w pojemniku czy na zewnatrz (nie zalezy mi na moblinosci poniewaz komputer stoi w specyficznym miejscu za kotrym jest przestrzen tak okolo 40 cm szeroko na jakis 1 m dlugosci gdzie bedzie wstawiona stara obudowa w ktora albo na ktora postwie zbiornik wyrownawczy i nagrzewnice, i dlatego pytam czy lepiej dac pompke w zbiorniku wyrownawycz czy osobno? Oraz gdzie moge dostac wode desytlowaną, bo na stacji benzynowej u mnie nie ma ? Sorry za tyle OT ale musze miec pewnosc a zakladac nowego topicu na tak blache problemy nie bede, a mysle ze przyszli koledzy Soltekowcy mi pomogą ;) Z gory thx za odpowiedz jeżeli chcesz mieć większą cisze to w pojemniku. A jeżeli niższą temperaturę to na zewnątrz, gdzyż pompka nie nagrzewa wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 witam....do tej pory czytalem z ciekawoscia, ale siedzialem cicho....az do dzis...postanowilem spróbowac puscic na mojej plycie athlona 900...troche go podkrecic i takie tam...co sie okazalo,,,athlona tegoz nie dalo sie podkrecic na wiecej niz mojego starego durona..(nie chodzi o czestotliwosc, ale o szybkosc magistrali fsb) w 1 i 2 przypadju max. to 123 mhz..czyli 1007 mhz u athlona i 977 u durona 800....myslalem, ze jezeli athlon dziala na fsb 133 to i podkrecanie bedzie jakies bardziej efektywne, chyba, ze cos pomieszalem. :oops: ...w kazdym razie jak przetestowalem go 3d mark 2001 to wynik z 6360 (duron 962) wzrosl tylko do 6900 (athlon 1007)....mnie sie to wydaje conajmniej dziwne zwlaszcza, ze czytajac oprzednie wypowiedzi liczylem na jakis bardziej znaczny wzrost wydajnosci... ps. swoja droga mialem troche przejsc z biosem, zmnienilem go na 1.5 i wnerwia mnie troche komunikat przy wlaczaniu systemu zeby go czesem nie restartowac albo nie wylaczac...........komu i czemu to ma sluzyc...????.nie wiem ........... pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 witam....do tej pory czytalem z ciekawoscia, ale siedzialem cicho....az do dzis...postanowilem spróbowac puscic na mojej plycie athlona 900...troche go podkrecic i takie tam...co sie okazalo,,,athlona tegoz nie dalo sie podkrecic na wiecej niz mojego starego durona..(nie chodzi o czestotliwosc, ale o szybkosc magistrali fsb) w 1 i 2 przypadju max. to 123 mhz..czyli 1007 mhz u athlona i 977 u durona 800....myslalem, ze jezeli athlon dziala na fsb 133 to i podkrecanie bedzie jakies bardziej efektywne, chyba, ze cos pomieszalem. :oops: ...w kazdym razie jak przetestowalem go 3d mark 2001 to wynik z 6360 (duron 962) wzrosl tylko do 6900 (athlon 1007)....mnie sie to wydaje conajmniej dziwne zwlaszcza, ze czytajac oprzednie wypowiedzi liczylem na jakis bardziej znaczny wzrost wydajnosci... ps. swoja droga mialem troche przejsc z biosem, zmnienilem go na 1.5 i wnerwia mnie troche komunikat przy wlaczaniu systemu zeby go czesem nie restartowac albo nie wylaczac...........komu i czemu to ma sluzyc...????.nie wiem ........... pozdrowienia No niestety stare athlony thunderbirdy nie należały do procesorów które by sie jakos super rasowały. Poza tym masz płyte główną również troszke mniej nadającą sie do rasowania, chociaż do tego athlona to jest ona i tak aż za dobra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Dzisiaj zauważyłem niepokojącą mnie rzecz. Otóż zuważyłem spore wahania napięć na CPU. Pdczas stresu (prime) na cpu w biosie miałem 1.85v a w Soltek hardware monitor pokazywał od 1.808 poprzez 1.824 do 1.84V. Co jest w/g mnienie dopuszczalne! Możliwe, że zasilka juz nie daje rady? Chyba nie bo chieftec 360W. Może stabilizatroy napięc na płycie