mak777 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 A nie prawda :P Przedtem na 12.5x155 się wywalało :( Ale posłuchałem Vip'a, wyłączyłem fast AGP write coś tam i dałem timingi na agressive a nie to najmocniejsze (turbo bodajze) i przeszło całego 3dmarka 2k1 i 2k3 bez zwiechy :) A na początku odrazu się zwieszał!! Moja zasiłka ma spory potencjał (realnie daje coś koło 300W)!! Zobaczycie ;] Niech dorwe porządną pamiątkę, teraz mam 256 pc 2100 :( Ale i tak jest dobrze!! Jutro się zaczne bawić, teraz spadam spać! Dzięki za rady Vip! A tak OT, działa Wam teraz gg?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 _VIP_ podjarałem się twoimi radiatorami na mosfety, właśnie zamówiłem za pare dni będę je miał, w końcu po prawie 3 tygodniach zamówiłem też wentyle do budy, heh, ten wiatrak "pokojowy" robi mi za duży huragan , wciąga z podłogi cały kurz jak odkurzacz :lol: :lol: :lol: no i fajnie :P ...co dokladnie zamowiles :wink: TT A1414 czy cos innego :?: WItam uprzejmie! Panowie zdradźcie gdzie można kupić takie radiatorki na mosfety bo nie moge namierzyć takowych. Zgóry śliczne dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Mam takie pytanko a mianowicie czy na tym soltku można w biosie zmienic mac sieciowki , mam teraz sieciowke i jakbym zmienił na tą mobo co w podpisie to wszystko by ładnie chodziło tylko bym zmienił ten adresik , można tak czy nie ( a tak musiałbym prosić admina naszej sieci żeby mi skonfigurował jeszcze raz net ? i jak poszło :?: ...bo mi coś nieszczeólnie - niby mam sieć go MACa przypisaną, nib spisałem i w BIOSie wklepałem identyczną wartość - a jednak nie worked :( czyżby pic na wodę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 _VIP_ podjarałem się twoimi radiatorami na mosfety, właśnie zamówiłem za pare dni będę je miał, w końcu po prawie 3 tygodniach zamówiłem też wentyle do budy, heh, ten wiatrak "pokojowy" robi mi za duży huragan , wciąga z podłogi cały kurz jak odkurzacz :lol: :lol: :lol: no i fajnie :P ...co dokladnie zamowiles :wink: TT A1414 czy cos innego :?: WItam uprzejmie! Panowie zdradźcie gdzie można kupić takie radiatorki na mosfety bo nie moge namierzyć takowych. Zgóry śliczne dzięki :) Tak ogólnie to musisz sobie kupic jakiś radiator np na chipset lub inny i go pociąć samemu. Nie ma gotowych zestawów! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 hmmm szkoda ale dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Hmm, ent kiedys pytal o zjawisko paprania sie ustawien biosu po dluzszym odlaczeniu od sieci. I cos takiego sobie przypominam :!: Teraz nie moge sprawdzic, bo ciagle nie mam zasilacza, ale jak dostane, to z cala pewnoscia sie upewnie. Na starej plycie nic takiego nie wystepowalo - to wiem. Ale jak bylem zmuszon na zakup nowej, to sie pojawilo. Pamietam, ze jak sie bawilem na fsb240 i dlugo tak dzialalem, potem wylaczylem i wyjmowalem zasilacz, to po ponownym wlaczeniu mialem dziwny komunikat - cos ze oc failed czy jakos tak - i trzeba bylo wskoczyc do biosu i od podstaw zaczync wchodzic na wysokie fsb. Cos mi sie wydaje, ze jest to burak nowych biosow. Ech, dlaczego D1.1L mi nie dzial poprawnie... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowar Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 witam wszystkich serdecznie!!! od dłuszego czasu jestem posiadaczem solteka (szczęśliwym posiadaczem :) )i czytelnikiem tego forum od początku pojawienia się frn2 :D. obserwując od początku "problemy" z tymże soltekiem stwierdziłem że ta płyt dużo wytrzyma przezco jestem bardzo szczęśliwy 8) Osobiście nie mam z nią żadnych problemów jak miałem np. z abitem. Chciałem się tylko dowiedzieć jak jest "z pierwszymi"wersjami iszyną fsb czyjest możliwość aby poszła poanad 200mhz. (zmiana biosu czy cóś takiego) pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 