Skocz do zawartości
waichwaich

Płyta Do 200 Zł Pod Athlon 3000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio padła mi w moim starym kompie płyta głowna i zastanawiam sie nad jakąś do 200 zł ktora była by najlepsza do 200 zeta ? co polecacie?

reszta kompa grafika asus 9600 gt 1gb , procesor amd athlon 64 3000+ am2,ram 2 x 1 gb goodram ddrII zasiłka modecom 500w.

zależy mi na tym by płyta była stabilna nie musi być jakas dobra do podkrecania bo raczej do 200 zł takiej nie znajdę :P

Edytowane przez waichwaich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje zebys zajrzal na allegro, jesli nie krecisz to obojetnie jaka wezniesz ;) A wybor masz duzy...dodatkowo zawsze mozna ponegocjowac i tak naprawde mozna wyrwac dobry sprzet za 100zl :D tymbardziej ze uzywasz 1 rdzeniowki a nie x2 (moze warto by zmienic procek na x2?)

Przykladowo ja ostatnio kupilem pod am2 plyte z 20paro miesieczna gwarancja za niecala 100zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje zebys zajrzal na allegro, jesli nie krecisz to obojetnie jaka wezniesz ;) A wybor masz duzy...dodatkowo zawsze mozna ponegocjowac i tak naprawde mozna wyrwac dobry sprzet za 100zl :D tymbardziej ze uzywasz 1 rdzeniowki a nie x2 (moze warto by zmienic procek na x2?)

Przykladowo ja ostatnio kupilem pod am2 plyte z 20paro miesieczna gwarancja za niecala 100zl :)

mam drugiego kompa z phenomem x4 810 ta płyta ma być tylko zeby uciagneła tego athlona nie zamierzam rozwijać tego kompa ma on służyć do neta i do starszych gierek potrzebna mi stabilna płyta czy to że przy tej płycie pisze ze jest wsparcie dla athlona obejmuje ono athlona 64 ? chcę zamówić ta plytę jak najszybciej tak wiec proszę o konkrety z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabate k8t890 za 80zł sprzedam, tylko że ona czyta tylko ramy DDR1(więc jeżeli masz ddr2 to odpada) ;p

//edit nie przeczytałem , że chcesz AM2 . Moja jest na s939 - zobaczyłem procek i od razu pomyślałem o s939 sry..

Edytowane przez Milkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam drugiego kompa z phenomem x4 810 ta płyta ma być tylko zeby uciagneła tego athlona nie zamierzam rozwijać tego kompa ma on służyć do neta i do starszych gierek potrzebna mi stabilna płyta czy to że przy tej płycie pisze ze jest wsparcie dla athlona obejmuje ono athlona 64 ? chcę zamówić ta plytę jak najszybciej tak wiec proszę o konkrety z góry dzięki

Co do konkretow to ci nic konkretnego nie dam...widzialem jakiegos gigabyte za 160 czy cos takiego...wszystko opiera sie o to czy sprzedajacy bedzie sie chcial targowac :) najlepiej zagadaj kogos ile chce za plyte i po negocjuj ;) kazda plyta jest stabilna o ile jej za duzo nie podkrecisz :)

co do wsparcia to na kazdym am2 on poleci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi