dymy Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Mam problem z Wordem (2007). Najczęściej przy poleceniu drukuj czcionki na ekranie rozsypują się - tzn. zostają przesunięte w osi poziomej względem siebie, w różnym stopniu. Nie muszę wyjaśniać, że robią się nieczytelne. Czasem zbiją się nawet w kilkumilimetrową czarną kolumnę. Szukałem jakichś rewelacji w systemie na http://www.hijackthis.de/ ale wygląda na to, że czysto. Reinstalacja pakietu MS Office nie pomogła. Aktualizacja również. Zmiana czy przeinstalowanie drukarki - to samo. Problem pojawia się losowo i rozsypuje tekst na ekranie - przekłada się to na wydruk. Pomaga zamknięcie Worda i ponowne otwarcie dokumentu. Ponoć pomaga też zmiana czcionki (tego nie sprawdzałem). Tutaj ktoś miał podobny problem ale rozwiązania lub wyjaśnienia brak: http://forum.idg.pl/pakiety_biurowe-f118-w...sc-t106607.html Ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 7 Września 2009 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 nikt się nie spotkał z tym problemem? wrzucam screena jak to wygląda (wydruk wychodzi identyczny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 1. Daj log z OTL. 2. Uruchamiałeś możę ostatnio jakieś pliki z wbudowanymi skryptami lub dokumenty obcego pochodzenia? 3. Spróbuj drukować z podglądu wydruku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 (edytowane) ad 3. dzięki, spróbuje ale to nie jest rozwiązanie :) przeważnie pomaga ponowne uruchomienie Offica ad 2. na komputerze są otwierane różne dokumenty, również z zewnątrz - tego nie uniknę Edytowane 15 Listopada 2009 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Nie widzę niczego szczególnego. Problem był od razu po instalacji Office czy od pewnego czasu. Jeśli od pewnego czasu, to co było ostatnio instalowane? Czyżby wtyczka do ODF? Spróbuj ją odinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 ja też nie mogę się doszukać czegoś szczególnego. wtyczka do ODFów odpada bo działo się tak już przed jej instalacją. z problemem spotkałem się już na kilku zupełnie różnych konfiguracjach sprzętowych (różne komputery i drukarki), a nawet w sytuacji gdy drukarka była podpięta przez sieć. zwykle pomaga ponowne otwarcie offica ale nie zawsze. wszystko w momencie kiedy puszczam do wydruku i krzaczy się również sam wydruk. jakiś pomysł co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 1. Aplikacja, która wrzuca do Windows swoją wersję jakiegoś pliku dll, którą Office zaczyna używać zamiast swojej, bo jest nowsza. 2. Jakaś wtyczka lub aktualizacja do Office. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 1. Aplikacja, która wrzuca do Windows swoją wersję jakiegoś pliku dll, którą Office zaczyna używać zamiast swojej, bo jest nowsza. hmm pamiętam że w win98 z linii uruchom można było odpalić sfc i za jego pomocą sprawdzić zgodność bibliotek z systemem i ewentualnie aktualizować wpisy lub przywracać systemówki. jest coś takowego w XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Dokładnie to samo: http://support.microsoft.com/kb/310747 To jednak nic nie da, bo kwestia może tyczyć się folderu WinSXS: http://www.centrumxp.pl/SkrzynkaPytan/1863...der_WinSxS.aspx http://www.pcworld.pl/news/151475/Na.co.ko....XP.Vista..html W tym wypadku SFC nie wykryje niezgodności, bo takowych nie będzie. Będą natomiast 2 wersje (lub więcej) danego pliku i Word widząc opcje korzystania z nowszej, wybiera nowszą, co kończy się tak a nie inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Kiedyś swojego czasu, jak jeszcze pracowałem w Sądzie też spotykałem się z takim problemem. Jaką masz drukarkę, ewentualnie jaki sterownik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...