gpietrakowski Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam Wie ktoś może czy speedfan 4.09 obsługuje regulacje obrotów wiatraków na tej płycie?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam Wie ktoś może czy speedfan 4.09 obsługuje regulacje obrotów wiatraków na tej płycie?? Pozdrawiam 4.08 nie obsluguje na 100%, wiec nie wydaje mnie sie - bedziesz musial wysilku nieco wlozyc w wyciszenie sprzeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Czy mozna w tym Solteku jakos wlaczyc AGP? Mam taki problem ze pod XP w informacjach o karcie graficznej jest napisane ze AGP jest wylaczone oraz AGP8x tez. Podobnie ma to miejsce w programiku AIDA. W BIOSie AGP 8x jest wlaczone. Ale czy idzie wlaczyc ogolnie jakos AGP?? Karta to GF4 4200 64MB 8x od MSI i na pewno jest OK bo sprawdzalem na innym kompie przy innej plycie. Macie moze jakis pomysl na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Witam ma solteka frn2-rl z biosem 1.4L w jaki sposób moge dac większe napięcie od 1.85 może jakiś link porada ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Czy mozna w tym Solteku jakos wlaczyc AGP? Mam taki problem ze pod XP w informacjach o karcie graficznej jest napisane ze AGP jest wylaczone oraz AGP8x tez. Podobnie ma to miejsce w programiku AIDA. W BIOSie AGP 8x jest wlaczone. Ale czy idzie wlaczyc ogolnie jakos AGP?? Karta to GF4 4200 64MB 8x od MSI i na pewno jest OK bo sprawdzalem na innym kompie przy innej plycie. Macie moze jakis pomysl na to? BIOS -> integrated peripherals -> init display first (PCI/AGP) ...ale nie wydaje mi się, żeby tu o wł/wył AGP chidziło - nic nie piszesz o tym, że sama karta nie działa przypadkiem nie chodzi o AGP Fast Write? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelNowak Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 tawariszcz_gonciarsky -> Trafny pomysł z tym sfleshowaniem... ale nie wykonalny. Przecież komputer mi nie bootuje, więc nawet nie mogę wgrać dosu z cd'ka. :( Płyta już poszła do serwisu. Jak wróci wgram bios 1.4L na którym wszystko dobrze chodziło. Nie wiem co mnie natknęło bo miałem 230*10 na 2000+. No, ale ta mania overclockerska ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Nie wiem czy było bo nie chciało mi się czytać tych 43 stron i utknąłem gdzieś w połowie, ale mam pytanie czy jest jakiś sposób na napięcie procka powyżej 1,85 (jakis bios, albo vmod) :lol: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Nie wiem czy było bo nie chciało mi się czytać tych 43 stron i utknąłem gdzieś w połowie, ale mam pytanie czy jest jakiś sposób na napięcie procka powyżej 1,85 (jakis bios, albo vmod) :lol: :?: TY LENIU :!: :!: :!: Przynajmniej przeczytaj ten art : http://oc-serwis.pl/index.php?page=articles&id=13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 dlaczego jest tak ze moge ustawic 200x10 (prime stable). jesli wykonam reset to i tak wszystko ok, ale jesli wylacze kompa i wlacze nie podnosi sie. trzeba wtedy odpalic z insertem, zachowac ustawienia(nic nie zmieniac) i restart i wtedy dopiero wstaje??? