mikaelus Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Głośny? Ja mam budę otwartą z Titanem w środku, na dodatek nonstop radio włączone, więc nawet go nie słyszę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Znalazlem to czego juz dluuugo szukalem :) Soltek FRN/2 series Vmod dobra to kto na ochotnika zabiera sie pierwszy za Vmoda :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Znalazlem to czego juz dluuugo szukalem :) Soltek FRN/2 series Vmod dobra to kto na ochotnika zabiera sie pierwszy za Vmoda :?: :twisted: Jakoś nie bardzo widze, żeby tam było napisane, że do FRN2 też jest ten mod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Znalazlem to czego juz dluuugo szukalem :) Soltek FRN/2 series Vmod dobra to kto na ochotnika zabiera sie pierwszy za Vmoda :?: :twisted: Jakoś nie bardzo widze, żeby tam było napisane, że do FRN2 też jest ten mod. dorwalem tego linka na forum ,a tam bylo napisane ze jest tez do frn2.Zreszta sprawdzalem oznaczenia na ukladzie sterujacym napieciami i jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Znalazlem to czego juz dluuugo szukalem :) Soltek FRN/2 series Vmod dobra to kto na ochotnika zabiera sie pierwszy za Vmoda :?: :twisted: Jakoś nie bardzo widze, żeby tam było napisane, że do FRN2 też jest ten mod. dorwalem tego linka na forum ,a tam bylo napisane ze jest tez do frn2.Zreszta sprawdzalem oznaczenia na ukladzie sterujacym napieciami i jest OK No to super. Aczkolwiek ja wole zachowac gwarancje. Poczekam może jakiś bios ciekawy wyjdzie i dadzą wyższe VCore(chociaż wątpie). Poza tym już przy napięciu 1.85V trzeba miec niezłe chłodzenie. Szczególnie z moim Bartonem, ltóry sie grzeje sporo więcej niż Thoroughbred. No, ale niedługo modernizacja mojego WC i wtedy zobaczymy, może jeszcze coś z niego wycisne megahertzy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jeszcze codo wentylatrkow na NB to moj sie chyba zatarl :( nie wiem jakim cudem i nie wecie czy cos takiego mozna reklamowac bo troche burczy piszczy i wogle :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jeszcze codo wentylatrkow na NB to moj sie chyba zatarl :( nie wiem jakim cudem i nie wecie czy cos takiego mozna reklamowac bo troche burczy piszczy i wogle :/ na poczatek to moze troche go przeczysc,ewentualnie troszke przesmaruj albo WD40 psiknij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jeszcze codo wentylatrkow na NB to moj sie chyba zatarl :( nie wiem jakim cudem i nie wecie czy cos takiego mozna reklamowac bo troche burczy piszczy i wogle :/ Mam to samo:/... ale sprawdzalem jaki temp mam po wylaczeniu tego wentylatora roznica byla 2-3 stopnie.... wiec zalman spokojnie bedzie starczyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ej czy nie prosciej kupic sobie taki wentyl :?: koszt to pare zeta a temperatura chipsetu nigdy nie za niska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ej czy nie prosciej kupic sobie taki wentyl :?: koszt to pare zeta a temperatura chipsetu nigdy nie za niska tak robie... jutro na gielde jade po jakis wentylek maly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 _Vip_ to lepiej szukac 1800xp dlt3c ?? u mnie w miescie wiem ze jeszcze sa 1700xp ale nie wiem jakie :/ szukaj serii DLT3C obojetnie czy bedzie to 1700+ czy 1800+.Przy dobrym chlodzeniu i dobrej plycie masz 2.3GHz zapewnione A przy Bartonie 2500+ tez DLT3C? ;) Bo mam możliwości podmiany czasami i bym sobie zmienił. hmm....racze nie,Barton to Barton...ale prawde mowiac wszystko zalezy jak masz wykreconego tego Bartona i jakiego DLT3C ewentualnie bys trafil.Wydaje mi sie ze DLT3C podkrecony na 2.5GHz bedzie wydajniejszy od Bartka 2.2GHz,ale moge sie mylic. Powiem tak: na moim dawnym 2100+ kręconym na 2400MHz miałem wynik w 3D Marku2001 14100, a teraz na Bartonie 2500+@2200MHz mam 13900. Więc różnica niewielka. W jednych testach różnica większa w innych mniejsza. no ja bym na Twoim miejscu pozostal przy Bartonie,moze po wakacjach wyjda jakies rewelacyjne Bartki , ktore bede sie ladnie krecic to wtedy sobie wymienisz za mala doplata. Właśnie dlatego zmieniłem na Bartona. A ogólnie mam możliwośc zamienić i to podejrzewam, że bez żadnej dopłaty ;) Ale myśle, że i teraz jakby