głównej? Podpowiedzcie coś. hmmm.....dziwna rzecz.U mnie tez sa male wahanie ,ale w granicach 0,01....sprawdz czy mofsety Ci sie grzeja,ale szczerze powiem ze watpie czy akurat tu lezy przyczyna :? Czyli jednak zasilacz? Kumpel ma taki sam i taką samą płyte główną i też ma takie wahania i niższe napiećia niż ustawi w biosie. Mosfety parzą ;) no to chyba czeka Cie zmiana zasilki no i radiatorki na mofsety :wink: Ja jednak stawiam na to , że to wina płyty głównej. Poza tym po godzinnym testowaniu kompa na obecnym konfigu primem nastąpił reset! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A widzicie, tu sie klania 2-fazowe zasilanie procka :( Na poprzedniej plycie (tej D) jak pisalem, mialem wahania ponad 0.12V ! Na nowej (E3) juz mam tylko 0.03 - na tym samym zasilaczu (L&C), wiec chyba cos poprawili (albo tamta sztuke mialem badziewna) Michnik --> a tego chiefteka masz z aktywnym PFC ? OSTRZEZENIE nie ustawiajcie w tym nowym biosie o/c taktowania pamieci mniejszego niz 75% :!: Ja juz 2 razy probowalem i w obu przypadkach skonczylo sie to padnieciem biosu - nie 'zawieszeniem' go, tylko padnieciem - ratowalo mnie tylko gorace flashowanie (jak to dobrze, ze mam zapasowa kosc flash romu...) Objawy byly bardzo 'ciekawe' /jeszcze tego nie widzialem.../ - mianowicie pojawialy sie 2 linijki jakiegos tekstu, a ponizej 'bios checksum error - insert system disk' /nie mylic z 'cmos checksum error - press F1...'/ - i jakies dziwaczne, dwukrotne pyrczenie. Zadne cleary, insery itp oczywiscie nie dzialaly. Stacja dyskow tez nie :lol: Wiec niestety moje krecenie fsb sie tu konczy... Az do czasu zakupu nowych pamieci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A widzicie, tu sie klania 2-fazowe zasilanie procka :( Na poprzedniej plycie (tej D) jak pisalem, mialem wahania ponad 0.12V ! Na nowej (E3) juz mam tylko 0.03 - na tym samym zasilaczu (L&C), wiec chyba cos poprawili (albo tamta sztuke mialem badziewna) Michnik --> a tego chiefteka masz z aktywnym PFC ? Tego Chiefteca mam bez aktywnego PFC. Ale bez jaj, jeszcze niedawno miałem Codegena i nie miałem takich wahań! Także jak dorwe niedługo nowy revision to przetestuje zaraz ;) Obecnie mam właśnie revD. Może poprawili to zasilanie? Super sprawa by była. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Nowe beta drivery nforce2 : http://www.amdforums.com/showthread.php?th...threadid=239803 Kto na ochotnika ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 jak dobrze pojdzie i zdobede wszystkie potrzebne czesci to jutro robie vmod'a na naszym cudnym Soltek'u i poobklejam te MOFSET'y radiatorkami :twisted: BTW - dzisiaj zrobilem sobie taki jakis wyjatkowy dzionek i od rana moje V7+ pracuje na HIGH....ale hardcore :wink: max temp. w stresie 37'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Jak go bede mial, to z pewnoscia cosik wiecej tu sie bedzie o nim pisalo(oczywiscie nie chodzi mi tu o problemy z nim zwiazane, bo mam nadzieje ze tak owe mnie ominal) ale jak narazie, to tylko czekam na 24-25 lipca i jazdaa. Ale juz teraz ciekawi mnie jak sobie na nim wszystko bedzie pomykalo i na ile wykrece tego 1800+. A co do tego Vmoda -Vip da sie go zrobic tak zeby wrazie czego nic nie bylo widac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Jak go bede mial, to z pewnoscia cosik wiecej tu sie bedzie o nim pisalo(oczywiscie nie chodzi mi tu o problemy z nim zwiazane, bo mam nadzieje ze tak owe mnie ominal) ale jak narazie, to tylko czekam na 24-25 lipca i jazdaa. Ale juz teraz ciekawi mnie jak sobie na nim wszystko bedzie pomykalo i na ile wykrece