zibi322 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 no wiec moj kolega ma pytanie do Was: "Mam pytanie do uzytkownikow zasilacza Chieftec 420 W - czy i Wam sie on tak mocno grzeje? Moja konfiguracja to nic szczgolnego,Thoroughbreed 1.7@1750MHz, GF4MX i... wciaz goracy zasilacz. grzeje sie non-stop, powietrze wylatujace z jego wnetrza jest cieple, gorna scianka - goraca. Wystarczy kilka minut jakiejs wymagajacej aplikacji - i powietrze wydmuchiwane jest gorace, nie mowiac o obudowie zasilacza. Dlaczego zadalem takie pytanie? Dlatego ze urzadzenie to ma zastapic 2 letniego Codegena - tylko ze ten Codegen nie grzal sie jak ten nowy zasilacz. Fakt, byl cieply, lecz nie az tak." z gory dziekuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a jaka predkosc osiagaja wentylatory - bo tak bywa z zasilaczmi produkowanymi przez Sirtec ze maja roznie umieszczony termistor, bywaly np cichsze i glosniejsze Enlight'y jedne mialy 1200rpm a inne zaraz po starcie 1700 mimo ze ten sam model HPC-300-202 i komp o podobnym poborze pradu ja bym dla testu wyjal zasilacz na zewnatrz (np na dach obudowy) kable ma dlugie wiec w MidiTowerze stykna i wtedy poobserwolwal temp. :?: jak proc chlodzony powierzem to czy jest dodatkowy wentylator z tylu obudowy pod zasilaczem :?: bo moze ten zasialcz nie dosc ze ma akurat wolny wentylator to jeszcze musi wyciagac powietrze z calej budy :?: jezeli na prawde bucha zar i zasilacz jest goracy a nawet wyjecie na zewnatrz nic nie daje to bym sobie odpuscil ten egzemplaz i porosil o inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a ma on dodatkowe wentylatory w budzie? jak nie to co?chcial miec zime w lecie kufa? :) jak nie chce to niech mi go przesle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ja mam chiefteka ale 360W z jednym fanem.CIepłe powietrze faktycznie tez sie wydobywa ,cieplejsze niz w moim magabajcie 350W, ale top daltego że ten magabajt miał tak naprawde 250W :lol: Góa budy się nie nagrzewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugneth Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 ja mialem podobny motyw :-) mialem celka 400 i zalisiacz jakis noname 235w zmienilem na durnia 1300 i jak komp chodzil to zasilka parzyla, buda byla goraca, ogolnie myslalem ze nie wyrabia zalisiacz z nadmiaru pobieranej energi, wywalilem wiec jego na zewnatrz, i nagle zrobil sie zimniutki, a buda nadal parzyla, mimo iz zasilka stala na biureczku obok :-) problem rozwiazal sie w momencie gdy zmienilem wentylacza na procku z takiego smieciastego cooler majstra na Titana, okazalo sie, ze gorace powietrze z coolerka wedrowalo sobie do gory, ogrzewalo bude, zasilke i wszystko po kolei ;] teraz jest zimniutko jak trza, ale zasilacz i tak na zewnatrz bo titan jest za duzy zeby go ponownie do budy wpakowac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...