poszukać to znalazłoby się jakiegoś rodzynka śmigającego na 12x200MHz. 2400MHz jest dla mnie narazie docelowe ;) No i zmiana chłodzenia gdyż przy dzisiejszym dniu( wcale nie za upalnym) przy obciążeniu procesora prime po pół godziny mam 61 stopni i rośnie! Niestety CPC sobie nie daje rady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 nio to faktycznie masz chlodzenie do wymiany :) Ja poluje na dobrego Xp DLT3C i bede krecil do oporu :) Vmody i te sprawy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Xor posil mnie o umieszczenie fotki jego zdewastowanego NB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Wczoraj zabilem mojego Solteka - tym razem na AMEN :cry: :cry: Wczoraj szlifowalem sobie NB - chcialem dostac sie do rdzenia (przynajmniej w bezposrednie okolice). Nistety, najgrubszy papier mialem dopiero 500, wiec musialem sie naszlifowac ze hoho - a co za tym idzie z czasem stawalem sie troche mniej uwazny. I stalo sie - uszkodzilem NB - doszlifowalem sie prawie do podstawki - niestety jeden rog troche bardziej sie 'scial' i rog podstawki zostal minimalnie nadszlifowany - a sa tam sciezki... i sobie starlem ich troche... i mobo do smietnika :cry: Dla informacji - rdzen nforce2 znajduje sie na wysokosci podstawki - cala 'gora' to tylko tworzywo. _Vip_ (wielkie dzieki) zamiescil zdjecie mojego NB i teraz pilna prosba : JESLI ZNACIE JAKIES SKLEPY INTERNETOWE W KTORYCH BYLBY TEN SOLTEK ZA MNIEJ NIZ 400PLN - TO PODAJCIE ICH ADRES ! DZIS ALBO JUTRO MUSZE KUPIC NOWEGO Sam znalazlem tylko w komputroniku za 393, ale wszystkie sztuki maja juz zamowione... Ale jestem wqurzony... najbardziej na siebie - jak moglem stac sie taki nieostrozny... chetnie bym sobie :bij: I kolejne pytanie : macie moze jakies koncepcje co zrobic z moim starym mobo ? Cale jest dobre :wink:, tylko NB do wymiany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jakby ktoś nie zauważyl to jest nowy bios do FRN2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Oooo! A coś ciekawego w nim się znajduje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Nowy bios niestety znowy jast kichowaty ,brak regulacji czestotliwosci ramkow :evil: juz wrocilem do D1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Tak dla ciekawostki napisze, ze przez ostatnie 8 godzin moj sprzecik chodzil jak w podpisie przy VDD 1.6V i wszystko gra. Jak u was to wyglada :?: przy jakich czestotliwosciach podnosicie VDD i do jakiego poziomu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Tak dla ciekawostki napisze, ze przez ostatnie 8 godzin moj sprzecik chodzil jak w podpisie przy VDD 1.6V i wszystko gra. Jak u was to wyglada :?: przy jakich czestotliwosciach podnosicie VDD i do jakiego poziomu :?: Ja przy tym co w podpisie nie podnosze wogóle VDD ;). No, ale co to jest 200MHz dla FRN2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zastanawiam sie czy nie przywalic na MOFSET'y radiatorkow.....probowal ktos. BTW - ja na mojej plycie naliczylem 4 w lewym-gornym rogu i 1 w prawym-gornym.To juz wszyskie czy moze ktoregos przeoczylem :?: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 mam takie zapytanko do was...z jakiego sklepu najlepiej wziąc tego solteka frn2L, chodzi mi o możliwie krótki czas dostawy, zastanawiałem się zastanawiałem b. długo nad wyborem płyty....a jednak wciągam tego solteka :P :P :P hmm.....pogadaj z Xor'em, on jest obadany w tej sprawie :wink: pieniądze palą mi się w rękach już chcę mieć w rękach tą płytę, heh, doprawdy nie wiem jak ci się udało wykręcić 240 na fsb, jestem w szoku od miesiąca :wink: :D hehe ,w przyszlym tygodniu bedzie chieftec 420W wiec bede robil podejscie pod fsb250,na moje TwinMOS'y zalozylem miedziane radiatorki od TT A1414 ,tak wiec teraz leca synchronicznie na fsb240 z timingami 5-3-3-2.5 ,memtest nie zglasza bledow wiec jest szansa :wink: heh no to będziesz pierwszym na forum który wykręci ćwierć gigahertza 8O 8O 8O za swojej płyty, no to epoxowcom i abitowcom oczy wyjdą z orbit :D :lol: :D Ja jak dorwe jakieś lepsze pamięci to też pomęcze te 240-250MHz FSB ;) Michnik ,policz u siebie te MOFSETY bo niewiem czy wszystkie znalazlem :wink: ja naliczylem 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no