tego 1800+. A co do tego Vmoda -Vip da sie go zrobic tak zeby wrazie czego nic nie bylo widac? jesli masz wprawe w lutowaniu to bez problemu da sie to tak zrobic zeby w razie draki nie bylo sladu :wink: ,najwazniejsza jest dobra lutownica iglowa (taka do precyzyjnych lutowan) i stabilne lapy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No, _Vip_, mam juz fsb2x244 :twisted: Niestety, jest pene ALE... timingi 15 7 7 3 :P i zawisnal na tescie zpisu do pamieci w AIDA 32 :D Ale screena mam :D Z tego wynika, ze plyta bez problemu brykac wyzej moze... DOBRA PAMIEC, KROLESTWO ZA DOBRA PAMIEC :!: A co do vmoda, to mozna go nawat zrobic bez lutowania :D Pomysl ten wprowadze w zycie dopiero, jak bede mial WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No, _Vip_, mam juz fsb2x244 :twisted: Niestety, jest pene ALE... timingi 15 7 7 3 :P i zawisnal na tescie zpisu do pamieci w AIDA 32 :D Ale screena mam :D Z tego wynika, ze plyta bez problemu brykac wyzej moze... DOBRA PAMIEC, KROLESTWO ZA DOBRA PAMIEC :!: A co do vmoda, to mozna go nawat zrobic bez lutowania :D Pomysl ten wprowadze w zycie dopiero, jak bede mial WC Ja caly czas smigam na fsb244 i jest stabilnie.Niestety nie dostalem regulowanego potencjometru 50kohm ,wiec Vmod jeszcze troche poczeka.Zamiast tego kupilem sobie wyswietlaczyk LCD 3x24 :wink: Przydalby sie Vmod na pamieci,zeby jakies rozssadne timing'i ustawic przy fsb250 :twisted: UPDATE: zauwazylem ze przy fsb244 wykrzacza mi po kilku minutach flaskMPEG :? jako ze to jest program ktorego uzywam najczesciej ,musze cos z tym zrobic.Zraz wracam do D1.1L moze cos pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 :lol: jaja jak berety :wink: wczesniej n D1.1L nie moglem wejsc powyzej fsb240 ,a teraz prosze : chyba plyta sie wygrzala :wink: Xor pracuj dalej :wink: Oczywiscie takie fsb narazie nadaje sie tylko do przegladania stron internetowych.Wracam do fsb240 tam jest wszystko szybko i co najwazniejsze stabilnie jak skala 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 jutro wkoncu zrobie tego Vmod'a dorwalem dzisiaj potencjometr 50kohm'owy najchetniej to zabralbym sie do roboty jeszcze dzisiaj ,ale juz ciemno jest a nie chce czegos spaprac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Prawie zabilem mojego Soltek'a....lutowalem Vmd'a a raczej prbowalm ,ale za kazdm razem cos tam sie zwieralo i plyta sie restarowala jak glupia....poprostu maja lutownicaniejestem w stane tego dokladnie polutowac :x ,bede musial wydac troche grosza i kupic lutownice grzalkwa (30W) i powinno pujsc po masle. Ale zato opeacja oklejania MOFSET'ow radiatorkami skonczyla sie pelny sukcesem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Prawie zabilem mojego Soltek'a....lutowalem Vmd'a a raczej prbowalm ,ale za kazdm razem cos tam sie zwieralo i plyta sie restarowala jak glupia....poprostu maja lutownicaniejestem w stane tego dokladnie polutowac :x ,bede musial wydac troche grosza i kupic lutownice grzalkwa (30W) i powinno pujsc po masle. Ale zato opeacja oklejania MOFSET'ow radiatorkami skonczyla sie pelny sukcesem :P A może jakieś zdjęcie tych mosfetów po zamontowaniu radiatorów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kathor Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Witam all, sam mam ta plytke frn2-rl nawet fajnie biegala:( bo mi wcziraj umarla. zrobilem z nia juz wsio co na tym forum napisano oprocz goracego flaszowania ( mam gware to raz a dwa raczki mi sie trzesa). moje pytanie jest nastepujace: jak wy te fsb takie wypasione otrzymaliscie. pojecie o