Skocz do zawartości
Michnik

Wszystko o Soltek SL-75FRN-2

Rekomendowane odpowiedzi

krisq75

1. może w biosie nie masz ustawione on chip usb v1,1+v2,0

2. może producent pena coś zapodaje - niektóre z tych urządzonek są "prawie" zgodne ze specyfikacją

3. w który port włączasz - ten z tyłu na stałe przy płycie? moje pytanie się bierze stąd, że trafiają się "gorsze" kabelki do dodatkowych portów. Jak podepne cyfraka z tyły to zgrywa mi na dysk expresowe, jak z przodu do usb w obudowie to się ślimaczy !!!

Ale wydaje mi się, że zacznij od stronki producenta pena.

Masz jakieś inne urządzenie na usb 2 ??

1 pen chodzi na USB 2 na kompie brata tez soltek tyle ze na Kt 400

2 producent pena pewny SONY

3 w biosie mam wlaczone OK

4. jak sprawdzam w zakladce sprzet Winy to mi podaje koncentrator USB

a nie HI-SPEED usb

5 podlanczam pod plyte a nie kabelek

Tak wiec wniosek jest jeden nie mam instalnietych sterow do USB 2

a mam SP1 i nowe drivery 4 in one solteka

TAk wiec co jeszcze powinienem zrobic lub czego nie mam???

Dzieki za pomoc!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krisq75

też nie mam high speed tylko :

standardowy kontroler openHCD hosta usb

standardowy rozsaerzony kontroler hosta pci to usb

drivery 4in1 solteka ?? ?? 4in1 to były dla via a nie nForce ?? ?? all-in-one 8) . Może zamiast tych od solteka sprawdź najnowsze - 3,13 (raczej bez drivera sw dla kontrolera hdd).

Ktoś może wie co oznacza:

Supporting S3 function for Win2000 / WinXP. ??

I ponawiam pytanie o objaw "pipczenia" z głośniczka systemowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Supporting S3 function for Win2000 / WinXP. ??

To jest cos z zarzadzaniem energia, musialbys poczytac specyfikacje, ja sie na tym nie wyznaje.

A co do pikania... nie masz czasem jakiegos programu w tle alboco? A moze jak grasz to wciskasz wiecej niz 4 klawisze naraz?:) Ew. klepiesz kilka razy pod rzad SHIFT?

Piotr_the: mam DOKLADNIE taki objaw... ale pojawil sie dopiero po zakupie Radka 9600, wczesniej na 9200 chodzil normalnie w miare...

Swoja droga padl mi niedawno profil w NFS:U i 4 tyg grania poszly sie... ma ktos pomysl jak to naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"piip" :roll:

Zauważyłem to podczs kopiowania z partycji na partycje, pojawiło się także podczas instalacji gry (wrzucał na dysk dużo danych).

Jak gram to mam słuchaweczki na uszkach, więc nic nie słyszę. :D

Piotr_the: mam DOKLADNIE taki objaw... ale pojawil sie dopiero po zakupie Radka 9600, wczesniej na 9200 chodzil normalnie w miare - mamy podobne zasiłki - czyżby niewyrabiały ?? ?? ??

Swoja droga padl mi niedawno profil w NFS:U i 4 tyg grania poszly sie... ma ktos pomysl jak to naprawic?

- Jak nie zajmuje za dużo (teraz nie wiem ile to ma - jestem poza domem) to moge Ci przesłać mój - ze 3 tyg grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Conti- od czasu gdy miałem te głupie komunikaty Warring to wyłączyłem głośnik systemowy bo mnie wkurzał tak więc ci nie powiem czy mam coś podobnego, a. od czasu wgrania Biosu 1.7 (odpukać) kilka razy już wyłączałem zupełnie kompa z prądu i wstawał bez problemu wkącu, co do sterowników Omega to właśnie je testowałem i w 3D Marku miałem o jakieś 300ptk więcej niż na DNA ale je za te punkty nie zamiennie nigdy to jak się pięknie gry ładują to po prostu poezja weź zainstaluj i odpal NFS-und.. i zobacz czy u ciebie też będzie ten zarąbiasy efekt dopalacza przy ładowaniu gry!!! :lol: :lol:

shch00r- mi też pad profil bo mi kumpel dograł swój, więc jeżeli zostały ci save-y to możesz go jeszcze uratować ja zrobiłem tak-otworzyłem plik Profiles i wpisałem nazwę mojego sava (Pit)w miejsce kolegi schowany był miedzy kwadratami. Interesuje mnie jeszcze ile można wycisnąć z twojego procka bo wygląda mi że ma duży potencjał?

