Skocz do zawartości
Promil15

Prosze O Szybką Pomoc Problem Z Nie Włączaniem Sie Monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstepie powiem ze czytalem gdzies na tym forum poradnik do tego typu problemu ;/

problem jest od niedzieli kiedy podczas uzytkowania kompa po prostu wylaczyl sie i od tej pory musze wlaczac na zintegrowanej karcie grafiki bo monitor jest ciemny ale komputer napewno sie włącza

dokładnie jak jest opisane w tym temacie co czytalem ;/ tam pisze jak rozwiazywac tego typu problemy a w szkole kumple poradzili mi zebym wyjął karte graficzna przeczyscil i wsadził bo jednemu z nich to pomogło gdy miał taki problem a kiedys bylem z takim samym problemem lub podobnym w serwisie i tam informatyk tez przepial mi karte czy cos takiego twierdzac ze port jest uszkodzony i dzialalo az do teraz (było to juz dawno około półtora roku) pomóżcie naprawde jestem wsciekly ze nie moge uzywac kompa a to moze byc banalne do naprawienia przelaczajac karte graficzna czy cos dodam ze karta sie grzeje mimo ze komp chodzi na zitnegrowanej i nie znalazlem zadnych uszkodzeń mechanicznych

ale moj problem jest taki ze ja sie na komputer znam bardzo mało na dodatek mam "dwie lewe ręce" nie wiem jak wyciagnac karte graficzna, na ciagniecie po prostu siedzi dalej w porcie/wtyczce i nie wiem jak ja wyjąć dodam ze sa tam jeszcze 2 takie same wtyczki także wpadlem na pomysl przepiac te karte do ktoregos z tych innych jesli to sa tez na karte graficzna bo wyglad moze mylić. Poradźcie jak mam wyjąć te karte moge dać fotki tam poza tym są takie sposoby opisane w tym temacie o tym problemie ze szok nie rozumiem prawie wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za słowotok :)

Jak masz dwie lewe ręce to lepiej jakiegoś sprytniejszego kolegę poproś o pomoc, żeby wyciągnął kartę, sprawdził ją u siebie.

Co da wyjaśnianie co masz sprawdzić jeśli nie potrafisz karty graficznej z komputera wyciągnąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za słowotok :)

Jak masz dwie lewe ręce to lepiej jakiegoś sprytniejszego kolegę poproś o pomoc, żeby wyciągnął kartę, sprawdził ją u siebie.

Co da wyjaśnianie co masz sprawdzić jeśli nie potrafisz karty graficznej z komputera wyciągnąć :)

No to fakt, ale skoro udalo mu sie w biosie przestawic na integre to moze nie jest tak zle ;)

@autor

Karta grafiki siedzi w slocie PCI-E lub (w starszych komputerach) AGP. Jak otworzysz obudowe, po prawej stronie karty graficznej moze byc taka mala zawleczka od plyty glownej, ktora ma za zadanie trzymac karte, zeby sie nie wypiela. Trzeba odciagnac ta zawleczke i w miare mozliwosci wyciagac karte prostopadle do plyty glownej. Czasami wymaga to odrobine sily.

Wg mnie nie masz dwoch lewych rak tylko boisz dotknac sie sprzetu, byle czegos nie popsuc ;P Kiedys musi byc ten pierszy raz ;) Nie popsucia rzecz jasna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi