Skocz do zawartości
Michnik

Wszystko o Soltek SL-75FRN-2

Rekomendowane odpowiedzi

Michnik i reszta --> w takim wypadku jedynym logicznym wyjasnieniem tej sytuacji jest to, ze Wy wszyscy... jestescie po prostu komputerowymi niedoukami ! Oj, mizeria... mizeria... Poczytajcie wpierwej troche ksiazek, zaliczcie jakis kurs, a dopiero potem sie bierzcie za skladanie komputerow :!:

Tylko _Vip_ i ja jestesmy na tym forum na tyle kompetentni, zeby moc bezproblemowo uzywac takie cuda techniki jak ta plyta ! 8)

:wink: :wink: :wink: :P :lol:

Pozdrowienia, amatorzy...

:twisted:

P.S. Moje poczucie humoru staje sie z dnia na dzien coraz bardziej wredne...

No i jest w tym sporo racji.......jak juz kiedys Xor ladnie napisa ,Soltek lubi udawac ze padl,a ide o dobre pivo ze 80% "niby" padietych plyt daloby sie jeszcze odpalic......moja plytka juz przezyla bardzo wiele i katuje ja najbardzie jak tylko mozna i co tu mowiac nie cackam sie z nia :wink: i nadal wszystko pieknie dziala.....juz kilk razu prawie zdechla,ale po wyciagnieciu wtyki z zasilacza,kilku resetach biosu,zabawy z insertem i jakos kurna wkoncu wracala do zywych....do tej plyty trzeba miec podejscie

skladam duuuzo zestawow na tym solteku i jeszcze zwrotu nie mialem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie wiem co jest z TYmi waszymi Soltekami mój tam śmiga :D a na nim Duron 1400 @ AthlonXP 2400+ no więc albo mam wyjądkowe szczęście albo Wy wyjątkowego pecha. Co do proca to zmodowany ołówkiem ale niedługo kłade na niego lakierek :D bo Ołówek jak wiadomo się wypala sprawdzałem tylko czy mi L2 się odblokuje a tak najbezpieczniej aby gwary nie tracić. No a co do napięcia na procku to 1.55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już działa moj soltek pomogła zmiana kostki biosu na gorąco

i mam pierwsze efekty mój Athlon 1700+ chodzi teraz na AC 2233MHz nieżle a wyżej zaraz będe próbował :) :twisted:

dzięki za podpowiedz :D

przeczytałem wczoraj w nocy cały wątek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi tez padl moj nowy soltek _Vip_ jednak to syczenie mojego fortronika przy obciazeniu (gry) dalo efekt w postaci zjaranej mobo no inaturalnie zasilacza :( a tak zajebiscie napiecia trzymal ehhhh no coz teraz czeka mnie kupno zasilki oczywiscie wiadomo jakiej Chieftec 360W :P i jeszcze tydzien bez mojej mobo :(

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem z rfn2 ze w np. aida 32 i w dxdiag agp jest nie wlączone

juz zmienialem karte i nic z tego nadal jest wylaczone w biosie wszystko jest ok nawet wymienilem chyba przelecialem wszystkie biosy i nici :(plyte mam od tygodnia wiec mozna isc do serwisu a moze czegos nie wlaczylem juz sam niewiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie!

Niestety nie wytrzymałem i mam już Abita NF7S ;)

...

POzdrowienia dla Soltekowców ;) , jak się zabieram za testy...

Wiec teraz jestes szpiegiem imperialistycznych wichrzycieli pragnacych zniszczyc opinie jedynej wlasciwej plycie na nforce2 ?

Ale wiedz o tym, ze PRZEJRZALEM CIE :!:

Od poczatku byles abitowcem ! Udawales jednego z nas, zdobywales nasze zaufanie, a potem podstepnie prowadziles akcje sabotazowe - odlutowales mosfeta i gruch info na forum ze plyta padla ! Zanizanie statystyk jest ciosem ponizej pasa niegodnym overcloclerowi !

Wstydzilibyscie sie, panie Michniku, oj wstydzilibyscie sie...

No, ale my nie jestesmy msciwi i wybaczamy Wam, towarzyszu, i szczerze zyczymy szczescia na nowej drodze zycia ! Obys tylko wkrotce doznal iluminacji i zrozumial, ze istnieje tylko jedna jedyna wlasciwa plyta : [fanfary] Soltek SL-75FRN2-L :!: [/fanfary]

Pamietaj ze z otwartymi ramionami przyjmiemy kazdego nawroconego gdyz wiemy, ze ciemna strona mocy jest zludna i ludzie slabego ducha daja sie zwodzic ! Mami, omotuje pozorami niezawodnosci, latwosci obslugi. Ale to sa tylko pozory ! Wcale nie jest potezniejsza, ale jest latwiejsza ! Szybsza ! Mniej wymagajaca ! Ale jesli ktos ma w sobie zasiane ziarno madrosci to w koncu ono wykielkuje i powroci on na wlasciwa sciezke... Dlatego nie mowimy ZEGNAJ, ale do zobaczenia...

Jestesmy cierpliwi, albowiem cierpliwosc jest jedna z cnot jasnej strony.

