Skocz do zawartości
Gość marantz5003

Co Za Miast 7600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marantz5003

wujkowi spaliła się karta 7600gt zasilacz to ibox 400 co pod ten zasilacz można podpiąć na pcie expres 16 za miast tej karty? może być ciut lepsza ciut gorsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj konfigurację to ktoś powie co włożyć żeby się opłacało i żeby karta się nie marnowała przy za słabym procku. Mógłbyś też powiedzieć do czego używany jest komputer. Zasilacz do wymiany. Całkiem możliwe że to on zawinił. Jakiej firmy ten GF ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Podaj konfigurację to ktoś powie co włożyć żeby się opłacało i żeby karta się nie marnowała przy za słabym procku. Mógłbyś też powiedzieć do czego używany jest komputer. Zasilacz do wymiany. Całkiem możliwe że to on zawinił. Jakiej firmy ten GF ?

cpu c2d 2,13ghz jakiś lipny nie pisze we właściwościach nawet jaki model ale lipny jakiś to jest, płyta as rock jakaś dziwna bo ma pcie express 16 i agp 8 ma dwa wejścia. ramu 1gb ddr1 no i był w tym zestawie 7600gt fatal1ty z 3!! slototowym pasywnym chłodzeniem po co takie coś włożyli?

zasilacz musi zostać bo wujek chce samą karte zmienić:( najlepiej na taką samą albo podobną tyle że nowych juz nie robią:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek nie jest wcale zły, płyta podejrzewam też nie. e6400 i 4coredualsata ? Natomiast zasilacz nie zasługuje na swoje miano - to złom. Zdecydowanie mało pamięci.

Kupić zasilacz, 2 gb ddr2 i jakąś grafę: 7300gt/7600gt(z wyłączeniem gigabyte ze wskazaniem na palit)/8600gt/asus 9600gso - pytanie do czego to ma służyć bo może wystarczy 7100gs albo jakiś x300 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

panowie mam problem i proszę o pomoc kupiłem kartę 9600gt za miast tej 7600gt co się spaliła. włożyłem kartę zainstalowałem windows wszystko ok zainstalowałem stery od płyty ponownie uruchomiłem kompa wszystko ok zainstalowałem stery od karty i podczas ładowania windows ten pasek co sie tak przesuwa zatrzymuje sie po tem znika wszystko i nic komp się nie włącza. kolega MI PODPOWIADA ZE TO ZASILACZ CHYBA. dodam ze karte sprawdziłem na swoim kompie wcześneij i wszystko działa. zasilacz w komputerze gdzie karta nie działa to ibox 400 a u mnie mode com mc 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Koniecznie kup jakiś markowy 350w na bide bo poleci wsio do kosza,zobaczy wujek,hehe

oki dzięki za pomoc. dodam za ta karta to green edition i nie ma zasilania dodatkowego moze być tak ze płyta nie jest w stanie jej dostarczyć prądu przez pcie expres? bo np płyta starsza i nie przewidziano wtedy ze karta przez pcie moze 90watów pobierać

czy ten zasilacz styknie? http://infostrefa.info/produkty.php?id=298...ategoria_id=319

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzięki za pomoc. dodam za ta karta to green edition i nie ma zasilania dodatkowego moze być tak ze płyta nie jest w stanie jej dostarczyć prądu przez pcie expres? bo np płyta starsza i nie przewidziano wtedy ze karta przez pcie moze 90watów pobierać

czy ten zasilacz styknie? http://infostrefa.info/produkty.php?id=298...ategoria_id=319

Karta w wersji green edition ma pobierać 59W, tyle pci-e 1.0 powinno dać radę. Wygląda, że to zasilacz. Spróbuj podłączyć swoje psu na próbę.

Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Karta w wersji green edition ma pobierać 59W, tyle pci-e 1.0 powinno dać radę. Wygląda, że to zasilacz. Spróbuj podłączyć swoje psu na próbę.

Link

na karcie jest napisane pci-express 2.0 czemu tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ma znaczenia - PCI-E ma mniejszą przepustowość, mniej "mocy" podaje niż wersja 2.0. Ale to jest mało istotne.

Ten zasilacz co podałeś, jest bardzo dobry, ale zbyt drogi i nie opłacalny.

Ja bym kupił Fortrona FSP400-60GLN 400W 80 Plus .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

To nie ma znaczenia - PCI-E ma mniejszą przepustowość, mniej "mocy" podaje niż wersja 2.0. Ale to jest mało istotne.

Ten zasilacz co podałeś, jest bardzo dobry, ale zbyt drogi i nie opłacalny.

Ja bym kupił 3365209[/snapback]

przeżuciłem na chwilke swój zasilacz do jego kompa i dalej ten sam problem czyli jednak wina płyty?
pamiętajcie o tym ze karta nie ma dodatkowego zasilania i wszystko idzie przez to pcie express może płyta nie potrafi tyle prądu dostarczyć przez to dniazdo skoro podłączyłem lepszy zasilacz na kótrym karta działała przy mocniejszej konfiguracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi