Skocz do zawartości
birdman

któy zasilacz?? (360/420)

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem: zasilacz feel 300w, sprzęt jak w podpisie; 8 wentylatorów 80mm (4 na nagrzewnicy), karta isda; problem w tym że z powodu zbyt małych napięć nagrywarka nie wypala mi płyt (po obniżeniu taktowania procka i obniżeniu taktowania , po odłączeniu wszystkiego co sie da nagrywarka działa); i teraz ma mam pytanko: który zasilacz kupić?? jak na razie wybrałem firme chieftec i dwa modele: HPC-360-302-DF (360W)i HPC-420-302-DF(420W); czy 360w wystarczy do zasilania tego sprzętu i utrzymaniu przyzwoitych napięć? czy po zamianie nagrywarki na szybszą i zmianie procka na mocniejszy nie bedzie mi znowu brakować mocy? a czy zasilacz 420 wytrzymał by ewentualne podłączenie do neigo peltiera? jaki inny zasilacz polecacie (tak do 350 zł)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo niedobrze ze sadzicie ze kompy beda pobierac coraz wiecej mocy. A prad nie tanieje tylko drozeje :( . A tak do tematu bralbym 360W cena nizsza a w przyszlosci napewno beda tansze te o wiekszej mocy skoro czeka nas taki koniec, ze kiedys bedziemy musieli miec w kompach 1000W :) Albo kup od haszyda Fortrona za 70zl + 8 przesylka i pozadna zasilke bedziesz mial i to jeszcze taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dosyć... zlazłem dzisiaj połowe łodzi i nigdzie nie mają zasilaczy chieftec i niebardzo chcą mi jakiś zciągnąć... wszedzie maksymalnie maja zasiłki po 300w i to zazwyczaj codageny... a jak sie pytam o coś mocniejszego to patrzą na mnie jak na heretyka... w jednym sklepie koles chciał mi na siłe wcisnąć q-teca i nawet obnirzył mi cene o 15 zł... nie wie ktoś gdzie można kupić w lodzi taki zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...