Bedziemy na Was czekac, towarzyszu.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :D

A tak dla wszystkich :

sa nowe stery dla nforce2 - http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_3.13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) :D

No dobra - sprawdzil juz ktos te nowe stery ? Czytalem ze sa niezle, i problemow raczej brak... Choc ja tam na starych 2.03 tez problemow zadnych nie mam 8) ale dzialam w mysl zasady 'wszystko co dobre zawsze moze byc jeszcze lepsze' ... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) :D

No dobra - sprawdzil juz ktos te nowe stery ? Czytalem ze sa niezle, i problemow raczej brak... Choc ja tam na starych 2.03 tez problemow zadnych nie mam 8) ale dzialam w mysl zasady 'wszystko co dobre zawsze moze byc jeszcze lepsze' ... :P

A sprawdził już ktoś... czyli ja..

Stery spoczko... nie zauważyłem żadnych bugów... a i winda szybciej chodzi :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj Soltek chodzi bez żadnych - powtarzam żadnych - problemów! I nie pada - na razie 11*200 synchro - pamieci TwinMos 2*256 DDR400 (cl 2,5-3-3-8) bios 1.5 -4pu

Fajny bajer mialem: ustawiłem w biosie uruchamianie kompa przez klawiature (CTRL-F1), wyłączyłem komp ..... i już więcej kompa nie mogłem uruchomić - ani przyciskiem w obudowie ani z klawiatury...

Dopiero pomogło przestawienie zworki na płycie głównej .... bez sensu po co ustawienia w biosie jak i tak trzeba grzebać na płycie - troche niezbyt dopracowane

JerzyR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zainstalowalem te nowe drajwerki :) tylko jest 1 zonk , mianowicie przy odtwarzaniu mp3, albo divixow glosnosc odtwarzania jest bardzo niska , wszedzie w ustawieniach sprawdzalem i mam max ustawione , a jest duzo ciszej 8O ciogne drivery audio osobno i zobacze co bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michnik mam takie pytanko , na mostku polnocnym mam radiator zalmana nb47j bez wicherka , na poludniowym mostku zalmana nb32j tez bez wicherka , chcial bym na mosfetach nakleic radiatory i chce to zrobic przy pomocy kleju od zalmana , na mostku trzyma on jak chol... ale czy mosfety sie bardziej nie grzeja i czy przez to nie bedzie sie trzymal slabiej ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie :D

czym sie rózni rev. E3 od E4 ???

ja wlasnie posiadam rev.E4 i nie mam pojecia czym to sie rózni od E3. Coolera na chipsecie nie mam tak jak wersja E3 :)

a z ciekawosci mozecie podac jak wam sie grzeja chipsety, bo ja mam min - 40c, a max - 46c :o czy to jest dobra temperatura ??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michnik mam takie pytanko , na mostku polnocnym mam radiator zalmana nb47j bez wicherka , na poludniowym mostku zalmana nb32j tez bez wicherka , chcial bym na mosfetach nakleic radiatory i chce to zrobic przy pomocy kleju od zalmana , na mostku trzyma on jak chol... ale czy mosfety sie bardziej nie grzeja i czy przez to nie bedzie sie trzymal slabiej ,

Mosfety się grzeją znacznie bardziej niż NB. Przyklej na dwustronną taśme termoprzewodzącą (sprzedaje je bodajże Rosio). Ewentualnie spytaj Vip'a on też kleił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dwa tygodnie temu padl moj pierwszy soltek pisalem o tym kiedys zwiny zasilacza dzis dostalem nowego rev.d3 no to wkladam odpalam wszystko ladnie wkladam plytke z xp i nie moge zainsatalowac dochodzi do momentu sprawdzania sprzetu i po tym nic czarny obraz probowalem juz wszystkiego 98 chodzi bez problemow nie wiem juz co zrobic moze ktos mial juz taki problem ?????? jestem zdesperowany :(((((((

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dwa tygodnie temu padl moj pierwszy soltek pisalem o tym kiedys zwiny zasilacza dzis dostalem nowego rev.d3 no to wkladam odpalam wszystko ladnie wkladam plytke z xp i nie moge zainsatalowac dochodzi do momentu sprawdzania sprzetu i po tym nic czarny obraz probowalem juz wszystkiego 98 chodzi bez problemow nie wiem juz co zrobic moze ktos mial juz taki problem ?????? jestem zdesperowany :(((((((

pozdr :P

hehe tez tak mialem na moim starym abicie KT7E ....zeby zainstalowac windeXp/2k musisz odpaklic kompa z jakas grafa na PCI (s3 trio za 10z styknie) i z nia instalowac system....a poznij dopiero przekladasz swoja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opatrzyliście już może ten nowy biosik 1,6?? Jest sens na niego zmieniać? Dla niewtajemniczonych:http://www.onlynewz.com/modules.php?name=N...article&sid=201

ale to bios do frn-l a nie frn2-l :!: aha oh yeah aha :!:

Wejdź sobie na stronkę solteka, www.soltek.com.tw i tam masz bios do solteka naszego :) Dlatego pytałem czy ktoś to sprawdzał ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ --> niestety dalej to samo juz nie wiem co jest rece mi juz opadaja :( dalej to samo instalacja sterownikow i dalej jechac z instalka stoi czarny ekran i kursor tylko miga ehhhhh :( HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

POZDR :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ --> niestety dalej to samo juz nie wiem co jest rece mi juz opadaja :(  dalej to samo instalacja sterownikow i dalej jechac z instalka stoi czarny ekran i kursor tylko miga ehhhhh :( HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

POZDR :)

moze sprobuj z inna grafa :?: a moze masz plyte instalacyjna zwalona :?: spróbuj włączyc/wyłączyc APIC w biosie PM ustaw na S1; kombinuj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...