Warrior Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jakie porty wykorzystują programy P2P (iMesh, Kazaa, eDonkey itp.). Bo mam możliwość zablokowania na routerze (Planet XRT-401B) pojedyńczygo portu albo zakresu tylko chcę aby użytkownicy mogli używać WWW, GG (programów nie obciążających zbytnio sieci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 To lepiej odblokować porty używane przez użytkowników... poza tym kazy w ten sposób nie zablokujesz bo śmiga na porcie 80 zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Czyli zostawić odblokowane porty 80 i 1126 (GG zawsze działa na tym porcie) ? Czy coś jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 21, 22... zależy co masz i co chcesz żeby mieli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Zablokowałem wszystkie oprócz portu 80 i WWW nie działa, czemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jak zablokowałeś? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mam taką opcję w routerze. Czemu WWW nie działa skoro zostawiłem odblokowany port 80 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Bo może wraca po innym porcie. Powinieneś mieć wpuszczanie połączeń ESTABLISHED i RELATED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 a www leci "gole" czy przez sqiuda ( na ogol port 8080) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airfox Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 a mam pytanie nie musi odblokowac portu dns, zeby przegladarka zakumala jaki adres to jakie ip ? zastanawiam sie czy jak by wlazl na stronke po numerkach to by dzialala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 oprócz portu TCP 80 musi odblokować port UDP 53 przez który kierowane są zapytania DNS poza tym gadu gadu działa przez port 8074, tlen:443 i musi odblokowac czaty np wp onet i inne między 5000-7000 (tcp).itd itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 airfox... zadziala.. w koncu dns to w pewnym sensie "tlumacz" ... tylko kto spamieta ze onet.pl to 213.180.130.200 itp.. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A poczta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 niech przez www wchodza :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 "]oprócz portu TCP 80 musi odblokować port UDP 53 przez który kierowane są zapytania DNS poza tym gadu gadu działa przez port 8074, tlen:443 i musi odblokowac czaty np wp onet i inne między 5000-7000 (tcp).itd itdYEAH To Działa... !!! Dzięki Ci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...