witam wszystkich serdecznie!!! od dłuszego czasu jestem posiadaczem solteka (szczęśliwym posiadaczem :) )i czytelnikiem tego forum od początku pojawienia się frn2 :D. obserwując od początku "problemy" z tymże soltekiem stwierdziłem że ta płyt dużo wytrzyma przezco jestem bardzo szczęśliwy 8) Osobiście nie mam z nią żadnych problemów jak miałem np. z abitem. Chciałem się tylko dowiedzieć jak jest "z pierwszymi"wersjami iszyną fsb czyjest możliwość aby poszła poanad 200mhz. (zmiana biosu czy cóś takiego) pozdrowionka Każdy FRN2 powinien iść na 200MHz, problem może być z FRN jedynie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Elo... probowalem sie przez te wszystkie posty przebic ale nie znalazlem informacji ktorej poszukuje.... od dwoch dni mam swojego ukochanego solteka... ale... w biosie nie mam RedStorm OVerclocking oraz nie mam mozliwosci ustawiania taktowania PCI.... co jest qrwa... wersja plyty 75frn2-l a bios 1.4.... co z tym robic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Wgrać bios D1.1L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 ... e agp moge zmieniac.... chodzi o to jak to jest przy zmianie fsb... u mnie moj kiepski antonow... seria sie kitowa trafila :((( musialem brac wyjscia nie mialem... za duzo tlumaczenia..... idzie do magistrali 160... pozniej sie nie podnosi juz komp.... ale przy takim taktowaniu nie wiem jakie sa dzielniki a niechce podzespolow zazynac jakimis dziwnymi tatkowaniami :(( uff.....wlasnie zalatwilem sobie fajnego procka :wink: ....ale do rzeczy wszystkie plyty na nForce2 maja PCI LOCKED czyli blokade magistrali PCI ktora bezwzgledu na taktowanie magistrali systemowej (fsb) zawsze wynosi te standardowe 33MHz.Co do AGP moznaregulowac je czestotliwosc w biosie,niby zwiekszenie czestotliwosci pracy powyzej 66MHz daje jakis tam wzrost wydajnosci w aplikacjach 3d (grach) ale to juz ktos musi to przetestowac,bo ja nie mam juz zdrowia do instalowanie durnych gierek.Jesli proc sie wysypuje powyzej fsb160 to najwidoczniej dalej juz niechce mu sie biegec i tyle.Napewno plyta go nieogranicza,co najwyzej pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 ... e agp moge zmieniac.... chodzi o to jak to jest przy zmianie fsb... u mnie moj kiepski antonow... seria sie kitowa trafila :((( musialem brac wyjscia nie mialem... za duzo tlumaczenia..... idzie do magistrali 160... pozniej sie nie podnosi juz komp.... ale przy takim taktowaniu nie wiem jakie sa dzielniki a niechce podzespolow zazynac jakimis dziwnymi tatkowaniami :(( uff.....wlasnie zalatwilem sobie fajnego procka Poopowidaj no troche ;) Tak z miejsca poszedł na 10x240MHz? Jakie napięcie? Kurna, też chce takiego ;) Tyko u mnie to by mi stykło 12x200MHz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 ... e agp moge zmieniac.... chodzi o to jak to jest przy zmianie fsb... u mnie moj kiepski antonow... seria sie kitowa trafila :((( musialem brac wyjscia nie mialem... za duzo tlumaczenia..... idzie do magistrali 160... pozniej sie nie podnosi juz komp.... ale przy takim taktowaniu nie wiem jakie sa dzielniki a niechce podzespolow zazynac jakimis dziwnymi tatkowaniami :(( uff.....wlasnie zalatwilem sobie fajnego procka Poopowidaj no troche ;) Tak z miejsca poszedł na 10x240MHz? Jakie napięcie? Kurna, też chce takiego ;) Tyko u mnie to by mi stykło 12x200MHz ;) oj....dzisiaj sobie go zalatwilem,ale dotrze do mnie moze kolo pierwszego.Z tego co wiem to chodzi na 2.4GHz przy Vcore1.75V w pelni stabilnie chlodzony Volcano9 dostalem to od sprzedajacego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 przy Vcore 1.85V robi tyle wszystkie testy byly robione na ; MSI KT3 Ultra 2-R 2 X 256 MB DDR 333 Gforce2 Ti 64 MB mysle ze na naszym Soltek'u bedzie realne dobicie do 2.5GHz :wink: Michnik,pisze jak byk w podpisie COMING