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ludziska nie przesadzajcie z VDD....moja MoBo biega na fsb250 stabilniej z VDD1.7V niz z 1.8V.....nie pytajcie mnie dlaczego,bo nie mam pojecia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ludziska nie przesadzajcie z VDD....moja MoBo biega na fsb250 stabilniej z VDD1.7V niz z 1.8V.....nie pytajcie mnie dlaczego,bo nie mam pojecia :wink: _Vip_ masz rev D czy E :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 to juz bys tego nick'a przynajmnie poprawnie napisal...... :? rev.D BTW - ustawilem VDD1.6V i smigam dalej na fsb250 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 nie wiem czy to była a cz w tej płycie trzeba schłodzić jeszcze jakeiś kośc która wygląda jak ram od grafy (jest kwadratowa w prawej dolnej srtronie) bo jak dotykam to bardzo gorące przy=235 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 chce nabyc soltka ale w rev D :lol: tyle juz trujecie o nim wiec tez chce sie przylaczyc to tej kasty 8) czy rev E widocznie gorzej sie kreci :?: ile mhz max :mrgreen: ten fic mnie denerwuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 chce nabyc soltka ale w rev D :lol: tyle juz trujecie o nim wiec tez chce sie przylaczyc to tej kasty 8) czy rev E widocznie gorzej sie kreci :?: ile mhz max :mrgreen: ten fic mnie denerwuje :? Rev E tez jes OK,ale nie dziala z biosem D1.1L czyli moze byc problem bo biosy overclockerskie/nieoficjalne nie sa na tyle stabilne aby chodzilo to wszystko na fsb250 (tak przypuszczam),ale fsb240 spokojnie poleci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Własnie flashowalem 1.5oc bios na moim revE4 i mam ten sam objaw co PawelNowak - szczęście że mam jeszcze k7s6a w szafie. A tak w ogóle to chciałbym się dowiedzieć czy bios 1.4 ma ten sam objaw co 1.5 czyli po przekroczeniu 180fsb pamięci idą na 153 a np przy 200 na 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 odpuscie sobie ten biosik 1.5oc bo defakto do OC to on sie nie nadaje.....max co wytargalem natym biosie to fsb210 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Odeslali mi wreszcie zasilacz, i moglem sprawdzic ten nowy 1.5 4-power-user. I to jest chala-gigant - nawet 193 mi na syc nie chce ruszyc 8O Wiec trzymac sie z daleka. Jak na razie ciagle aktualne : dla D bios D1.1L dla E bios D1.3 4-power-user Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witam :) Jestem nowym posiadaczem tej wspanialej plyty :wink: i mam pare pytan :) a wiec moj bios to 1.5L krece procka 1700+@2600+(11,5x180) przy napieciu 1.650V wszystko chodzi super(nawet przy max fsb 182) tyle ze po 2x7 testow w 3dMark2001se komputer sie resetuje (zapewne ABS) temperatura jaka max udalo mi sie zobaczyc to ok 45' wiec mysle ze jesczze maly zapas jest i teraz pytanko jak ustawic ABS tak aby bylo dobrze ale tez tak aby procek byl caly i zdrowy :P moze polecacie jakies inne ustawienia(mnoznik,napiecie itp...) aha zapomnial bym cooler Cooler mastera (ok 4300rpm) timingi pamieci 8-3-3,2.5 z gory dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witam :) Jestem nowym posiadaczem tej wspanialej plyty :wink: i mam pare pytan :) a wiec moj bios to 1.5L krece procka 1700+@2600+(11,5x180) przy napieciu 1.650V wszystko chodzi super(nawet przy max fsb 182) tyle ze po 2x7 testow w 3dMark2001se komputer sie resetuje (zapewne ABS) temperatura jaka max udalo mi sie zobaczyc to ok 45' wiec mysle ze jesczze maly zapas jest i teraz pytanko jak ustawic ABS tak aby bylo dobrze ale tez tak aby procek byl caly i zdrowy :P moze polecacie jakies inne ustawienia(mnoznik,napiecie itp...) aha zapomnial bym cooler Cooler mastera (ok 4300rpm) timingi pamieci 8-3-3,2.5 z gory dziekuje :) 1. masz racje - to dobra plyta 2. ABS - raczej to nie to jest przyczyna restartu, nie wiem jak dziala to u Solteka(czy resetuje, czy power off), ale chyba najnizsze mozliwe ustawienie (w zal od biosu) to 70*C wiec duuzo wiecej niz powiedzmy 50*C. 3. ja stawiam na zasilacz... jaki tam masz na pokladzie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 nio niestety megabajta 350w :( Ps. Mial ktos do czyneinia z moimi pamieciami ? (Kingmax pc-333) max w AIDA32 uzyskalem na nich 2700odczyt i 1024zapis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja stawiam na zasilacz - podaj napiecia w stresie... ale jeszcze jest jedna sprawa... czy masz wylaczony automatyczny restart w winxp(jesli uzywasz...)