oc mam jak o lotach w kosmos ( no moze deko wieksze) ale ja max co wyciskalem to 135 mhz. puscilem mojego 1.7 na 2400+ ( tesz mi rewelka) ale only by mnoznik. co jest? czy moja sp plyta byla walnieta czy moze procek jiubc dut3c? ramki to samsungi 266 ale dawalem je asynchro. zasilacz q-tec 550w( codeshit nie dawal rady) wentyl na proca to miedz( przy 2400+ mam max 50 stopni w stress. nie wim co jest grane. ktus pomoze?? wytumaczy jak krowie na granicy?? bo jeszcze se pomysle ze zla plyte se kupilem. ver d(z wentylkiem) pytam bo wymieniam na taka sama i kce dalej eksperymentowac z gory thx i sorki za przydlugi post Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Witam all, sam mam ta plytke frn2-rl nawet fajnie biegala:( bo mi wcziraj umarla. zrobilem z nia juz wsio co na tym forum napisano oprocz goracego flaszowania ( mam gware to raz a dwa raczki mi sie trzesa). moje pytanie jest nastepujace: jak wy te fsb takie wypasione otrzymaliscie. pojecie o oc mam jak o lotach w kosmos ( no moze deko wieksze) ale ja max co wyciskalem to 135 mhz. puscilem mojego 1.7 na 2400+ ( tesz mi rewelka) ale only by mnoznik. co jest? czy moja sp plyta byla walnieta czy moze procek jiubc dut3c? ramki to samsungi 266 ale dawalem je asynchro. zasilacz q-tec 550w( codeshit nie dawal rady) wentyl na proca to miedz( przy 2400+ mam max 50 stopni w stress. nie wim co jest grane. ktus pomoze?? wytumaczy jak krowie na granicy?? bo jeszcze se pomysle ze zla plyte se kupilem. ver d(z wentylkiem) pytam bo wymieniam na taka sama i kce dalej eksperymentowac z gory thx i sorki za przydlugi post A może spróbuj jednak synchronicznie? Może twoje samsungi 266 idą sporo więcej? Ja nie mam zaufania jakos do asynchronicznych ustawień. Jak nie będą szły Ci pamięci to podnies im napięcie na maxa i sie nie bój. Nie wierze żeby nie poszły przynajmniej troche powyżej specyfikacji, np na 145MHz itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Prawie zabilem mojego Soltek'a....lutowalem Vmd'a a raczej prbowalm ,ale za kazdm razem cos tam sie zwieralo i plyta sie restarowala jak glupia....poprostu maja lutownicaniejestem w stane tego dokladnie polutowac :x ,bede musial wydac troche grosza i kupic lutownice grzalkwa (30W) i powinno pujsc po masle. Ale zato opeacja oklejania MOFSET'ow radiatorkami skonczyla sie pelny sukcesem :P A może jakieś zdjęcie tych mosfetów po zamontowaniu radiatorów? prosze batrdzo :wink: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No ładniutko ;) A dało to coś? W sensie wyższych osiągów. Jak teraz radiatory na mosfetach parzą czy już tylko ciepłe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No ładniutko ;) A dało to coś? W sensie wyższych osiągów. Jak teraz radiatory na mosfetach parzą czy już tylko ciepłe? radiatorki sa cieplutkie....a czy cos dalo...hmmm na to trzeba troszke poczekac,potestowac itd...wieczorkiem zdam relacje :wink: wyprzedzam pytania typu "gdzies ty znalazl takie radiatory" :wink: - pociete radiatorki z zestawu TT A1414 ,do kupienia na www.4max.pl za jedyne 50zl z groszami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 _Vip_ --> noo, ladnie, ladnie... A z tym vmodem, to uwazaj, bo jeszcze bedziemy mieli kolejna osobe z ver E3 :D A tak w sumie to po co Ci on ? kathor --> tzn. co sie stalo, ze Ci plyta umarla ? Spalila sie ? Czy tylko nie wstaje ? Bo moze wylaczenie z sieci (fizyczne - wyjac kabel z zasilacza) na 20 minut, potem wlaczenie i insert przy bootowaniu pomoze. A jak juz bedzie chodzila, to sprawdz ustawnienia fsb na 166 czy 200 z KAZDYM % taktowaniem pamieci