SOON :wink: ,wiesz ze ja lubie z wyprzedzeniem aktualizowac sobie podpis :D ,to samo bylo z pamieciami :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 A rzeczywiście. Człowiek to czasem ślepy ;) Sam takiego procesorka poszukuje ;) Myśle, że wreszcie na takiego natrafie ;). Tylko to co masz na obrazkach to same dane i prawie zero testów (bo tego z 3D Marka nie licze gdyż procek może bez problemu marka przechodzić a Prime'a już nie-ale o tym zapewne wiesz). Oby w praktyce szedł na te 10x240MHz stabilnie. Nawet na te 1.85V. Tylko bez dobrego chłodzenia to nie wiem czy nie będzie ciężko. A wiem, że masz chłodzenie powietrzne i ciekawi mnie jakie bedziesz miał temperatury, bo ja mam spore przy dzisiejszych upałach( pulpit windy około 49-50 stopni a stress i 55 nawet dochodzi) i moim chłodzeniu wodnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 _VIP_, Xor przetestuje te geile, heh zapomniałem że można je coś tam pokręcić :lol: , teraz mam je ustawione jakoś na 435 MHz, karwa nie przysłali mi jeszcze wiatraczków do budy i przełącznika na monitor i ciągle przekładam kabel monitorowy z jednego kompa do drugiego, a przełącznik +kable-100zeta :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 rozmawialem ze sprzedajacym i ten Bartonik przy Vcore1.75V spokojnie przechodzi kilka godzin Prome'a na 2.4GHz wiec o to sie nie boje.Beno21 ,(bo to wlasni o nim mowa) ma Volcano9 i mial temperatury w granicach 50'C na max obrotach z Vcore1.85V.Ja mam straszny przeciag w budzie no i V7+ wiec o temeraturki raczej tez jestem spokojny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 rozmawialem ze sprzedajacym i ten Bartonik przy Vcore1.75V spokojnie przechodzi kilka godzin Prome'a na 2.4GHz wiec o to sie nie boje.Beno21 ,(bo to wlasni o nim mowa) ma Volcano9 i mial temperatury w granicach 50'C na max obrotach z Vcore1.85V.Jama straszny przeciag w budzie no i V7+ wiec o temeraturki raczej tez jestem spokojny :wink:_Vip_ a ile cię będzie kosztował ten Barton? ja sobie go fundnę ale dopiero pod koniec sierpnia :( spłacam raty bratu za barakudę no i jeszcze jakieś symboliczne za palomino :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 rozmawialem ze sprzedajacym i ten Bartonik przy Vcore1.75V spokojnie przechodzi kilka godzin Prome'a na 2.4GHz wiec o to sie nie boje.Beno21 ,(bo to wlasni o nim mowa) ma Volcano9 i mial temperatury w granicach 50'C na max obrotach z Vcore1.85V.Jama straszny przeciag w budzie no i V7+ wiec o temeraturki raczej tez jestem spokojny :wink: No to super. Ja jeszcze musze poszukać ;) Nie wiem czy czasem blok wodny mi cały czas nierówno przylega do Jądra procesora i dlatego nie moge osiągnąć wicej. Szukałem u nas po sklepach komputerowych coppershima(o ile on by w tym pomógł), ale oczywiście nie mają lub nawet nie wiedzą co to jest! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Na allegro kup! Są w miarę taie, wychodzi z kosztem wysyłki około 10zł! Ja miałem tak samo, blok krzywo przylegał i przez to były wyższe temp! Dodałem coopershima i odrazu lepiej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Bartonik bedzie mnie kosztowal 500zl z dostawa do domciu :).Byloby taniej,ale ja na kasiore musze czekac do 16-tego,wiec place troszke "extra" ,jak dobrze pojdzie to bede sie cieszyl procesorkiem przed 1-szym,wtedy wybieram sie na urlop i wracam 16-tego. wlasnie musze sobie jeszcze kupic CS'a i ASIII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 wlasnie wrocilem od kumpla.......kupil sobie Xp1800+ DLT3C na nowym laminacie i niestety kiszka :x Na EPoX'ie 8RDA poszedl 11x200 przy Vcore 1.75V,zwiekszenie tej wartosci powoduje czarny ekran i brak postu :evil: Jednym slowem do doopy z taka robota.Ja liczylem na jakis spektakularny wynik ,cos w granicach 2.4GHz a tu doopa a ak BTW to chyba procek mi sie