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja bym proponowal zwiekszyc napiecie na procku...moze 1.65V to zbyt malo dla niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Na HM Solteka zielona lampka : CPU: 1,648(1,650V) 3.3V: 3,312-3,328 5V: 5,26 12V: 11,795 -12: -11,97 -5V: -5,14 (widzialem ze z 2x skoczylo na 4,99) 5VSB: 5.009 Battery: 3,024 Co do XP jesli chodzi o restarty RPC to oczywiscie wylaczone :) + latka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja bym proponowal zwiekszyc napiecie na procku...moze 1.65V to zbyt malo dla niego Jakie napiecie bys proponowal ? to procek Athlon XP 1700+ Stepping B0,(1,650V). Narazie wystartowal mi max na 11x182 przy 1,650V jak wskocze na 183 fsb komp uruchamia sie automatycznie na 153(cos kolo tego) - chodz w mhz pokazuje jak by byl przykladowo 11x183 jednak testy pamieci w aida tego nie potwierdzaja :/(o wiele slabsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 ja bym proponowal zwiekszyc napiecie na procku...moze 1.65V to zbyt malo dla niego Jakie napiecie bys proponowal ? to procek Athlon XP 1700+ Stepping B0,(1,650V). Narazie wystartowal mi max na 11x182 przy 1,650V jak wskocze na 183 fsb komp uruchamia sie automatycznie na 153(cos kolo tego) - chodz w mhz pokazuje jak by byl przykladowo 11x183 jednak testy pamieci w aida tego nie potwierdzaja :/(o wiele slabsze) no wrozka nie jestem,wiec testuj i nie boj sie wysokich napiec,wystarczy ze bedziesz pilnowal zeby temperatura nie przekraczala 55-60'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Jakbyś uważnie czytał Catelano to byś wiedział że płyta chodzi rzeczywiście na 183 fsb a to taktowanie pamięci spada do 153mhz (idzie asynchro) W tym idiotycznym biosie po przekroczeniu 182FSB pamięci ustawiają się na 80% taktowania szyny , przy 200 chodzą na 166 przy , 219 na 182mhz, powyżej 219fsb płyta nie toleruje ale to nie jej wina(bo chodzi 219fsb przy vdd 1.6v a podwyższenie na 1.8 nie daje ani 1mhz więcej) tylko tego badziewnego biosu 1.5L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 tak BTW - Michnik juz jakis czas mi dal tego linka,ale jakos mi umknelo :wink: L12 MOD na FRN2-L moze sie koms przyda :wink: ,abitowcom dalo to kilkanascie MHz w fsb wiec mysle ze warto to zastosowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 witam chyba padla mi plyta.... siedze sobie wczoraj i pisze w najlepsze magisterke i nagle.j.e.b....plyta padla... z poczatku myslalem ze noga wylaczylem listwe albo cos, ale nic...plyta lezy i kwiczy...tzn. nawet nie kwiczy bo poprostu nie wstaje...nie kreci sie wiatrak, nie odzywa bios, nic.... probowalem na roznych zasilaczach, procesorach, pamieciach, nic, po wlaczeniuu zasilania wiatrak od procesora rusza sie na milimetr (znaczy prad jest), ale nic sie niedzieje... mial tak ktos....????? ps, ide dzisiaj z nia do serwisu,,,,,od poczataku jakas trefna byla aha. proc byl od jakichs 3 tyg. duron 1200@1360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 aha...zasilacz to jakis megabajt 350 W.... nie mialem z nim zadnych klopotow...... czyzbym juz mial......dyski dzialaja, procek, grafa i inne urzadzenia tez..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...