:?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nie jest jush taki efektowny z wygladu , polonczenie fioletu z zoltym

No wlasnie, zolty laminacik jest zdecydowanie ladniejszy :D

W końcu bios solteka wnosi pozytywy. 

brawo, jak jeszcze ktoś się dobrze wypowie o biosie 1,7L to zmienie i ja. Ale odwaga  z mojej strony

Ja sie dobrze wypowiem :) uzywam 1,7L i nie mam z nim problemw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeste następca soltek frn3http://www.soltek.com.tw/soltek/product/products_all.php?isbn_st=SL-75FRN3%2FSL-75FRN3-L

W sumie to co nowego wnosi ta płyta?? Bo jakoś nie moge się doszukać pozytywnych zmian... czyżby kolejny chwyt marketingowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzby bios 1.7 rozwiazal problemy z bootowaniem w E4 po calkowitym odlaczeniu od sieci ?

Przed wgraniem 1,7L tez nie mialem z tym problemow :) tzn. Trwa to chwile dluzej niz na normalnych ustawieniach FSB tak jakby sie plytka opierala... ale wszystko sie odpala za kazdym razem po wylaczeniu z sieci (listwa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspólna konstrukcja różniąca się tylko moskiem północnym???

No to nie wróży zmian pozytywnych

P.S.

Znowu z głośniczka systemowego dźwięk doleciał. Nie wiem o co chodzi, temp. ok, napięcia dobre, wszystko chodzi dobrze, nic nowego nie zainstalowałem. Dziwne, tym razem nawet nie siedziałem przy kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr_the: no coz, jak w weekend bede mial troche czasu to postestuje. Sadze ze w moim przypadku waskim gardlem bedzie pamiec - zwykle kostki ValueRam Kingstona 400 MHz. Wiem ze na 100% dziala stabilnie na 210 MHz, ale to w sumie nic... Czas czas czas.A tego ostatnio brakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krisq75

sprobuuj klknac na główny koncentrator i zrób aktualizuj sterownik potem zokreslonej lokalizacji->nie wyszukuj wybiore.......->i popatrz czy czasami nie ma tam tego pena oczywiscie rób to na podlaczonym penie

Tak kiedys mialem ze swoim penem podzialalo :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raporcik z podkręcania: fsb=210 stabilnie (2310 MHz), ale już Prime wylozyl sie po 2,5h pracy. System dziala, gry dzialaja. Nie puszczalem tylko 3D Marka 03 jeszcze. Jesli na tym sie nie wykrzaczy to zapodam na 215. I tak dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea: Wlasnie zakupilem wentylator wykonany z miedzi, model TTC-CU5TB producent to titan. Wczesniej mialem aluminiowego arctic'a. Tytan ma podstawke fabrycznie na lustro, wiec nie trzeba polerowac papierem. Efekt zmiany jest taki, że abs2 w stanie spoczynku jest nizsze od cpu die :) W stresie dochodzi do 52stopni (wczesniej nawet 72) no i co wazne jak proc jest obiazany, zaczyna sie grzac to cieplo jest b. szybko rozprowadzane po radiatorze. Zauwazylem ze ma tez cos ala heatpipe, ale to emulacja - po prostu wyprofilowane finy, jednak efekt jest b.dobry, po stresie b. szybko wraca do niskiej temperatury, a abs2 odskakuje przy stresie od cpu die max na 5st. wiec wypas!

Szczerze polecam miedziaki, te z miedzianą podkladką nie wiele dają bo i tak dalej jest aluminium i wyzej wala nie podskoczysz ;)

Mam zamknieta obudowe, 3000obr tytana (po zredukowaniu zalmanem) no i temperatura znacznie nizsza niz wczesniej. Dodam tylko ze pastę rozsmarowalem na rdzeniu metodą minimalizmu - jest na calej powierzchni, ale b.malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czu-waj!

mam pytanie w sprawie podpięcia głośników przez gniazdo 'Microphone Input' (Center+SubWoofer) - który głośnik 'idzie' przez który kanał (lewy/prawy)?

ej no... nikt z tego nie korzysta, czy też wam nie robi różnicy - center czy subwoofer ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... a nie mozna tego zwyczajnie sprawdzic 'na ucho'?? 8)

właśnie liczę, że można i stąd moje zapytanie :]

ja jestem właśnie w trakcie przeprowadzki i okablowanie kładę jurto a kompa będe podpinał dopiero za jakiś tydzień i wolałbym już go wpiąć 'na gotowe' aniżeli się dopiero bawić w odsłuchiwanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... ;) a dzis czy np jutro nie mozesz tego sprawdzic??

nie - jestem spakowany i nic nie znajdę :(

ale jakbyś mógł

1.wziąć słuchawki

2.podpiąć je pod port mokrofonu

3.przełączyć w zaawansoawnych ustawieniach audio mikrofon na senter/bass

4.puścić jakąć muzyczkę

5.dać mi znać co leci w którym kanale

tu bułbym niezmiernie dźwięczny =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...