wygrzal,bo wlasnie zmiejszylem mu Vcore z 1.85V na 1.8V i chodzi pieknie,calkawicie stabilnie......moze chce ktos kupic za 150zl :) BTW - ile macie w superPI przy przeliczaniu 1M :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Elo... wymienilem w sklepie proca z RIRGA (co za badziew) na piekny i nowiutki DUT3C JIUHB i powiem tak... na starym tem idle okolo 45 C / 50 C (fl) bez oc... max oc to 1,88 Ghz ( sic!) zreszta nie stabilny.... JIUHB (19 tydzien 03 seria 431) na dzien dobry dostal FSB 200 Mhz i na poczatku mnoznik 8 (:))) dla zasady) ruszyl juz sie ciesze.... skonczylo sie na 10*200 (pojdzie dalej jak zasilacz zmienie .... narazie standard od modecoma :(() 3Dmark01/02 zaliczony... prime test narazie 3 godziny i stop (musialem giere jakas odpalic) a dzisiaj zostawiam na noc..... acha pamiatki Kingstona 256 DDR chodza na 400 Mhz... :D... no i to tyle.... a jeszcze temperatury CPU DIE IDLE 41/FULL LOAD 57/58... chlodzenie cooler master HCC-003 :D.... co o tym sadzicie.... i dodatkowe pytanko odnosnie zasilacza.... napiecie V cor sie mi wacha (1,75) 1,760 ~1,744 ( czasami wskoczy na HM 1,724 ).... co o tym myslec... dlugo jeszcze zasilacz pozyje ?... to nowka... quzwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 aloha! no-za 3 godzinki do pracy, więc się zmobilizowałem w końcu i podbiłem nieco procka - póki co jest tak, jak w podpisie [wentyl: mastercooler silence], i przy obecnym napięciu (1,65) na 11x nie wstaje (mnożnika wolę nie tykać) ...dobre i to - niech się bydle wygrzeje nieco :D zara zapuszczam 3h prime95, to się obaczy, czy jest szansa na wyduszenie czegoś jeszcze... choć się o pamięci martwię [mam teraz na 2,7V] timingi mogą być? aha - jeszcze jedno :arrow: czy na obecnych ustawieniach komp przetrwa czas jakiś? bo nie mam jesazcze pozakładanych żadnych radiatorów na ramach i sbridge'u (w budzie jest z przodu nawiew 80x80@5V) :?: ps. nikt nie wie, jak jest z tym MAC'iem sieciówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Qrwa zaczynam nie lubic solteka.... proca se skrecilem ladnie 10*200 Mhz i tyle bedzie do poki zasilki nie wymienie... chodzi na napieciu 1,75.... przeszedl pomyslnie 14 godzinny test primem.... jestem happy.. musialem wyjsc... mysle niech se kochaniutki odpocznie.... wracam... odpalam.... CO DO QRWY.... failed to overklock... fsb na 100... wlaz do biosu i kombinuj.... no zesz wqrwe... o co chodzi.... po 5 minutach save rebot save rebot wkoncu zaskoczyl.... o co mu sie rozchodzi temperaturke dobra ma... napiecie tez to co sie broncha... jak to wylaczyc toz nie bede codziennie 10 minutowego rozruchu robil .... LUDIZE RATUNKU jak ta opcje wylaczyc.... wrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 niedawno Wam pisalem ze padl mi soltek, ale to byl moj prywatny wiec male piwo ale dzis do sklepu w ktorym pracuje przyjechal nowiutki ladniutki egzemplaz i nie moglem sie powstrzymac :D (przyszedl z Antkiem 1700 - "0322") wiec co zrobilem 200*8 na 1.70V uruchomil sie bez problemu (na dysku nie ma systemu bo to zestaw dla klienta) jak poszedl tyle to podnioslem mu napiecie na 1.8 i 8*220.... to byl koniec mojej zabawy juz wiecej sie nie podniusl robilem wszystko!!! nie wstaje - mam czas do 17:00 - 25.07 zeby wstal pomozcie plisss od 10:00 jestem w robocie wiec 3 po jestem na tweaku i walcze z tym ustrojstwem moze jutro bede mial nowiutka plyte, wymienili mi moja po zjaraniu i wymienili mi juz zasilke Enlighta :) dobrze pracowac w sklepie komp. nie musze czekac na serwisy tygodniami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 niedawno Wam pisalem ze padl mi soltek, ale to byl moj prywatny wiec male piwo ale dzis do sklepu w ktorym pracuje przyjechal nowiutki ladniutki egzemplaz i nie moglem sie powstrzymac :D (przyszedl z Antkiem 1700 - "0322") wiec co zrobilem 200*8 na 