i kurde wcielo tego Michnik'a, a mial MOFSET'y policzyc :wink: Policzone! Jest 5 sztuk. Ten w prawym górnym rogu mało co się grzeje, a te trzy zaraz pod zasilaczem gorące, a ten między kondensatorami mocno ciepły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 no i kurde wcielo tego Michnik'a, a mial MOFSET'y policzyc :wink: Policzone! Jest 5 sztuk. Ten w prawym górnym rogu mało co się grzeje, a te trzy zaraz pod zasilaczem gorące, a ten między kondensatorami mocno ciepły. no to jednak umiem liczyc :wink: .Mam zamiar zakladac radiatorki na nie .... moze cos to da (czytaj : moze pyknie fsb250 :twisted: ) BTW - jeszcze nie widzialem zeby mofsety byly tak dziwnie rozmieszczone i to dlatego chcialem sie upewnic ,ze to co licze to na pewno mofset :) Sam bym może założył, ale skąd wziąć takie małe radiatorki? Chyba, że zamontuje sobie wiatraczek. Przynajmniej w pobliżu tych co sie grzeją mocno. Bo na ten w prawym górnym rogu płyty głównej to chyba nie ma sensu. no ja bede ciol radiatorki od TT z zestawu A1414 takie duze aluminiowe w zlotym kolorze.Z przyklejeniem tez nie bedzie problemu bo w zesawie jest dwustronna tasma termoprzewodzaca ,wiec bedzie cacy Hmmm, a gdzie można dostać taką taśme termoprzewodzącą? W jakich sklepach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ja ta tasme dostalem do zestawu tych radiatorow,ale z tego co pamietam ktos na forum sprzedaja taka.Jak sobie przypomne to napisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 witam troche sie wetne ale jesli na opakowaniu mojej jest fsb 333 to znaczy ze ma dzielnik 15? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Płyty na NF2 nie mają dzielników, bo mają zablokowane AGP i PCI :D Kręć do oporu i o nic się nie martw! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 No, jak dobrze pojdzie, to plyte bede mial juz jutro po poludniu - znalazlem w Bielsku za ~390PLN :D Tylko trzymajcie kciuki, bo na monitor, ktory tam mialem dostac po 2 dniach, czekalem 3 tygodnie i go nie dostalem :P Ale teraz sytuacja jest podobno ok - i sprawdzili, ze moga ja miec juz jutro :) Tylko byleby chodzila na fsb2x240 ! Nie chce miec modelu jak Michnik... :P:wink: A co takiego w moim modelu jest złe? Chodzi sobie teraz na 200Mhz. Daje radę max 205-208Mhz ale to tylko dla tego, że pamięci nie wytrzymują! Lipne Twinmosy DDR400 na MTecach. Narzekales, ze Ci nie idzie powyzej 202. Teraz widze, ze masz troche wiecej. Czyli jak rozumiem async chodzi Ci ponad 230 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 No, jak dobrze pojdzie, to plyte bede mial juz jutro po poludniu - znalazlem w Bielsku za ~390PLN :D Tylko trzymajcie kciuki, bo na monitor, ktory tam mialem dostac po 2 dniach, czekalem 3 tygodnie i go nie dostalem :P Ale teraz sytuacja jest podobno ok - i sprawdzili, ze moga ja miec juz jutro :) Tylko byleby chodzila na fsb2x240 ! Nie chce miec modelu jak Michnik... :P:wink: A co takiego w moim modelu jest złe? Chodzi sobie teraz na 200Mhz. Daje radę max 205-208Mhz ale to tylko dla tego, że pamięci nie wytrzymują! Lipne Twinmosy DDR400 na MTecach. Narzekales, ze Ci nie idzie powyzej 202. Teraz widze, ze masz troche wiecej. Czyli jak rozumiem async chodzi Ci ponad 230 ? Tak asynchro chodzi troche wyżej teraz. Ale cały czas powtarzam, że pamięci mnie hamują. Poza tyjm płyta główna mi nie wstawała na 200Mhz, a teraz jakoś już nie mam tego typu problemu. Hmmm nie wiem co sie stało. Tzn wstawała, ale trzeba było dać insert i zapisac ustawienia w biosie i wtedy wstawała. A teraz od razu wstaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mam takie pytanko a mianowicie czy na tym soltku można w biosie zmienic mac sieciowki , mam teraz sieciowke i jakbym zmienił na tą mobo co w podpisie to wszystko by ładnie chodziło tylko bym zmienił ten adresik , można tak czy nie ( a tak musiałbym prosić admina naszej sieci żeby mi skonfigurował jeszcze raz net ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 adresu MAC karty sieciowej nie da sie zmienic w biosie.A przesiadke odczujesz i to znacznie,Procka masz fajnego ,wiec o ile pamieci pozwola to polecisz wysoko,zarowno z czestotliwoscia proca jak i fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...