mniejszym od 100%, przykladowo przy fsb 166 daj 75%, itp. Powinna isc wysoko - niektore pamieci nie lubia pewnych taktowan async. Generalnie async znacznie nizej moga pamiatki chodzic - ja sync mam max 195, async tylko 181. I wysuplaj troche kasy i kup lepsza pamiec - 266 to za malo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 _Vip_ --> noo, ladnie, ladnie... A z tym vmodem, to uwazaj, bo jeszcze bedziemy mieli kolejna osobe z ver E3 :D A tak w sumie to po co Ci on ? hehe,wlasciwie to niepotrzebny :wink: .... zajakis czas i tak bede wymienial procka i mam cicha nadzieje ze Vcore 1.85V mu wystarczy (Barton@2.4GHz) no ale chec majsterkowania jest silna :wink: Co do Bartona to miałem juz z 5 sztuk i żaden nie przekracza bariery 2.4GHz z 1.85Vcore. Max stabilnie to około 2300-2350MHz. No chyba, że mój Chieftec już nie wyrabia bo podczas PRIME'a mam zamiast 12-11.5V i Vcore mi spada z 1.825 do 1.808. Ale jeszcze dzisiaj sprawdzę miernikiem. mam dobry kontakt z krostrym i jakby co to bede bral proca od niego,narazie ma dwa Bartony ktore przechodza testy na 2.5GHz z Vcore 1.8V UUUU to jakies super bartki. A ja będę kontynuował poszukiwania ;) i może wreszcie natrafie na takiego co chociaż 2400MHz będzie smigał. Michnik tak BTW,widzisz jakis znaczny przyrost mocy po przesiadce na tego Bartka :?: Szczerze mówiąc to prawie żadnego, a juz napewno nie odczuwalny. Na poziomie 1 do 3%. Tylko PC Mark na teście pamięci sporo skoczył (chyba z 500 punktów). W 3D Marku nie pamiętam ale chyba ze 200-300 punktów przy wynikach rzędzu 12000-14000. jestem ciekawy jak sie beda zachowywaly programy do kompresji,dekompresji strumieni audio/video,ale w nich to chyba przedewszystkim zegar ma znaczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Raczej tak. Ale głowy sobie nie dam uciąć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzis a dokladnie 2 h temu kupilem sobie plytke glowna Soltek-75FRN2-RL nForce (plytki jeszcze nie wladowalem do kompa mam ciagle starego solteka 75-kav) i mam pytanko dotyczace biosu. Da sie w nim wylaczyc takie bajery niekiedy niepotrzebne jakSerial ATA+Raid, k. sieciowa 10/100, 6-kanałowy układ dźwiękowy, jesli tak czy to pomoze np procesor lub chipset beda sie mniej nagrzewaly mniejsze obliczenia :?: . W biosie na starcie zmieniliscie jakies ustawienia - deflaut nie zawsze jest najlepszy jesli uwazacie ze to glupie pytanie to je zignorujcie :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzis a dokladnie 2 h temu kupilem sobie plytke glowna Soltek-75FRN2-RL nForce (plytki jeszcze nie wladowalem do kompa mam ciagle starego solteka 75-kav) i mam pytanko dotyczace biosu. Da sie w nim wylaczyc takie bajery niekiedy niepotrzebne jakSerial ATA+Raid, k. sieciowa 10/100, 6-kanałowy układ dźwiękowy, jesli tak czy to pomoze np procesor lub chipset beda sie mniej nagrzewaly mniejsze obliczenia :?: . W biosie na starcie zmieniliscie jakies ustawienia - deflaut nie zawsze jest najlepszy jesli uwazacie ze to glupie pytanie to je zignorujcie :oops: mozna wylaczyc....ale wiele to nie da jesli chodzi o O/C. Ja np.USB2.0 nie uzywam ,a wlaczone mam :wink: a co do biosu....trzeba pozmieniac dosc sporo,ale glownie napiecia,timingi,mnozniki,fsb i takie tam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzieki a szczegoly podasz taki mały FAQ moze sie innym przyda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzieki a szczegoly podasz taki mały FAQ moze sie innym przyda :) hmm...no niech Ci bedzie :wink: napisz jakie masz pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...