1.70V uruchomil sie bez problemu (na dysku nie ma systemu bo to zestaw dla klienta) jak poszedl tyle to podnioslem mu napiecie na 1.8 i 8*220.... to byl koniec mojej zabawy juz wiecej sie nie podniusl robilem wszystko!!! nie wstaje - mam czas do 17:00 - 25.07 zeby wstal pomozcie plisss od 10:00 jestem w robocie wiec 3 po jestem na tweaku i walcze z tym ustrojstwem moze jutro bede mial nowiutka plyte, wymienili mi moja po zjaraniu i wymienili mi juz zasilke Enlighta :) dobrze pracowac w sklepie komp. nie musze czekac na serwisy tygodniami :) pokombinuj z INSERT'em Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Chłopaki jestem zdruzgotany...kupiłem ten przełącznik monitorowy żeby nie przekładać wtyczki z jednego kompa do drugiego, włączam i ...doopa..obraz F A T A L N Y, coś a'la przesunięcie w fazie z jednoczesnym rzucaniem cieni, załamałem się maxymalnie,, teraz nie wiem czy to wina przełącznika firmy Seven-KVM(obsługujący 2 kompy)czy może tandetnych kabli takich za 12 i 15 zeta, ale co dziwne, owinąłem jeden z nich folią aluminiową i podpiąłem...obraz poprawił się nieznacznie ale zauważalnie, przesunięcie w fazie zmalało, myśle sobie zadzwonie do kolegi serwisanta...co się dowiedziałem? że wszystkie przełączniki monitorowe pogarszają dość znacznie obraz, cholera ale ja muszę mieć to urządzenie, przez to ciągłe przekładanie wtyczki z karty do karty gniazdo już ma luzy i niedługo mój raduś wyląduje chyba w śmietniku, co mam zrobić wymienić kable na lepsze(porządnie je zekranować) czy kupić jakiś drogi przełącznik? :( pomóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ponownie sie klaniam... i ponawiam zapytanie o dziwne zachowanie mojej mobo... wiem i czytalem ze wielu z was na tej plytce jedzie powyzej 200 FSB, mi starczy te skromne 200 tylko ludzie poradzcie jak sie uporac z syndromem zimnego biosu (tak pozwole sobie nazywac problem iz w pelni przetestowany (Sandra, 3D01 3D03, Prime 95 (3h stop/continue 14h - w sumie 17) i w miare chlodny procesor (idle 41 full load 52-57 (rano bylo 52 w poludnie jak sloncze przygrzalo 57).... sobie spokojnie chodzi.... jednak jak wylacze kompa i sobie poprostu odpocznie to po wlaczeniu plyta ustawia fsb na 100 robi z mojego radak 1250 Mhz i mowi ze moje wysilki overclockerskie sie nie powiodly (po angielsku of coz) i zaprasza do biosa w celu zmiany ustawien.... wbijam sie zmieniam fsb na 166 save rebot, po poscie reset bios fsb 200... jak mam szczescie to jednokrotna taka operacja pomaga... a jak nie to ze 3 razy czasem trzeba tak zrobic.... czy ktos sie z tym spotkal.... jak rozwiazac ten problem... probowalem juz chyba wszystkiego... wylaczalem abs... zmienialem zwore od default fsb ze 100/133 na 166/200... nawet pojechalem na maksa z Vcore.... nic nie pomaga..... POMOCY.... ROZPACZLIWIE POSZUKUJE.... BLAGAM O POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 niedawno Wam pisalem ze padl mi soltek, ale to byl moj prywatny wiec male piwo ale dzis do sklepu w ktorym pracuje przyjechal nowiutki ladniutki egzemplaz i nie moglem sie powstrzymac :D (przyszedl z Antkiem 1700 - "0322") wiec co zrobilem 200*8 na 1.70V uruchomil sie bez problemu (na dysku nie ma systemu bo to zestaw dla klienta) jak poszedl tyle to podnioslem mu napiecie na 1.8 i 8*220.... to byl koniec mojej zabawy juz wiecej sie nie podniusl robilem wszystko!!! nie wstaje - mam czas do 17:00 - 25.07 zeby wstal pomozcie plisss od 10:00 jestem w robocie wiec 3 po jestem na tweaku i walcze z tym ustrojstwem moze jutro bede mial nowiutka plyte, wymienili mi moja po zjaraniu i wymienili mi juz zasilke Enlighta :) dobrze pracowac w sklepie komp. nie musze czekac na serwisy tygodniami :) pokombinuj z INSERT'em INSERT byl grany nie reaguje :( masz jaeszcze jakies pomysly???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...